agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2014-2018 (https://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2014-2018/)
-   -   Aleydi / Tohum Paylaşım Sonrası (Eskişehir) (https://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2014-2018/36579.htm)

aleydi 30-06-2015 10:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1392143)
Tanıdım yaramazı, benimkilerden, araya karışmış herhalde :)

Bir kaç tane çimlenmişti.Bir tanesi de sarı açacak galiba:).

aleydi 01-07-2015 00:25

3 Eklenti(ler)
Sn İsmail Kuzucu 1 adet, Sn bahcedenn 2 tane haseki küpesi. Teşekkürlerimle.Bu yıl çiçek açmıycaklar galiba, gelecek yıl için sabırsızlıkla bekliyorum.Sera da fide, saksılı halinde bulamadığım bir tür.

Eklenti 563235

Eklenti 563236

Eklenti 563237

aleydi 01-07-2015 00:29

1 Eklenti(ler)
Sevgili Akçabardak, aster çiçeği. Bunun rengi harika:).

Eklenti 563246

münevver48 01-07-2015 08:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1392394)
Sn İsmail Kuzucu 1 adet, Sn bahcedenn 2 tane haseki küpesi. Teşekkürlerimle.Bu yıl çiçek açmıycaklar galiba, gelecek yıl için sabırsızlıkla bekliyorum.Sera da fide, saksılı halinde bulamadığım bir tür.

Eklenti 563235

Eklenti 563236

Eklenti 563237

:):)sevgili aleydi, haseki küpesi sanki size sürpriz yapacak gibi serpilmiş. ağustos ayı gibi açabilirler. benimkiler kuruyan çiçeklerini dipten temizleyince tekrar açmaya başladılar. bir kere açtı mı sanırım sezon boyunca çiçeklenmeye devam ediyorlar.tabi çiçeklerini tohum yapsın diye bekletmez isen sevgiler.

aleydi 01-07-2015 11:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1392447)

:):)sevgili aleydi, haseki küpesi sanki size sürpriz yapacak gibi serpilmiş. ağustos ayı gibi açabilirler. benimkiler kuruyan çiçeklerini dipten temizleyince tekrar açmaya başladılar. bir kere açtı mı sanırım sezon boyunca çiçeklenmeye devam ediyorlar.tabi çiçeklerini tohum yapsın diye bekletmez isen sevgiler.

:))Bu süper oldu sevgili Münevver48:). Çok sevindim arkadaşım. İnşallah açarlar.Tohum paylaşımdan edindiğim için, tohum yapmalarını beklemem gerekecek. Tohumları bir daha ki etkinlikte paylaşamakta, etkinliğin bir diğer parçası. Olsun açsınlar yeterki:). Çiçeklerini,renklerinin güzelliğini görüyüm. Teşekkür ederim arkadaşım bu müjde için.Sevgiler.

aleydi 02-07-2015 21:34

1 Eklenti(ler)
Sayın hdogan selluka. 4 tohumdan hepsi çimlendi. Havalar serin gittiği için, bu sıcak iklim bitkisi bir türlü büyümüyor. Çok istiyorum bu çiçeği yetiştirebilmeyi. Çiçeklerinin görüntüsü beni mest etti.En ucunda siyah siyah bitler oluşmuştu. Elimle temizledim.

Eklenti 563544

aleydi 02-07-2015 21:41

3 Eklenti(ler)
Sayın Sakagun susak, çiçek açtı. Erken ektiklerimin hepsini kaybettim. Her ihtimale karşı bir kaç tanesini komşuma vermiştim. Onun güneye bakan serası var. Filizlendirmiş. Bir tanesini bana verdi:).Umarım tohum almayı başarırız.
Eklenti 563545

Tohum takastan gelen çiçekler.

