agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2019-2020
(https)

Beğeni Düzeni128Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-06-2020, 23:18   #1
Ağaç Dostu

azorka's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Kalsiyum eksikliği olsa, meyvelerin altında siyahlıkları görürdünüz. Sağlıklı görünüyorlar.
Garantiye almak isterseniz; kükürt kalsiyum karışımı satılıyor. Fideyi diktiğim zaman bir avucun yarısı kadar toprağa karıştırıyorum. 25 kg lık bir torba almıştım. İkinci yılımda yarısına gelmedim bile. Tüm fidelerime uyguluyorum.
Korku yaşamaktansa yapraktan gübrelemeyi yeğlerim doğrusu.
Babamın hibrit domateslerinin bulunduğu adada kalsiyum eksikliği belirgin,üç beş meyveyi koparıp attım daha ufacıkken. Ama çok gariptir aynı adada benim verdiğim atalık fide de hiç bir sorun yok. Yapraktan sütlü su karışımları var onları önerir misiniz? Hatta yumurta kabuğu ve sirke de gördüm. Ama eğer dediğiniz gibi bunlarda sıkıntı yoksa tüm domateslerim arasında bunlar en değişik görünenler. Teşekkür ederim bilgiler için.

azorka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2020, 07:12   #2
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi azorka Mesajı Göster
Babamın hibrit domateslerinin bulunduğu adada kalsiyum eksikliği belirgin,üç beş meyveyi koparıp attım daha ufacıkken. Ama çok gariptir aynı adada benim verdiğim atalık fide de hiç bir sorun yok. Yapraktan sütlü su karışımları var onları önerir misiniz? Hatta yumurta kabuğu ve sirke de gördüm. Ama eğer dediğiniz gibi bunlarda sıkıntı yoksa tüm domateslerim arasında bunlar en değişik görünenler. Teşekkür ederim bilgiler için.
Hibritler daha fazla meyve verdiği için olabilir. Ama risk var anlamına gelir. Toprağımda kalsiyum fazlası ile var. Organik madde yetersizliğinden dolayı bitkilere aktaramıyor. Bu nedenle destek kullanıyorum.
Kişisel düşüncem, hasta iseniz doktora gitmelisiniz ve verdiği ilaçları kullanmalısınız. Ev yapımı ilaçlar ile pek olmuyor. İlk yıl epeyce domatesimi kaybetmiştim. Yapraktan gübreleme ile çözüldü. Lezzeti de fark etti. İz elementler önemli.

azorka beğendi.
Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2020, 01:26   #3
Ağaç Dostu

azorka's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Hibritler daha fazla meyve verdiği için olabilir. Ama risk var anlamına gelir. Toprağımda kalsiyum fazlası ile var. Organik madde yetersizliğinden dolayı bitkilere aktaramıyor. Bu nedenle destek kullanıyorum.
Kişisel düşüncem, hasta iseniz doktora gitmelisiniz ve verdiği ilaçları kullanmalısınız. Ev yapımı ilaçlar ile pek olmuyor. İlk yıl epeyce domatesimi kaybetmiştim. Yapraktan gübreleme ile çözüldü. Lezzeti de fark etti. İz elementler önemli.
Haklısınız ama elim yapay bir destek vermeye gitmez bu süreçte. Şimdilik Sayın Meyvelitepe'nin şu mesajda verdiği tarifi uygulayacağım.

azorka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025