![]() |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Sn İsmail Kuzucu 1 adet, Sn bahcedenn 2 tane haseki küpesi. Teşekkürlerimle.Bu yıl çiçek açmıycaklar galiba, gelecek yıl için sabırsızlıkla bekliyorum.Sera da fide, saksılı halinde bulamadığım bir tür.
Eklenti 563235 Eklenti 563236 Eklenti 563237 |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
:))Bu süper oldu sevgili Münevver48:). Çok sevindim arkadaşım. İnşallah açarlar.Tohum paylaşımdan edindiğim için, tohum yapmalarını beklemem gerekecek. Tohumları bir daha ki etkinlikte paylaşamakta, etkinliğin bir diğer parçası. Olsun açsınlar yeterki:). Çiçeklerini,renklerinin güzelliğini görüyüm. Teşekkür ederim arkadaşım bu müjde için.Sevgiler. |
1 Eklenti(ler)
Sayın hdogan selluka. 4 tohumdan hepsi çimlendi. Havalar serin gittiği için, bu sıcak iklim bitkisi bir türlü büyümüyor. Çok istiyorum bu çiçeği yetiştirebilmeyi. Çiçeklerinin görüntüsü beni mest etti.En ucunda siyah siyah bitler oluşmuştu. Elimle temizledim.
Eklenti 563544 |
3 Eklenti(ler)
Sayın Sakagun susak, çiçek açtı. Erken ektiklerimin hepsini kaybettim. Her ihtimale karşı bir kaç tanesini komşuma vermiştim. Onun güneye bakan serası var. Filizlendirmiş. Bir tanesini bana verdi:).Umarım tohum almayı başarırız.
Eklenti 563545 Tohum takastan gelen çiçekler. Eklenti 563546 Eklenti 563547 |
Alıntı:
Sellukaların tek saksıda olması dikkatimi çekti.Neden şaşırtma yapmadınız? Dilerim bu yıl çiçeğini de görür ve koklarsınız.:p Ellerinize,yüreğinize sağlık.. |
Alıntı:
|
Bendeki sellukaların gelişmeleri şuan gayet iyi durumda ilk defa denedim. Tereddüt ettiğim şey kokuları. Keskin ve yoğun kokuları varsa selluka çiçeğini bırakmak zorunda kalırım. Melisa benim bahçemde vardı ama artık o çiçeği bulunduramıyorum sağlığım açısından yasak.
|
Alıntı:
Öğretmenim hiç karşılaşmadık sellukayla:D. İzmir'e gittiğimde gördüysem de farkında değilim. Yeni yeni tanıyorum pek çok çiçeği. Daha önce farketmeden,yanndan geçtiğim çiçekleri, şimdi farkına varıyorum.Çiçeği çok güzel fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla. Sizin iklime de uygun. Kokusu konusunda herkes güzel olduğunu söylüyor. Önce sağlık tabi. |
Sevgi aleydi :) keşke benim tohumlarıda sana göndereydik.. ( selukaları ) :D hala çimlendiremedim :D ne beceriksizim, hep çimleniyor sonra çimlendiği yerden karamıyor , buruşuyor , bir tanesini biraz iyi gitti oda kırıldı :)şimdi tek tohum var elimde hala cesaret edemiyorum:) bol çiçekli olması dileğiyle ...
|
Alıntı:
Bende çimlendikten sonra büyüme sorunu yaşıyorum. Senin cardinallarıda kaç kere eşeleyip topraktan çıkarıp, sonra yine ektim. Ekinezya (kendi aldığım tohum) dışında, hepsini çimlendirdim. Hava şartları ve şaşırtmadan dolayı, kaybettiklerim oldu. Tohumları çok yüzeye ekiyorum, minik tohumları hemen hemen hiç örtmüyorum. Üstlerine çok bastırmıyorum. Pek çok tohumun selluka, kardinal, akşam sefası gibi sert tohumlar dışındakileri asla oynatmıyorum. Hatta yerlerinden oynamasınlar diye çay kaşığıyla suluyorum. Hep nemli, ıslak olmamasına dikkat ediyorum. Günlük çok az sulamak faydalı diye düşünüyorum. Üzerleri streç veyahut kendi kapağıyla örtülüyse, çok fazla nem yapıp damlayıp toprağın çok ıslak olmamasına dikkat ediyorum.Hiç bir şey tesadüf değildir. Bir yerlerde hata yaptığını düşünüyorum. Zamanla nerede hata yaptığını bulup, çimlendirmeyi en iyi şekilde yapacağına inanıyorum:).Bende, hava şartları dışındaki etkenleri bulup büyüme işini hızlandırmalıyım:). Bir de yine bir yerlerde okumuştum. Selluka tohumu çok bekletilmeyi sevmiyor. Hemen eksen iyi olur diye düşünüyorum.Zeki Yağlı Beyin tohumdan yetiştirme yazılarını okursan, bana çok faydalı olmuştu. Kolay gelsin. |
5 Eklenti(ler)
Bu yıl ektiğim domatesler, komşumun tohumdan yetiştirip verdikleri dışında. Hepsi tohum takastan gelen tohumlar.
