agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2014-2018 (https://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2014-2018/)
-   -   Sakagun / Tohum Paylaşım Sonrası (Sakarya) (https://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2014-2018/36594.htm)

sakagun 18-06-2015 14:54

5 Eklenti(ler)
Şenberber fasulyesi
Eklenti 560117

Barbunya fasulyesi
Eklenti 560118

Tepeköy fasulyesi
Eklenti 560119

Mor inci biberi
Eklenti 560120

Tohum almak için erken ektiğim çin lahanası
Eklenti 560121

sakagun 18-06-2015 14:57

3 Eklenti(ler)
Tohumluk bıraktığım Kızartma Kabagı "Black Beauty". Çürümemesi için toprakla arasına bir yükselti koymam gerekiyor.
Eklenti 560122

Dolmalık kabak
Eklenti 560123

Sakız kabağı
Eklenti 560124

sakagun 18-06-2015 15:00

2 Eklenti(ler)
Bodur Katmerli Kına Çiçeği - İsmail Kuzucu
Eklenti 560125

Kına Çiçeği - Heyyamola
Eklenti 560127

sakagun 19-06-2015 17:03

1 Eklenti(ler)
Bugünkü kabak hasadı. 7,5 kilo.

sakagun 22-06-2015 10:37

4 Eklenti(ler)
Kadife çiçeği
Eklenti 560875

ve Ateş çiçeği açtı
Eklenti 560876

Zinnia'lar da açmaya başladı
Eklenti 560877
Eklenti 560878

sakagun 28-06-2015 10:15

4 Eklenti(ler)
Biberlerin durumu.

sakagun 28-06-2015 10:19

5 Eklenti(ler)
Yağmur devam ediyor. Domateslerin boyu 2 metreyi buldu. Henüz kızaran yok.
Yağmur bazı domateslerin yapraklarına zarar verdi. Seneye sera yapmalı.

sakagun 28-06-2015 10:28

3 Eklenti(ler)
Kabaklar uzadı, birbirine karıştı.
Eklenti 562498

Sanırım "Patisson Panaché Jaune et Verte Scallop Squash "
Eklenti 562497

Kabak çiçekleri için 3 günlük iç hazırlıyorum. O günkü çiçekleri doldurup tepside donduruyorum. 1 saat sonra donan çiçekleri buzdolabı poşetine alıp derin dondurucuya atıyorum. Böylece birbirine yapışmıyorlar.
Eklenti 562499

sakagun 28-06-2015 10:44

4 Eklenti(ler)
Patlıcanlar
Eklenti 562506
Eklenti 562507

İlk fasulye hasadı
Eklenti 562508

Kına çiçeği tohum oluşturuyor
Eklenti 562509

sakagun 07-07-2015 18:08

5 Eklenti(ler)
Biberler

sakagun 07-07-2015 18:12

5 Eklenti(ler)
Son 2 gündür sıcaklar domatesleri kızartmaya başladı

Alis' pembe kiraz
Eklenti 564651

Eklenti 564652

Eklenti 564653

Eklenti 564654

Eklenti 564655

sakagun 12-07-2015 10:02

2 Eklenti(ler)
Heyyamola'dan Kız Gözü çiçeği
Eklenti 565585

Ve TCM'den Hercai Menekşe
Eklenti 565586

sakagun 12-07-2015 10:10

Bahcedenn'in "Jimmy Nardello" biberini ve oz26'nın "Little Fingers" patlıcanını kızartıp yoğurtlayıp yedik. Gerçekten çok lezzetliydi.

sakagun 14-07-2015 08:52

1 Eklenti(ler)
Dolmalık biber hasadına başladık

birnefestoprak 14-07-2015 09:01

Dolma icinin tarifini verebilir misiniz?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 1391500)
Kabaklar uzadı, birbirine karıştı.
Eklenti 562498

Sanırım "Patisson Panaché Jaune et Verte Scallop Squash "
Eklenti 562497

Kabak çiçekleri için 3 günlük iç hazırlıyorum. O günkü çiçekleri doldurup tepside donduruyorum. 1 saat sonra donan çiçekleri buzdolabı poşetine alıp derin dondurucuya atıyorum. Böylece birbirine yapışmıyorlar.
Eklenti 562499


sakagun 14-07-2015 09:41

Kabak çiçeği dolması:

Malzemeler:
Zeytin yağ
Taze nane (yoksa kuru nane)
Kuru soğan
Pirinç
Salça
Tuz

Soğanı zeytin yağda öldürün, içine pirinci katın biraz kavurun. Nane, tuz, salça ve az su ekleyin. 2-3 dakika pişirin. İçin soğumasını bekleyin, kabak çiçeklerine doldurun.

