agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2014-2018 (https://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2014-2018/)
-   -   yurtsever / Tohum Paylaşım Sonrası (İzmir) (https://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2014-2018/39043.htm)

yurtsever 07-03-2016 16:02

yurtsever / Tohum Paylaşım Sonrası (İzmir)
 
Paylaşım etkinliğinden talep ettiğim ve elime ulaşan 11 tohum

Dester/birnefestoprak
Heybetli/oz26
Pembe (beefsteak) Domates/bahcedenn

Zinnia/aleydi
Kırmızı Ada Çayı/akçabardak
Hosta/SDurul

Kalıcı Ispanak/SDurul
Lif kabağı/Selçuk Boz
Kars yumurtası/pares
Mor Bamya/heyyamola
Şenberber Fasulye/heyyamola

yurtsever 07-03-2016 16:07

domatesler
 
1 Eklenti(ler)
14.02.2015 tarihinde ekildiler.5 gün sonra çimlenmeye başladılar.İlk çıkan heybetli

yurtsever 07-03-2016 16:10

Hosta/SDurul
 
1 Eklenti(ler)
21.02.2016 tarihinde ekildi.Henüz hiçbir gelişme yok.

yurtsever 07-03-2016 16:11

Zinnia/Aleydi
 
1 Eklenti(ler)
28.02.2016 da bahçedeki yerlerine ekildi.

yurtsever 07-03-2016 16:14

diğer ekimler
 
1 Eklenti(ler)
04.03.2016 : mor bamya,kalıcı ıspanak,kars yumurtası,kırmızı ada çayı ve lif kabağı ekildi.

yurtsever 07-03-2016 16:20

Heybetli/ Oz26
 
2 Eklenti(ler)
Heybetlinin yaprakları diğer türlerden farklı.4 fideninde yaprakları dümdüz, hiç bir girinti-çıkıntı yok.Normalde böylemidir bilmiyorum...

Jakin 07-03-2016 16:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yurtsever (Mesaj 1445312)
Heybetlinin yaprakları diğer türlerden farklı.4 fideninde yaprakları dümdüz, hiç bir girinti-çıkıntı yok.Normalde böylemidir bilmiyorum...

Heybetli patates yapraklı bir domates çeşidi.


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1413187)
Eklenti 579971


Heybetli, patates yaprakli bir domates olmasi sebebiyle cok nadir bulunan bir yerli domates cesidi.




yurtsever 29-03-2016 16:56

Domatesler
 
1 Eklenti(ler)
44.gün.Bu hafta sonu bahçedeki yerlerine geçecekler.

yurtsever 29-03-2016 17:00

Heybetli/ Oz26
 
1 Eklenti(ler)
Adı üzerinde heybetli gerçekten.Dester ile aralarında belirgin boy farkı var.

yurtsever 29-03-2016 17:04

Mor bamya/heyyamola
 
1 Eklenti(ler)
Eklenti 602365

yurtsever 29-03-2016 17:05

diğerleri
 
1 Eklenti(ler)
Eklenti 602366

yurtsever 22-05-2016 19:49

Heybetli/ Oz26
 
3 Eklenti(ler)
3.ay
Eklenti 613845
15 Mayıs'ta ilk meyve
Eklenti 613847
1 hafta sonraki hali
Eklenti 613848

yurtsever 22-05-2016 19:56

Kars yumurtası/pares
 
1 Eklenti(ler)
Bahçenin yumurtaları
Eklenti 613849

yurtsever 22-05-2016 19:58

Zinnia/Aleydi
 
1 Eklenti(ler)
Renkleri çok güzel,kadifelerle yarışıyorlar sanki
Eklenti 613850

TCM 22-05-2016 20:05

Yumurtaların hasat zamanına az kalmış di mi?

Bir de çam kozalakları orada ne yapıyor?

