Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Menevşe
Evet dediğiniz gibi tohum almak ilk hedefim, kaolin kili uygulaması yapacsgim sıcaklara ve zararlılara karşı bakalim nasil bir etki olusacak. Gecen sene de kırmızı örümcek görünür gibi oldu kükürt ile ilaclama yapinca gecmisti. Siz kaolin kili kullandiniz mi daha once?
|
Ben tarım konusunda yeniyim.

Dördüncü yıl oluyor. İlk fasulyemi evvelki yıl ekmiştim. O günden bu yana araştırıyorum. Ekip dikenleri gözlüyorum. Çünkü sorulara doğru yanıt vermiyorlar. Genel geçer bir şey ile geçiştiriyorlar. Bu yıl kükürt denemesi yapmaya çalışacağım. Birkaç tür fasulye ektim.
Kaolin konusunda çekimserim. Hem kuruluğu arttıracak hem de sıcak ortamı destekleyecek düşüncesindeyim. Sıvı kükürt nemli kalmaya da yardımcı olur düşüncesiyle denemeye karar verdim. Geciktirebilirsem yeterli. Ek olarak gölgeleme yapacağım. Bildiğimden değil.
Burası tam Akdeniz iklimi. Mersin'den farkı yok.
Ticari olarak yetiştirme yapılmıyor. Fasulyeyi güz döneminde, kendileri için yetiştiriyorlar. Gökova körfezinde gördüğüm köylüler çok erken ekiyor. Nisan-Mayıs başı toplanıp, bitmiş oluyor. Sulama yapmadan yetiştiriyorlar.
Tohumlara geç ulaştığım için, bu dönemde deniyorum. Bir yandan da öğrenmiş oluyorum.