![]() |
Aslında o büyüklükte turşusu daha güzel olur diye tahmin ederim ama turşuda kullanacağınız malzemenin asiditesi yüksek olacağı için çözetli içinde dağılır mı bilmiyorum.
Yaptığınız turşunun resmini çekebilirseniz veritabanı için kullanabiliriz. Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu turşuda büyük olanları kullandık.Karşılaştırmak için haftaya sadece küçüklerden de turşu yapabiliriz.Nasıl olsa bereketliler keratalar... |
Sırık. Boyu ideal şartlarda 2 m'yi zorlar. Verimli bir çeşit ama hava koşullarına bağlı olarak (örneğin çok sıcak olmuşsa) meyve tutum oranı değişebilir ama ben koltuk almanın bu durumu etkileyecek bir faktör olduğunu düşünmüyorum.
Alıntı:
|
Turşuyu nasıl kurdunuz? İçindekileri yazabilir misiniz?
Alıntı:
|
Alıntı:
Kavanoz 1.5 litrelik.İçinde 2 büyük 1 tanede küçük yumurta var (anlaşılan yeniden turşu yapmak gerekmeyecek ) 3 yemek kaşığı kaya tuzu 1 tatlı kaşığı limon tuzu 1 avuç nohut 1 su bardağı ev yapımı elma sirkesi ( meyvelitepe sirkesi ) Üstüne klorsuz su En üstte 2 acı biber ve nane (maydanoz da olurmuş) 1 gün ağzı açık bekledikten sonra suyu tamamlanıp kapatılmış. 15 gün sonra tadına bakacakmışız.. |
Turşunun tadına bakıldı mı acaba?
Biz de denemeyi düşünüyoruz da... |
Pembe (beefsteak) Domates/bahcedenn
1 Eklenti(ler)
Bir önceki etkinlikten almıştım tohumları.İlk yıl her fidandan 7-8 domates alırken bu yıl şimdiden silme domates dolu.Umarım tohumlarını bu yıl paylaşabilirim.
|
Kalıcı ıspanak/SDurul
1 Eklenti(ler)
İkinci yıl tamamen tohuma kalktı.Fakat sapları uzun süredir yeşil,hiç kurumaya niyeti yok gibi.Tohum almak için yapmam gereken bir şey varmı ? Yoksa sadece beklemelimiyim ?
|
@ yurtsever, domateslerde ilk domatesin altında kalan tüm dal ve yaprakları temizleseniz iyi olacak.
|
Genelde koltuk budaması dışında fonksiyonel hiç bir yaprağı koparmıyorum ama bu fidanda dediğinizi yaparım elbette.Teşekkürler..
|
yurtsever domatesler harika görünüyor. maaşallah umarım lezzetli hasatların olur
|
Sn yurtsever, burda resmini gösterdiğiniz domatesin kaynağı Sn Tekin. Eğer tohumunu paylaşacak olursanız, lütfen kaynağını belirtmeyi unutmayın.
|
Turşunun tadını ben de merak ettim, güzel oldu mu? @yurtsever
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025