Domatesleri yanılmıyorsam kargıya bağlamışsınız, eğer koltuk alma vs. yapmazsanız kargılar yükü kaldırmaz. Benimkiler önceki sene kaldırmamıştı çünkü.

yurtsever 22-05-2016 20:05

Kalıcı ıspanak/SDurul
 
1 Eklenti(ler)
Herkesin ortak fikri, salatalara mükemmel lezzet katıyor.Üç haftadır durmadan yaprak koparıyoruz ama o kadar hızlı büyüyorki hiç küçülmüyor.Toplam 3 kök var ama hafta sonları kalabalık masalara yetiyor.Teşekkürler SDurul...
Eklenti 613851

yurtsever 22-05-2016 20:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1463613)
Yumurtaların hasat zamanına az kalmış di mi?

Bir de çam kozalakları orada ne yapıyor?

Domatesleri yanılmıyorsam kargıya bağlamışsınız, eğer koltuk alma vs. yapmazsanız kargılar yükü kaldırmaz. Benimkiler önceki sene kaldırmamıştı çünkü.

Bu gün dönerken yumurtaları topladık,hafta içi tadına bakacağız.

Bahçede malç olarak genelde çam toprağı kullanıyorum kozalaklarla beraber.

Sekiz yıldır iri sırık domates yetiştiriyorum.İlk 2 yıl sıkıntı çektim ama sonrasında ustalaştım.Kargıların hepsi tepeden birbirine bağlı, adeta catı gibi.Üstelik yakında süs kabaklarımda çatıda yerini alacak ve domatesleri aşırı sıcaktan koruyacaklar :)

TCM 22-05-2016 23:31

Önceki sene bende kargıları kızılderili çadırı gibi yapıp her birine birer sırık domates sardırdım. Bir gün baktım ağır olan taraf diğerinin üzerine çökmüş :) Uzaktan resmini yayınlarsanız sevinirim. Geçen sene demir sırıklar kullandım ancak eksik kalan yerlere sizin sistemi uygulayabilirim.

yurtsever 29-05-2016 11:21

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1463672)
Önceki sene bende kargıları kızılderili çadırı gibi yapıp her birine birer sırık domates sardırdım. Bir gün baktım ağır olan taraf diğerinin üzerine çökmüş :) Uzaktan resmini yayınlarsanız sevinirim. Geçen sene demir sırıklar kullandım ancak eksik kalan yerlere sizin sistemi uygulayabilirim.


Bu yüksekten çekilmiş hali
Eklenti 615118

Buda 2015'ten ürünlerle dolu hali
Eklenti 615119

yurtsever 29-05-2016 11:24

Kars yumurtasının değişik bir tadı var, hemen hemen acur gibi.Acaba çiğ tüketsek olurmu?

birnefestoprak 29-05-2016 17:56

İlginç bir gözlem bu; olabilir. Turşusunu yapmayı düşünür müsünüz?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yurtsever (Mesaj 1465203)
Kars yumurtasının değişik bir tadı var, hemen hemen acur gibi.Acaba çiğ tüketsek olurmu?


yurtsever 30-05-2016 07:04

Sadece 2 kök var ama neden olmasın? Hemen denerim.

birnefestoprak 30-05-2016 15:44

Yapım aşamalarını ve bitmiş halini resimlerseniz tarifle birlikte yararlanabiliriz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yurtsever (Mesaj 1465346)
Sadece 2 kök var ama neden olmasın? Hemen denerim.