Eklenti 563546

Eklenti 563547

Aliyye 03-07-2015 08:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1392910)
Sayın hdogan selluka. 4 tohumdan hepsi çimlendi. Havalar serin gittiği için, bu sıcak iklim bitkisi bir türlü büyümüyor. Çok istiyorum bu çiçeği yetiştirebilmeyi. Çiçeklerinin görüntüsü beni mest etti.En ucunda siyah siyah bitler oluşmuştu. Elimle temizledim.

Eklenti 563544

Sevgili aleydi,ben de sizin gibi selluka yetiştirme çabasındayım.Altı tohumun dört tanesini çimlendirdim.Boyları bir metreyi geçti.
Sellukaların tek saksıda olması dikkatimi çekti.Neden şaşırtma yapmadınız?
Dilerim bu yıl çiçeğini de görür ve koklarsınız.:p
Ellerinize,yüreğinize sağlık..

aleydi 03-07-2015 11:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aliyye (Mesaj 1393024)
Sevgili aleydi,ben de sizin gibi selluka yetiştirme çabasındayım.Altı tohumun dört tanesini çimlendirdim.Boyları bir metreyi geçti.
Sellukaların tek saksıda olması dikkatimi çekti.Neden şaşırtma yapmadınız?
Dilerim bu yıl çiçeğini de görür ve koklarsınız.:p
Ellerinize,yüreğinize sağlık..

Bana 4 tohum geldi.:). Baya uğraştım çimlenmeleri için. Sert bir yapısı var. Şaşırtma yaptım aslında, sevgili Aliyye. Viyollere ekmiştim. Bu saksı da baya büyük, yer sıkıntısı yaşamıyorlar. Besin de veriyorum yine de büyümediler. Siz nasıl bir toprağa ektiniz? Ben iklim olarak, (çünkü hala akşamları soğuk). O yüzden büyümediklerini düşünüyorum.Çok teşekkür ederim. Hep beraber görürüz umarım çiçeklendiklerini:)

celalim01 03-07-2015 21:04

Bendeki sellukaların gelişmeleri şuan gayet iyi durumda ilk defa denedim. Tereddüt ettiğim şey kokuları. Keskin ve yoğun kokuları varsa selluka çiçeğini bırakmak zorunda kalırım. Melisa benim bahçemde vardı ama artık o çiçeği bulunduramıyorum sağlığım açısından yasak.

aleydi 03-07-2015 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1393207)
Bendeki sellukaların gelişmeleri şuan gayet iyi durumda ilk defa denedim. Tereddüt ettiğim şey kokuları. Keskin ve yoğun kokuları varsa selluka çiçeğini bırakmak zorunda kalırım. Melisa benim bahçemde vardı ama artık o çiçeği bulunduramıyorum sağlığım açısından yasak.

Öğretmenim hiç karşılaşmadık sellukayla:D. İzmir'e gittiğimde gördüysem de farkında değilim. Yeni yeni tanıyorum pek çok çiçeği. Daha önce farketmeden,yanndan geçtiğim çiçekleri, şimdi farkına varıyorum.Çiçeği çok güzel fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla. Sizin iklime de uygun. Kokusu konusunda herkes güzel olduğunu söylüyor. Önce sağlık tabi.

Tilki Mete 04-07-2015 02:43

Sevgi aleydi :) keşke benim tohumlarıda sana göndereydik.. ( selukaları ) :D hala çimlendiremedim :D ne beceriksizim, hep çimleniyor sonra çimlendiği yerden karamıyor , buruşuyor , bir tanesini biraz iyi gitti oda kırıldı :)şimdi tek tohum var elimde hala cesaret edemiyorum:) bol çiçekli olması dileğiyle ...

aleydi 06-07-2015 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete (Mesaj 1393256)
Sevgi aleydi :) keşke benim tohumlarıda sana göndereydik.. ( selukaları ) :D hala çimlendiremedim :D ne beceriksizim, hep çimleniyor sonra çimlendiği yerden karamıyor , buruşuyor , bir tanesini biraz iyi gitti oda kırıldı :)şimdi tek tohum var elimde hala cesaret edemiyorum:) bol çiçekli olması dileğiyle ...

