![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2019
|
Sarıkız fasülyelerimde göründü. 26/04/2020 tarihinde ekmiştim 16 tane tohum bugün bu durumdalar insallah gec kalmamisimdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
Önceliğiniz tohum almak olmalı. 16 ekim avantaj olacak. Sıcak havada her türlü hastalık hazır bekliyor. En belalısı kırmızı örümcek denen hastalık. Yapraklarda renk değişimi alarm! Hastalıkların en büyük belirtisi. Yaprakları önlü arkalı sürekli gözlemek gerekiyor. Verime geçme 70-140 gün dendiği için çok sıcaklara kalacak ve risk artacak. Aldığınız tohumu Temmuz'da tekrar dikerseniz güz fasulyesi yiyorsunuz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
![]() Dördüncü yıl oluyor. İlk fasulyemi evvelki yıl ekmiştim. O günden bu yana araştırıyorum. Ekip dikenleri gözlüyorum. Çünkü sorulara doğru yanıt vermiyorlar. Genel geçer bir şey ile geçiştiriyorlar. Bu yıl kükürt denemesi yapmaya çalışacağım. Birkaç tür fasulye ektim. Kaolin konusunda çekimserim. Hem kuruluğu arttıracak hem de sıcak ortamı destekleyecek düşüncesindeyim. Sıvı kükürt nemli kalmaya da yardımcı olur düşüncesiyle denemeye karar verdim. Geciktirebilirsem yeterli. Ek olarak gölgeleme yapacağım. Bildiğimden değil. Burası tam Akdeniz iklimi. Mersin'den farkı yok. Ticari olarak yetiştirme yapılmıyor. Fasulyeyi güz döneminde, kendileri için yetiştiriyorlar. Gökova körfezinde gördüğüm köylüler çok erken ekiyor. Nisan-Mayıs başı toplanıp, bitmiş oluyor. Sulama yapmadan yetiştiriyorlar. Tohumlara geç ulaştığım için, bu dönemde deniyorum. Bir yandan da öğrenmiş oluyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Kaolin ile ilgili kafanizdaki soru isaretlerini gidermesi acisindan meyvelitepenin blogunu okuyabilirsiniz eger okumadiysanız. Fasülyelerim olacak gibi bir his var icimde onlari genelde golge olan bir yerde tutmayi planlıyorum roka ve marullarla birlikte. Bakalım doga bu sene bize neler ogretecek. Çok heyecan verici. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Fasülyelerimin son hali... Yaprak kerevizler henüz topraktan kendilerini gösterdiler, misirlar, aycicekleri ve acurlar da büyüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
Kadifelerimin durumu icler acisi isin kötüsü sebebini de bilmiyorum bur anda böyle oldular. Bunu daha ince yasayan var mi ya da bu konuda fikri olan? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|