yurtsever 06-06-2016 13:18

Pembe (beefsteak)/bahcedenn
 
1 Eklenti(ler)
Etkinlikten aldığım domatesler içinde en verimlisi gibi görünüyor,şimdilik.Her fidanda 7-8 ürün var.
Eklenti 616546

yurtsever 06-06-2016 13:29

Heybetli/oz26
 
3 Eklenti(ler)
Çok fazla çiçekleniyor ama ürün çok az.
Eklenti 616547
Eklenti 616548

Dallanmaya çok hevesli.Sürekli koltuk budaması yapıyorum ama,kırdığım yerden yeniden çıkıyor.**** gözden kaçırdıklarım çok hızlı büyüyor ve hemen çiçek açıyor.Tek gövde olarak büyütmek çok zor gibi. Resimdeki iki koltuk için ne önerirsiniz? Uçlarında çiçek var.Yoksa bitkinin normal formu böylemi?
Eklenti 616549

yurtsever 06-06-2016 13:39

Kars yumurtası/pares
 
2 Eklenti(ler)
Bazıları devekuşu yumurtası gibi.Kabukları öylesine sertki acur niyetine çiğ tüketmek mümkün değil.Ama yinede tadı güzel.İri olanların 3 tanesinden hemen turşumuzu yaptık.

Eklenti 616553
Eklenti 616554

Selma_321 06-06-2016 14:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yurtsever (Mesaj 1463614)
Herkesin ortak fikri, salatalara mükemmel lezzet katıyor.Üç haftadır durmadan yaprak koparıyoruz ama o kadar hızlı büyüyorki hiç küçülmüyor.Toplam 3 kök var ama hafta sonları kalabalık masalara yetiyor.Teşekkürler SDurul...
Eklenti 613851

Bu kalıcı ıspanak dediğiniz bildiğimiz şeker pancarı

birnefestoprak 06-06-2016 17:41

Çiğ tüketmek için büyük meyvenin solundaki meyveyi denediniz mi?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yurtsever (Mesaj 1466901)
Bazıları devekuşu yumurtası gibi.Kabukları öylesine sertki acur niyetine çiğ tüketmek mümkün değil.Ama yinede tadı güzel.İri olanların 3 tanesinden hemen turşumuzu yaptık.

Eklenti 616553
Eklenti 616554


birnefestoprak 06-06-2016 17:44

Yer sorununuz yoksa, bitkiyi seyreltmenin yerinizi ferahlatmak dışında bir faydası yok. Koltuk almanın, bitkinin vermini arttıran bir uygulama olduğuna dair herhangi bir veri bulunmuyor. Zaten kendiniz de gözlemlemişsiniz. "Koltuk alıyorum ama bolca çiçeklendiği halde meyve tutumu az oluyor" diyorsunuz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yurtsever (Mesaj 1466898)
Çok fazla çiçekleniyor ama ürün çok az.
Eklenti 616547
Eklenti 616548

Dallanmaya çok hevesli.Sürekli koltuk budaması yapıyorum ama,kırdığım yerden yeniden çıkıyor.**** gözden kaçırdıklarım çok hızlı büyüyor ve hemen çiçek açıyor.Tek gövde olarak büyütmek çok zor gibi. Resimdeki iki koltuk için ne önerirsiniz? Uçlarında çiçek var.Yoksa bitkinin normal formu böylemi?
Eklenti 616549


yurtsever 06-06-2016 20:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1466942)
Çiğ tüketmek için büyük meyvenin solundaki meyveyi denediniz mi?

Evet , o büyüklükte çiğ olarak çok lezzetli,kabuğuda yok çekirdeğide.

birnefestoprak 06-06-2016 20:48

Aslında o büyüklükte turşusu daha güzel olur diye tahmin ederim ama turşuda kullanacağınız malzemenin asiditesi yüksek olacağı için çözetli içinde dağılır mı bilmiyorum.

Yaptığınız turşunun resmini çekebilirseniz veritabanı için kullanabiliriz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yurtsever (Mesaj 1466961)
Evet , o büyüklükte çiğ olarak çok lezzetli,kabuğuda yok çekirdeğide.


yurtsever 06-06-2016 20:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1466943)
Yer sorununuz yoksa, bitkiyi seyreltmenin yerinizi ferahlatmak dışında bir faydası yok. Koltuk almanın, bitkinin vermini arttıran bir uygulama olduğuna dair herhangi bir veri bulunmuyor. Zaten kendiniz de gözlemlemişsiniz. "Koltuk alıyorum ama bolca çiçeklendiği halde meyve tutumu az oluyor" diyorsunuz.