Sevgili Mete ben sellukalarla çok uğraştım. Baya bir süre çimlenmediler. Ara ara kontrol ettim. Hiç bir belirti göremeyince, torftan çıkarıp,törpüyle çok az törpüledim.Sonra 1 gün suda bekletip ektim. 4 tohumdan 4 de çimlendi.

Bende çimlendikten sonra büyüme sorunu yaşıyorum. Senin cardinallarıda kaç kere eşeleyip topraktan çıkarıp, sonra yine ektim. Ekinezya (kendi aldığım tohum) dışında, hepsini çimlendirdim. Hava şartları ve şaşırtmadan dolayı, kaybettiklerim oldu.

Tohumları çok yüzeye ekiyorum, minik tohumları hemen hemen hiç örtmüyorum. Üstlerine çok bastırmıyorum. Pek çok tohumun selluka, kardinal, akşam sefası gibi sert tohumlar dışındakileri asla oynatmıyorum. Hatta yerlerinden oynamasınlar diye çay kaşığıyla suluyorum. Hep nemli, ıslak olmamasına dikkat ediyorum. Günlük çok az sulamak faydalı diye düşünüyorum. Üzerleri streç veyahut kendi kapağıyla örtülüyse, çok fazla nem yapıp damlayıp toprağın çok ıslak olmamasına dikkat ediyorum.Hiç bir şey tesadüf değildir. Bir yerlerde hata yaptığını düşünüyorum. Zamanla nerede hata yaptığını bulup, çimlendirmeyi en iyi şekilde yapacağına inanıyorum:).Bende, hava şartları dışındaki etkenleri bulup büyüme işini hızlandırmalıyım:).

Bir de yine bir yerlerde okumuştum. Selluka tohumu çok bekletilmeyi sevmiyor. Hemen eksen iyi olur diye düşünüyorum.Zeki Yağlı Beyin tohumdan yetiştirme yazılarını okursan, bana çok faydalı olmuştu. Kolay gelsin.

aleydi 22-07-2015 23:28

5 Eklenti(ler)
Bu yıl ektiğim domatesler, komşumun tohumdan yetiştirip verdikleri dışında. Hepsi tohum takastan gelen tohumlar.

Eklenti 567588

Eklenti 567589

Eklenti 567590

Eklenti 567591

Eklenti 567592

aleydi 27-07-2015 22:42

5 Eklenti(ler)
Kardinal sarmaşığı sevgili Tilki Mete

Eklenti 568434

Sarı_ kırmızı armut domates Sn Heyyamola
Eklenti 568435

Hüsnüyusuf Sevgili Sdurul ablam
Eklenti 568436

Selluka Sn hdogan

Eklenti 568438

aleydi 27-07-2015 22:47

3 Eklenti(ler)
Sn İsmail Kuzucu ve Sn bahceden Haseki küpesi.

Eklenti 568451

Eklenti 568452

Eklenti 568453

aleydi 27-07-2015 22:54

2 Eklenti(ler)
En başarılı domatesler oldu. Çoğu türü yetiştirebildim.

Eklenti 568454

Sn İamail Kuzucu mor inci biber.
Eklenti 568455

Taşlıbahçe 28-07-2015 22:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1397433)
Bu yıl ektiğim domatesler, komşumun tohumdan yetiştirip verdikleri dışında. Hepsi tohum takastan gelen tohumlar.

Eklenti 567588

Eklenti 567589

Eklenti 567590

Eklenti 567591

Eklenti 567592

"Datura"ya dikkat :)

aleydi 29-07-2015 09:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe (Mesaj 1398632)
"Datura"ya dikkat :)

Çin den almıştım datura tohumunu, o bölgeye ekmedim. Ön bahçeye ekmiştim. Bu kendiliğinden çıkmış galiba. Ne gibi zararları var Sn Taşlıbahçe. Forumda okudum, tohumların zehirli olduğunu yazıyor. Onun dışındaki zararlarını bilmiyorum. Meleklerin borazanı olsaydı keşke:).

