agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2019-2020
(https)




Beğeni Düzeni13Beğeniler
  • 2 Gönderen ybasara
  • 2 Gönderen ybasara
  • 4 Gönderen ybasara
  • 2 Gönderen TCM
  • 1 Gönderen Tolga Özmeral
  • 2 Gönderen Portakal Rengi

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-07-2019, 21:44   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-04-2018
Şehir: ankara
Mesajlar: 6
ybasara / Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar (Ankara) 2019

Biliyorum çok geciktim ama neticede burası Ankara ve burada mevsimler batı bölgelere göre biraz geç geliyor. Bu yıl tohum paylaşım etkinliğinden 22 değişik tohum aldım. Pek çoğunu çimlendirdim. Bamya, mısır, fasulye ve ayçiçeklerini direk toprağa gömdüm. Şimdi olsa onları da çimlendirirdim. Geçti artık. Ankara Gölbaşında minik bir bahçeli evim var. Çoğunlukla hafta sonlarını orada geçiriyoruz. Yaz gelince ise orada kalıyoruz. Tohum paylaşım etkinliğinden gelen tohumlar geldiğinde bahçeye ekim için 15 mayıs tarihini planlamıştım. O nedenle mart başında çimlendirme işlemlerine başladım. Güzel güzel her bardağa silinmez kalemle ürünün cinsini vs. yazdım ama ekim esnasında bir hengame nedeniyle şu an özellikle domateslerde neyin ne olduğunu bilmiyorum. Hasat zamanı sizlere sorar öğrenirim inşallah.

Name:  IMG-20190514-WA0041.jpg
Views: 370
Size:  36.1 KB

Name:  IMG-20190514-WA0043.jpg
Views: 366
Size:  34.1 KB

Name:  IMG-20190514-WA0045.jpg
Views: 345
Size:  32.5 KB

çimlendirmeyi oturduğumuz evin balkonunda ve bahçe evinin en aydınlık odasında, iki ayrı yerde yaptım. Normal torfa ektim tohumları. Çimlendirme süresince ekstra aydınlatma vs. yapmadım. 3-4 günde bir suladım. bahçeye ekim öncesinde köyümüzün imamına bahçeyi sürdürdüm ve yanmış hayvan gübresi ile toprağı takviye ettim. ancak gübreden kaynaklı çok yoğun yabani otla başım derde girdi.

ybasara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025