Bu halde derin dondurucuya da atabilirsiniz.

kerkenez 14-07-2015 10:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 1395865)
Kabak çiçeği dolması:

Malzemeler:
Zeytin yağ
Taze nane (yoksa kuru nane)
Kuru soğan
Pirinç
Salça
Tuz

Soğanı zeytin yağda öldürün, içine pirinci katın biraz kavurun. Nane, tuz, salça ve az su ekleyin. 2-3 dakika pişirin. İçin soğumasını bekleyin, kabak çiçeklerine doldurun.

Bu halde derin dondurucuya da atabilirsiniz.

Peki öncesinde kabak çiçeklerini bir işlemden geçiriyormuyuz? Ne bileyim içini boşaltıp yıkıyor muyuz mesela? Yoksa direk dolduruyor muyuz?

sakagun 14-07-2015 11:01

2 Eklenti(ler)
Yıkayabilirsiniz. Buzluğa atacaksanız çiçeklerin iyice kuruduklarından emin olun. Kaba veya birbirlerine yapışabilirler.

Kabak çiçeklerinin çanak yapraklarını ve dişi organını kesiyoruz. Kayseri'de dişi organı kesmeden, içini bulgurlu yaptıklarını duydum.

Bir de kara kabak ve sakız kabağı çiçeklerini kullanın. Bal kabağı çiçekleri güzel kokulu oluyor, ancak bazen acımsı olabiliyor.

Temizlendikten sonraki fotoğrafları:

Resulgur 14-07-2015 13:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 1395882)
Yıkayabilirsiniz. Buzluğa atacaksanız çiçeklerin iyice kuruduklarından emin olun. Kaba veya birbirlerine yapışabilirler.

Kabak çiçeklerinin çanak yapraklarını ve dişi organını kesiyoruz. Kayseri'de dişi organı kesmeden, içini bulgurlu yaptıklarını duydum.

Bir de kara kabak ve sakız kabağı çiçeklerini kullanın. Bal kabağı çiçekleri güzel kokulu oluyor, ancak bazen acımsı olabiliyor.

Temizlendikten sonraki fotoğrafları:

Hocam biz dün yaptık kabak çiçeği dolmasını .. Bal kabağı çiçeklerini sabah toplamıştım Çiçekleri olduğu gibi yıkayıp içlerini dolma harcı ile doldurduk çok ta güzel oldu .. Kabak çiçeği saklama konusunda bir bilgim yok var mı bir bilginiz ? Bir posete koyup dolaba atsak olur mu ..

sakagun 14-07-2015 13:40

Çiçekleri ayıkladıktan sonra iç içe koyarsanız çiçekler kapanmaz. Bu halde buzdolabında buzdolabı poşetinde veya saklama kabında 3 gün kadar saklayabilirsiniz. Sonra çiçekler sulanmaya başlıyor.

Ya da çiçekleri doldurup pişirerek veya pişirmeden derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Resulgur 14-07-2015 13:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 1395941)
Çiçekleri ayıkladıktan sonra iç içe koyarsanız çiçekler kapanmaz. Bu halde buzdolabında, buzdolabı poştinde veya saklama kabında 3 gün kadar saklayabilirsiniz. Sonra çiçekler sulanmaya başlıyor.

