agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2014-2018 (https://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2014-2018/)
-   -   Aleydi / Tohum Paylaşım Sonrası (Eskişehir) (https://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2014-2018/36579.htm)

aleydi 01-09-2015 21:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1405550)

sevgili aleydi, maşallah selluka tomurcuk yapmış. hava şartları beni yanıltmaz ise bir hafta içinde çiçekleri koklarsın. ayırma işlemini arkadaşlarında dediği gibi seneye bırakmalısın.

Süpersin arkadaşım nasıl mutlu oldum anlatamam:). İnşallah öyle çok istiyorum ki sellukanın çiçeğini görmeyi. Evet ayırmaktan vazgeçtim. Birbirlerine dolaşma işini nasıl çözerim bilmiyorum. Sevgilerimle.

-Doğadan- 01-09-2015 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1405552)
Hoşgeldiniz foruma ve sayfama. Aslında forum üyelerin bitkiler konusunda bilgi birikim, bitkilerini , canlılarını , bunun yanında sohbet, şiir , yemek tarifleri :), Paylaştıkları bir platform. Bu bağlamda bahçe ve balkon , evinde bitki yetiştirmek isteyen arkadaşlar, yetiştirdikleri ürünlerden tohum alarak ücretsiz olarak paylaşımda bulunuyorlar.Bu dönemde tohumların toplanıp, hazır hale getirildiği dönemden sonra başlıyor. Umarım sorunuzun cevabını verebilmişimdir. Tohum paylaşımla ilgili bölümleri okursanız, daha net bilgilere ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler :) ürününüz bol olsun ...

Muda 01-09-2015 23:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1405553)
Süpersin arkadaşım nasıl mutlu oldum anlatamam:). İnşallah öyle çok istiyorum ki sellukanın çiçeğini görmeyi. Evet ayırmaktan vazgeçtim. Birbirlerine dolaşma işini nasıl çözerim bilmiyorum. Sevgilerimle.

Dört ayrı çubuk dikip kendi çubuğuna sardırabilirsiniz. Biraz daha büyük saksıya toprağını parçalamadan dikebilirsiniz.

aleydi 07-09-2015 19:49

[QUOTE=Muda;1405586]Dört ayrı çubuk dikip kendi çubuğuna sardırabilirsiniz. Biraz daha büyük saksıya toprağını parçalamadan dikebilirsiniz

Sn Muda saksıyı değiştirmekten vazgeçtim. Aynı saksıda başka çubuğa sardırdım.2 li 2li toplam 4 selluka :). Kışın ev ortamında yaşar umarım.

aleydi 10-09-2015 21:22

3 Eklenti(ler)
Sn Sakagun susak. O kadar büyüdüler ki. Bir tanesini fileye alıyım dedim, koptu. O yüzden cesaret edip diğerlerine bir şey yapamadım. Umarım taşır ve daha fazla büyümezler. Hiç susak yetiştirmedim. Bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum. Önerileriniz, sizce asılı şekilde taşır mı sapları, daha ne kadar büyüyecek.

Eklenti 574573

Eklenti 574574

Eklenti 574575

aleydi 10-09-2015 21:31

1 Eklenti(ler)
Hasattan sonra:). Öyle çok domates var ki. Salatalarda azaldı. Biber yok gibi( yağmurlardan galiba, bir kaç çeşit dışında biberler büyümedi). Domateslerden sos yaptım,melemen yaptım. Komşulara , eşe , dosta dağıtıldı. Tohumlarını almaya başladım. Umarım bir sorun çıkmaz , etkilinte paylaşırım.

Eklenti 574576

aleydi 10-09-2015 21:37

5 Eklenti(ler)
Sevgili Akçabardak ablamın, tek tek paketleyip hazırladığı asterler. Ayrı ayrı renkleriyle paketleyip yazmış. Sevgili Sdurul abla hüsnüyusuflar.
Eklenti 574577

Eklenti 574578

Eklenti 574579

Eklenti 574580

Eklenti 574581

akçabardak 10-09-2015 22:32

Domatesler çok güzel görünüyorlar, beyaz olanı ilk defa görüyorum değişik bir domatesmiş, güle güle ağız tadıyla tuketmek nasip olsun.