Yer sorunum yok.Merak ettiğim konu tür olarak yarı-sırıkmı,oturakmı? Dört fidandan sadece birini tek gövdede büyütüyorum.Birazda ne yapacağımı bilemediğimden ,diğerleri 2-3 gövde şeklinde büyüyor.

yurtsever 06-06-2016 21:07

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1466964)
Aslında o büyüklükte turşusu daha güzel olur diye tahmin ederim ama turşuda kullanacağınız malzemenin asiditesi yüksek olacağı için çözetli içinde dağılır mı bilmiyorum.

Yaptığınız turşunun resmini çekebilirseniz veritabanı için kullanabiliriz.

Eklenti 616580

Bu turşuda büyük olanları kullandık.Karşılaştırmak için haftaya sadece küçüklerden de turşu yapabiliriz.Nasıl olsa bereketliler keratalar...

birnefestoprak 06-06-2016 21:32

Sırık. Boyu ideal şartlarda 2 m'yi zorlar. Verimli bir çeşit ama hava koşullarına bağlı olarak (örneğin çok sıcak olmuşsa) meyve tutum oranı değişebilir ama ben koltuk almanın bu durumu etkileyecek bir faktör olduğunu düşünmüyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yurtsever (Mesaj 1466966)
Yer sorunum yok.Merak ettiğim konu tür olarak yarı-sırıkmı,oturakmı? Dört fidandan sadece birini tek gövdede büyütüyorum.Birazda ne yapacağımı bilemediğimden ,diğerleri 2-3 gövde şeklinde büyüyor.


birnefestoprak 06-06-2016 21:33

Turşuyu nasıl kurdunuz? İçindekileri yazabilir misiniz?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yurtsever (Mesaj 1466970)
Eklenti 616580

Bu turşuda büyük olanları kullandık.Karşılaştırmak için haftaya sadece küçüklerden de turşu yapabiliriz.Nasıl olsa bereketliler keratalar...


yurtsever 07-06-2016 20:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1466983)
Turşuyu nasıl kurdunuz? İçindekileri yazabilir misiniz?

Ayrıntıları hanımdan alabilmek için cevap vermekte biraz geciktim,özür dilerim.

Kavanoz 1.5 litrelik.İçinde 2 büyük 1 tanede küçük yumurta var (anlaşılan yeniden turşu yapmak gerekmeyecek )

3 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 avuç nohut
1 su bardağı ev yapımı elma sirkesi ( meyvelitepe sirkesi )
Üstüne klorsuz su
En üstte 2 acı biber ve nane (maydanoz da olurmuş)

1 gün ağzı açık bekledikten sonra suyu tamamlanıp kapatılmış.

15 gün sonra tadına bakacakmışız..

Dutlubahçe 28-06-2016 08:32

Turşunun tadına bakıldı mı acaba?
Biz de denemeyi düşünüyoruz da...

yurtsever 19-06-2017 22:33

Pembe (beefsteak) Domates/bahcedenn
 
1 Eklenti(ler)
Bir önceki etkinlikten almıştım tohumları.İlk yıl her fidandan 7-8 domates alırken bu yıl şimdiden silme domates dolu.Umarım tohumlarını bu yıl paylaşabilirim.

yurtsever 19-06-2017 22:38

Kalıcı ıspanak/SDurul
 
1 Eklenti(ler)
İkinci yıl tamamen tohuma kalktı.Fakat sapları uzun süredir yeşil,hiç kurumaya niyeti yok gibi.Tohum almak için yapmam gereken bir şey varmı ? Yoksa sadece beklemelimiyim ?

TCM 19-06-2017 23:23

@ yurtsever, domateslerde ilk domatesin altında kalan tüm dal ve yaprakları temizleseniz iyi olacak.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025