Ya da çiçekleri doldurup pişirerek veya pişirmeden derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Anladım hocam en kısa zamanda deneyeceğim. Çok teşekkür ederim. Saygılar

birnefestoprak 14-07-2015 17:45

Sadece dolmalik cicek (birkac tane de ufak meyve) veren bir Italyan cesidi var. Cicek bol olunca izolasyon zor oluyor ama sonbaharda ekmek istiyorum. Olursa, sizin tarifi mutlaka deneriz, tesekkurler.

sakagun 14-07-2015 17:57

Atılgan'dan gelen Kızartma Kabağı "Black Beauty"nin çiçek sapları dikensiz. Kolay toplanıyor.

sakagun 20-07-2015 15:28

3 Eklenti(ler)
Bugün topladığım domateslerle kış hazırlıklarına başladım.

sakagun 22-07-2015 18:06

5 Eklenti(ler)
Çörekotu kapsülü
Eklenti 567526

Bir kapsülün içinden çıkan çörek otları
Eklenti 567525

Arşın börülce
Eklenti 567527

Koç boynuzu fasulye
Eklenti 567529

Gaillardia açmak üzere
Eklenti 567528

sakagun 22-07-2015 18:12

5 Eklenti(ler)
Patisson Panaché Jaune et Verte Scallop Squash
Eklenti 567530

Spagetti kabak
Eklenti 567531

Kabuksuz kabak çekirdeği
Eklenti 567532

Marina di Chioggia Bal Kabağı
Eklenti 567533

Kırmızı bamya
Eklenti 567534

sakagun 22-07-2015 18:19

5 Eklenti(ler)
Little fingers
Eklenti 567535

Alis' pembe kiraz
Eklenti 567536

Biberler
Eklenti 567537
Eklenti 567538
Eklenti 567539

sakagun 22-07-2015 18:20

5 Eklenti(ler)
Biberler ve domatesler

sakagun 22-07-2015 18:20

2 Eklenti(ler)
Domatesler devam

Resulgur 23-07-2015 08:39

Abi Maşallah ya sizde değişik cins ürünler var. Emeğinize sağlık bol ve bereketli olsun dolsun taşsın artsın inşallah :D

sakagun 23-07-2015 09:13

Little Fingers patlıcan çok verimli, erkenci ve lezzetli. Diğer patlıcanlar aynı anda dikilmesine rağmen henüz sebze vermedi. Little Fingers seneye yerini garantiledi.

Yürek domates bol etli. Black Cherry lezzetli ve verimli. Alis' pembe kiraz verimli.

sakagun 04-08-2015 10:34

5 Eklenti(ler)
Gaillardia arıları çekiyor
Eklenti 569530

Marina di Chioggia Bal Kabakları şekillenmeye başladı
Eklenti 569531
Eklenti 569532

Beyaz patlıcan
Eklenti 569536

Tepeköy fasulyesi
Eklenti 569537

sakagun 04-08-2015 10:36

3 Eklenti(ler)
Bolu fasulyesi
Eklenti 569538

Barbunya fasulyesi
Eklenti 569539

Arşın börülce
Eklenti 569540

idris şenol 06-08-2015 22:56

usta eline sağlık

sakagun 13-08-2015 15:43

1 Eklenti(ler)
Gelecek sene için domates tohumu hazırlamaya başladım.

sakagun 18-08-2015 08:56

2 Eklenti(ler)
Turkish orange patlıcanı uzaktan gördüğümde domates sandım.
Eklenti 571710

Turkish orange patlıcan, peynir biberi ve diğer biberler kızarırken.
Eklenti 571711

sakagun 19-08-2015 14:40

1 Eklenti(ler)
Spagetti kabak

Şuraya bu kabakla yaptığım yemeğin tarifini yazdım.

Resulgur 20-08-2015 21:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 1402935)
Spagetti kabak

Şuraya bu kabakla yaptığım yemeğin tarifini yazdım.

Ürettiğiniz o güzel sebzelerin yemeklerini de emek verip paylaşıyor sunuz ya çok hoşuma gidiyor . Emeğinize sağlık . [emoji4]

sakagun 21-08-2015 06:28

Benim için bir zevk. ;)

sakagun 21-08-2015 13:58

2 Eklenti(ler)
Kızartma Kabağı "Black Beauty" 2-3 haftadır mutfakta beklemesine rağmen tazeliğinden ödün vermemiş. Kabuğu da tehlike arz etmeden rahatça soyuluyor.

Kabağın en lezzetli hali bu olsa gerek:
Kabak rendesi, kaşar rendesi, yumurta beyazı, karabiber, nane tuz
Eklenti 571993

Bu da tohumluk bıraktığım black beauty. Sapı kuruduğu için kopardım.
Eklenti 571995


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025