Asterler çok güzel açmışlar, ben bu sene ekmedim çeşitlerim çok diye ama bir çok çiçeğimi yaşatamadım.

aleydi 11-09-2015 07:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1407016)
Domatesler çok güzel görünüyorlar, beyaz olanı ilk defa görüyorum değişik bir domatesmiş, güle güle ağız tadıyla tuketmek nasip olsun.

Asterler çok güzel açmışlar, ben bu sene ekmedim çeşitlerim çok diye ama bir çok çiçeğimi yaşatamadım.

Ablacığım annem bayıldı asterlere. İşte böyle güzel çeşitleri seç onları ek ,seneye hepsini ekme diyor:). Çok güzel açtılar. Bahçenin her köşesinde varlar. Gelecek yıl için benimde bir düzenle yapmam lazım. Aynı türleri bir araya toplayıp ekmek istiyorum. Öyle daha güzel görünüyorlar.

Beyaz ,açık sarı aslında fotoğrafta öyle çıkmış biber gibi domatesler.Yellow pepper domates, Sn bahcedenn paylaşmışlardı etkinlikte. Bende tohumlarını alabildim, umarım bir sorun olmaz paylaşırım ablacım. Yeşil hali aynı biber gibi:).

Bu yıl çok farklı türlerde domates yetiştirdim. Görsel olarak çok güzeller. Yine de hep yerli , pembe domatesin lezzeti benim damak tadıma daha uygun.Bunları da görsel olarak çok sevdim rengarenk. Az da olsa ekmek istiyorum yine de. Teşekkür ederim sevgilerimle.

aleydi 11-09-2015 21:30

1 Eklenti(ler)
Tilki Mete kardinal sarmaşığı. Büyüdü ağaça sardı. Çiçekleri öyle güzel ki .Çiçeklerini sabah açıyor. Sabah tekrar görüntülüycem.

Eklenti 574694

heyyamola 11-09-2015 23:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1406995)
Sn Sakagun susak. O kadar büyüdüler ki. Bir tanesini fileye alıyım dedim, koptu. O yüzden cesaret edip diğerlerine bir şey yapamadım. Umarım taşır ve daha fazla büyümezler. Hiç susak yetiştirmedim. Bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum. Önerileriniz, sizce asılı şekilde taşır mı sapları, daha ne kadar büyüyecek.

Eklenti 574573

Eklenti 574574

Eklenti 574575

Uzayan sürgünlerinden çıkan sülüklerin sarılıp tutunacağı yer varsa sorun olmaz, sapları taşır. Ben 2 metre yükseldikten sonra yatay olarak çardak üzerine yönlendirmiştim. 3-4 kg ağırlığındaki meyveler sorunsuz yetişmişti. Biraz daha büyüyebilirler. İyice olgunlaşmaları için meyveleri bitki sararıp soluncaya veya ilk donların hemen öncesine kadar dalında bırakmakta fayda var

aleydi 12-09-2015 09:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1407197)
Uzayan sürgünlerinden çıkan sülüklerin sarılıp tutunacağı yer varsa sorun olmaz, sapları taşır. Ben 2 metre yükseldikten sonra yatay olarak çardak üzerine yönlendirmiştim. 3-4 kg ağırlığındaki meyveler sorunsuz yetişmişti. Biraz daha büyüyebilirler. İyice olgunlaşmaları için meyveleri bitki sararıp soluncaya veya ilk donların hemen öncesine kadar dalında bırakmakta fayda var

İlk defa susak yetiştiriyorum. Bunlarda yaklaşık 3 kilo civarında oldular galiba. Bu fotoğraftan sonra bile büyüdüler:). . Komşumun ektiği bal kabağıda bu durumda. Arkada ki boş arsaya bırakalım diyordu. Bizim tellere sarmış. Bal kabağının pek şansı yok gibi. O büyüklükte taşımaz herhalde.Siz sonrasında yatay duruma almışsınız. Biraz önce baktım söylediğiniz gibi sürgünler yok.Bir formül bulabilir miyim diye tekrar bakayım. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim

aleydi 21-09-2015 20:31

1 Eklenti(ler)
SELLUKA Sn hdoğan çiçek açtı. Teşekkürlerimle.

Eklenti 578510

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025