Taşlıbahçe 29-07-2015 14:05

Zehirli ancak halusijenik etkilerinden dolayı kullananlar var; ayrı ve tehlikeli bir konu. Domateslerin arasında görünce dikkat diyesim geldi :) Arsız bir bitkidir, şahsen çok alakasız yerlerde rastlıyorum...

aleydi 29-07-2015 23:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe (Mesaj 1398788)
Zehirli ancak halusijenik etkilerinden dolayı kullananlar var; ayrı ve tehlikeli bir konu. Domateslerin arasında görünce dikkat diyesim geldi :) Arsız bir bitkidir, şahsen çok alakasız yerlerde rastlıyorum...

Kokladım bugün hiç kokusuda yok. Evet sebze bahçesinde alakasız oldu. Tohumları etrafa saçılmadan uzaklaştırırım. Teşekkür ederim.

aleydi 07-08-2015 21:15

5 Eklenti(ler)
Domasteslerim nihayet kızarmaya başladı. Domates açısından bol verimli bir yıl oldu. Patlıcanları ve biberlerin hepsini yaşatamadım ne yazık ki. Sebze bahçemde 10 tane kök biber dışındakilerin hepsi tohumdan yetiştirme. Çok ilgilenemedim. Yine de çok şükür hastalık olmadı.

Eklenti 570160

Eklenti 570161

Eklenti 570162

Eklenti 570163

Eklenti 570164

aleydi 07-08-2015 21:23

5 Eklenti(ler)
Çiçekler köşesi, karanfil, şebboy,aster

Eklenti 570165

Eklenti 570166

Eklenti 570167

Eklenti 570168
Domatesler dalından
Eklenti 570169

resimsel 07-08-2015 22:22

Sevgili aleydi böyle kalabalık bahçelere bayılıyorum:)
aradığın sebzeler yapraklar arasından çıkıyor yani çok sürpriz yapıyorlar:)

aleydi 07-08-2015 23:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resimsel (Mesaj 1400549)
Sevgili aleydi böyle kalabalık bahçelere bayılıyorum:)
aradığın sebzeler yapraklar arasından çıkıyor yani çok sürpriz yapıyorlar:)

Sormayın bu sene bakımsızlıktan bu duruma geldiler sevgili resimsel:). Eşim çıta dikip bağlıyordu sebzeleri. Ağaç işlerine kalkışınca onlar kaldı. Allah'tan otları yoldum. Bir de otlar olsa aradığımızı bulamayacağız:). Kendiliğinden çıkan domatesleri söküp atmamakla hata etmişim.Biraz da o yüzden karıştı:).Süpriz konusuna gelince, bazen göremediğimiz için salatalığı,büyüyüp kartlaşıyor, biz de mecburen tohumluk bırakıyoruz:). Teşekkür ederim.

aleydi 11-08-2015 15:34

2 Eklenti(ler)
Bunlar inanılmaz güzel:). Nohut tanesi büyüklüğünde.Sıralı kırmızı inci gibi. Bu görüntüye bayılmamak elde elde değil. Çok teşekkür ediyorum Sn heyyamola'ya beni bu güzelle tanıştıdıkları için. Artık en sevdiğim sebze mikrop domates:).

Eklenti 570794

Eklenti 570795

resimsel 11-08-2015 15:47

Sevgili aleydi, bütün bahçeleri gezip kopya çekiyorum:)
sizin bahçenin çiçekleri radarıma girdi bakalım seneye neler başarabilirim:)

a_fan_of_barca 11-08-2015 16:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1401301)
Bunlar inanılmaz güzel:). Nohut tanesi büyüklüğünde.Sıralı kırmızı inci gibi. Bu görüntüye bayılmamak elde elde değil. Çok teşekkür ediyorum Sn heyyamola'ya beni bu güzelle tanıştıdıkları için. Artık en sevdiğim sebze mikrop domates:).

