![]() |
Bugün saat 12-13 arası felaket bir yağmur yağmış köye..telefon ettiler; dayanamadım, saat 18 gibi çıktım geldim fidanlığa..
Bu yazın en şiddetli yağmuru..yarım saat te dolu yağmış..zeytinleri sineğe kaptırmayalım derken, ikinci kez doluya kaptırdık :( Allah'tan köşeli değil de bilye gibi yuvarlak, düz yüzeyli dolu yağmış..dolu darbelerinin zararını yarından sonra daha iyi farkederim..ezikler daha yeni, pek belli olmuyor..sanırım zeytinlerin tümü yağlık olacak bu yıl toplamak nasip olursa.. En çok üzüldüğüm de nergisler..günlerce aşırı sıcakta binlerce nergisi ektiğim tavalar sel sularıyla yarılmış..köklenen nergisler zar zor tutunmuş, köksüz olanlar paldır küldür sulara kapılıp gitmiş.. Çok üzgünüm..emeklerime acıyorum..inanın bıktım bu çiftçilikten artık.. |
Sayın Pria çok geçmiş olsun.
|
Geçmiş olsun.
|
Sağolun varolun dostlar..
|
Geçmiş olsun abi.
Yaşadığın onca güzel şeyin yanında sel, dolu gibi afetler bu işte seni dinç tutan faktörler değil mi? Yine, yeniden daha iyisine inşallah.. |
Sayın pria
Çok büyük geçmiş olsun. Bu yıl dolu pek çok yerde hasara neden oldu maalesef duyunca üzülüyorum :( bazen elden yapacak birşey gelmiyor herşey Allah'tan. Canınızı sıkmayın inşallah daha güzellerini yaparsınız daha çok nergisleriniz olur :) |
Alıntı:
Bu yüzden köyden dönerken baktım kahvede oturuyo bizim Reis..daldık sohbete..ona, tam tepedeki verimi çok az ve yetersiz olan güdük ağaçları kepçeyle söküp köy içinde uygun yerlere dikmeyi teklif ettim..''seve seve yaparım, yer çok'' dedi..60-70 adet dedim ama ben 120-130 tanesini sökeceğim galiba bu kış..bana 30-40 zeytin kalsın..gittikçe ilerleyen yaşlılık günlerimde yeter de artar bile.. Şimdilik çiftçilik işlerimde virgül atıyorum, çok kalmaz 5-6 sene sonra noktayı da koyar evde sadece saksılarla oyalanma dönemine gireriz.. Dünyaya kim kazık çakmış ki :) |
4 Eklenti(ler)
Bir hafta içindeki onca yağmurdan sonra biberler gene çiçekte..dolu az yağmış..seyrek te olsa hala domates var..yeni filizler veriyorlar..havalar iyi giderse turşuluk domates yaparlar gibi..
|
2 Eklenti(ler)
15-20 gün içinde iki kez yağan şiddetli yağmurlardan sonra biberler domatesler tane ve çiçek dolu..domatesler coşmuş..yemyeşil..30-40 santim dal uzatmışlar..
Havalar ılıman giderse güz domatesi yeriz..olmazsa yeşil domateslerden yemek yapar eşim, zeytinleri toplarken.. |
2 Eklenti(ler)
Bir hafta zeytin toplama , yağ sıkım işleriyle uğraştım..ardından hadi nergislerimin otunu da çepinle temizleyeyim soğuklar bastırmadan önce, dedim ve 3 gün de onlarla uğraştım ve gücüm iyice tükendi..köy fazla gelmeye başladı, şööyle ayaklarımı uzatıp yatmak için Çanakkale'ye kaçacağım yarından sonra..hemen kaçacağım ama şöyle aylak aylak bir de tadını çıkarayım istedim sardalya ızgarayla..
Bugün olası kırağılara kaptırmamak için en iyi yeşil domateslerden kopardım biraz..kızaran kızarır, kızarmayanlarında yemeğini yaparız bir dahaki gelişte.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025