![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2020
|
köpük_bahçesi/ Tohum Paylaşım Sonrası Çalışmalar 2021 (Nevşehir)
Merhabalar, Bu yıl ilk defa siteden tohum aldım tohum paylaşan tüm arkdaşlara teşekkürler.Tohumların hepsini ektim umarım hepsini paylaşabilirim.Herkese sağlıklı ve bereketli bir sezon diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Aldığım tüm tohumlar: Hafize Baliç Pembe Domates- bilenyum Black from Tula Domates- boredon Russian Cossack Domates- boredon Black Beauty Domates (devrann)- devrann China Jade dikenli salatalık(devrann)- devrann balık biberi- elifaydin Bulgaristan pembe domates- Gök Bahçesi 12.Fahrenheit Blues Domates- halcur Kirli Hanım Çiçeği- intibah Alakır etlisi- Kenger Red Robin Domates- malbman Perilla (Biftek Otu)- meeteine Berkeley Tie-Dye domates- Şeftali çiçeği Beyaz Selanik mısırı- Şeftali çiçeği Blue Beauty mavi domates- Şeftali çiçeği Margaret Curtain mor domates- Şeftali çiçeği Siyah Kırım domatesi- Şeftali çiçeği Kırmızı Kıvırcık Marul- şehirliköylü Sarımsak Otu- şehirliköylü İndigo Rose Domates- telato Bornova Bamyası- uzunkum Aynısafa- YeşimM Beyaz iri papatya- YeşimM |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Sayfanız hayırlı olsun. Nevşehir'de tohum ekimine başladınız mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Teşekürler 2 hafta kadar oldu ekeli yakında görsel paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
3 nisanda ektiğim fideler ![]() Düzenleyen köpük_bahçesi : 10-05-2021 saat 17:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Fideleri artık balkona çıkardım. Black beauty domates harici tüm tohumlardan fide elde edebildim.Çimlenme oranı genel olarak yüksekti tüm arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
İşten okuldan fırsat bulamadım fotoğraf atmaya bahçenin son hali ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen köpük_bahçesi : 08-07-2021 saat 08:34 Neden: düzenleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen köpük_bahçesi : 09-07-2021 saat 14:55 Neden: düzenleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene hep domates tohumu talep etmişim hepsini de ekince 14 çeşit olmuş.Genel olarak durumları iyi çeşit fazla olunca hepsinin fotografını atamadım. Hanım terliklerini pek beğenmedik tadı salatalığı andırıyor, sarılıcı bir bitki suyu seviyor ayrıca çok çabuk kartlaşıp çekirdek tutuyor.Seneye tekrar ekmem. Malabar ıspanağını tatdık ailecek çok beğendik yumurtalı harika oluyor sırada börek denemesi var ![]() Kirpi salatalıkların tadı fena değil hafif limoni bir tat var turşusu sanırım güzel olur ayrıca çok verimli seneye eker miyim emin değilim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sonunda ilk hasatı yaptık azoychka ve fahrenheit blue domates. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
B.Beauty: Görünümü, verimi ve lezzetiyle harika bir domates her bahçede olmalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Azoychka:Verimli ve erkenci, her ne kadar ekşi bir domates gibi görünsede tadı meyvemsi tatlı dokusu yumuşak ve sulu uzun süre bekleyince yumuşuyor. Evde en çok sevilen iki domasten biri oldu her sene ekeceğim bir domates. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen köpük_bahçesi : 29-08-2021 saat 11:19 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
B. Pembesi:Ortalama 500 - 600 gr civari hasat ettim gösterişli bir domates. Kabuğu ince etli ayrıca verimli ve iyi gelişen bir çeşit. Kahvaltı için ideal tekrar ekebileceğim bir çeşit. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Fahrenheit Blue:Başta koyu mavi-siyah arası olgunlaştıkça kızaran muhteşem görünümlü özellikle çocukların çok sevdiği bir domates oldu ne kadar güneş görürse o kadar siyahlaşıyor hatta bazıları simsiyah olduğu için olgunlaştığını anlamak zor oluyor. Erkenci çok verimli ve çok gelişen dallanan yapısı var. Malesef tadı görünümü kadar güzel değil yinede çerilerden güzel bence. Hafif asit oranı baskın tekrar ekebileceğim çeşit oldu. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Berkeley Tie-Dye:Lezzet açısından favorim bu çeşit oldu kendine has aromalı(tarif edemiyorum ![]() ![]() ![]() Düzenleyen köpük_bahçesi : 29-08-2021 saat 12:32 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Hillbily(Ateş) : Dışında ve içerisinde kırmızı damarları olan sarı/turuncu güzel görümümlü bir domates. 500-600 gr civarı iri meyveleri var tadı meyvemsi tatlı genel olarak beğendiğim ve tekrar ekebileceğim bir çeşit oldu. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Emeklerinize sağlık, ağız tadıyla yemek nasip olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
|
iki yıldır deniyorum ancak büyümelerine rağmen Berkeley Tie-Dye, Tula, Blue B. den ürün alamadım. Tüm çiçekleri açıp açıp döküldü ve tüm tohumları erittim. Umarım yeni yılın etkinliğinde paylaşımı olursa talep edebilirim ![]() Harika görünüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene çok fazla çeşit denediğim için tozlaşmaya önlem alamadım o yüzden domates tohumu paylaşmayı düşünmüyorum siz yinede denemek isterseniz paylaşım yapacağım diğer tohumların içinde gönderebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Diğer çeşitlerden ürün alabiliyor musunuz yoksa sadece bu üç çeşitte mi sorun oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Bu üç çeşitte sorun oldu. Diğer aldığım tüm domatesleri üretip, tohum alabildim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
İlginç, diğer çeşitlerle aynı toprak - güneş - sulama vs. sahip iseler... Aslında blue beauty pek sorun yapacak tip te değildir ama. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Bb'ler aşırı verimli neredeyse tüm çiçekler meyve tutuyor. Yalnız geçen sene bizim bu taraflarda da domateslerde sıkıntı vardı çok şükür bu sene gayet verimli muhtemelen iklim durumlarındandır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Şaştım kaldım. 5 yetişkin fidenin 5 ide meyve tutmadı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Diğer domateslerde sıkıntı yok ise geriye tohumun karışmış olma ihtimali kalıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Biz sezonu kapatıyoruz fahrenheitler yeni açıyor ![]() ![]() ![]() Düzenleyen köpük_bahçesi : 08-10-2021 saat 19:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Paylaşmayı düşündüğüm bu sene tohumunu aldığım kavun tohumlarında resimde görüldüğü gibi turuncu lekeler var bunlar hastalık belirtisi midir kavunlarda herhangi bir hastalık yoktu. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|