Eklenti 570794

Eklenti 570795

Gerçekten, bu görüntüye bayılmamak elde değil;) Çok şirin görünüyorlar :) Bu türün Türkiye'de yetiştirildiğini bilmiyordum ama, öğrenmiş oldum. Her zaman internette görürdüm bunun resimlerini, ne kadar şirin diye düşünürdüm, ama burda görünce daha çok mutlu oldum :)

aleydi 11-08-2015 20:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resimsel (Mesaj 1401305)
Sevgili aleydi, bütün bahçeleri gezip kopya çekiyorum:)
sizin bahçenin çiçekleri radarıma girdi bakalım seneye neler başarabilirim:)

Lisiler çok güzel, renkleri harika. Zinialar zahmetsiz güzel, toplu halde çok güzel görünüyorlar.Vapur dumanı farklı mavi rengiyle renk katıyor. Alisyumların hem kokusu güzel ,hem rengi. Petunya oldum olası severim. Minyatür güllerde öyle. Çörekotu çiçeklerini çok sevdim. Uzun süre çiçekli kalmıyor. Belki zinnialarla beraber ekmek lazım. Tohum yaptıklarında, aster ,zinnia olursa, o alan boş kalmaz. Papatyalar, guara çalısı,hosta, Vazgeçemediğim sardunyalar var birde. Aklıma gelmeyenler küsmesinler bana:). Küpelileri de çok seviyorum. Karanfil hüsnü yusuf,şebboy, aslanağzı,akşam sefası, sabah sefası,ateş çiçeği,yer minesi, aynısafa, lilium. Ne çok çiçeğim varmış meğer:). Siz hangilerinden ekeceksiniz merak ettim?

Tabi güzel taraflarının yanında,o zaman öncelikle sizi uyarmam lazım :). Bu tür düzenlemeler yaptığınızda, sizin de bahçeniz çim (çimi kaldırmak gerekiyor , tekrar toprak getirtiyoruz). Bel rahatsızlığınız olmaması gerekiyor, sürekli, uğraşmanız gereken bir bölge olacak, eğilip kalkıp çiçekleri ekmek , yabani otları temizlemek vs. Bir yandan çimler kaldırdığınız alanda tekrar yayılmak istiyor, bahçe toprağı kullandığınız için ve gübre, sürekli yabani otlar çıkıyor. Çiçek ekmek için açtığınız alanlarda, düz bir zemin gibi , çimleri biçemeyeceğiniz için.Eğer çim biçme makinanız benzinli değilse, çim biçmek tam bir eziyet haline dönüşüyor.Bunlar olumsuz tarafları.

O çiçeklerin rengarenk görüntüsü, mis gibi kokusu,uçuşan kelebekler, işte o paha biçilemez:))

aleydi 11-08-2015 20:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi a_fan_of_barca (Mesaj 1401308)
Gerçekten, bu görüntüye bayılmamak elde değil;) Çok şirin görünüyorlar :) Bu türün Türkiye'de yetiştirildiğini bilmiyordum ama, öğrenmiş oldum. Her zaman internette görürdüm bunun resimlerini, ne kadar şirin diye düşünürdüm, ama burda görünce daha çok mutlu oldum :)

Sormayın gidip gelip bu domateslere bakıyorum:). Kızarmışlar mı diye. Sıralı gibi dizilmeleride ayrı güzel. Birisi çıkıp dese gülerdim, çiçekmiş gibi bir sebzeyi sevesim hiç olmamıştı:). Koparmaya bile kıyamıyorum. İlkini cahilliğime gelmiş, kopardım. Diğerlerinin olgunlaşıp tohum yapmasını bekliyeceğim. Çünkü bütün arkadaşlarımda bu bitkiden olsun istiyorum:).

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025