Eklenti 567588 Eklenti 567589 Eklenti 567590 Eklenti 567591 Eklenti 567592 |
5 Eklenti(ler)
Kardinal sarmaşığı sevgili Tilki Mete
Eklenti 568434 Sarı_ kırmızı armut domates Sn Heyyamola Eklenti 568435 Hüsnüyusuf Sevgili Sdurul ablam Eklenti 568436 Selluka Sn hdogan Eklenti 568438 |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
En başarılı domatesler oldu. Çoğu türü yetiştirebildim.
Eklenti 568454 Sn İamail Kuzucu mor inci biber. Eklenti 568455 |
Alıntı:
"Datura"ya dikkat :) |
Alıntı:
|
Zehirli ancak halusijenik etkilerinden dolayı kullananlar var; ayrı ve tehlikeli bir konu. Domateslerin arasında görünce dikkat diyesim geldi :) Arsız bir bitkidir, şahsen çok alakasız yerlerde rastlıyorum...
|
Alıntı:
Kokladım bugün hiç kokusuda yok. Evet sebze bahçesinde alakasız oldu. Tohumları etrafa saçılmadan uzaklaştırırım. Teşekkür ederim. |
5 Eklenti(ler)
Domasteslerim nihayet kızarmaya başladı. Domates açısından bol verimli bir yıl oldu. Patlıcanları ve biberlerin hepsini yaşatamadım ne yazık ki. Sebze bahçemde 10 tane kök biber dışındakilerin hepsi tohumdan yetiştirme. Çok ilgilenemedim. Yine de çok şükür hastalık olmadı.
Eklenti 570160 Eklenti 570161 Eklenti 570162 Eklenti 570163 Eklenti 570164 |
5 Eklenti(ler)
Çiçekler köşesi, karanfil, şebboy,aster
Eklenti 570165 Eklenti 570166 Eklenti 570167 Eklenti 570168 Domatesler dalından Eklenti 570169 |
Sevgili aleydi böyle kalabalık bahçelere bayılıyorum:)
aradığın sebzeler yapraklar arasından çıkıyor yani çok sürpriz yapıyorlar:) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar inanılmaz güzel:). Nohut tanesi büyüklüğünde.Sıralı kırmızı inci gibi. Bu görüntüye bayılmamak elde elde değil. Çok teşekkür ediyorum Sn heyyamola'ya beni bu güzelle tanıştıdıkları için. Artık en sevdiğim sebze mikrop domates:).
Eklenti 570794 Eklenti 570795 |
Sevgili aleydi, bütün bahçeleri gezip kopya çekiyorum:)
sizin bahçenin çiçekleri radarıma girdi bakalım seneye neler başarabilirim:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Tabi güzel taraflarının yanında,o zaman öncelikle sizi uyarmam lazım :). Bu tür düzenlemeler yaptığınızda, sizin de bahçeniz çim (çimi kaldırmak gerekiyor , tekrar toprak getirtiyoruz). Bel rahatsızlığınız olmaması gerekiyor, sürekli, uğraşmanız gereken bir bölge olacak, eğilip kalkıp çiçekleri ekmek , yabani otları temizlemek vs. Bir yandan çimler kaldırdığınız alanda tekrar yayılmak istiyor, bahçe toprağı kullandığınız için ve gübre, sürekli yabani otlar çıkıyor. Çiçek ekmek için açtığınız alanlarda, düz bir zemin gibi , çimleri biçemeyeceğiniz için.Eğer çim biçme makinanız benzinli değilse, çim biçmek tam bir eziyet haline dönüşüyor.Bunlar olumsuz tarafları. O çiçeklerin rengarenk görüntüsü, mis gibi kokusu,uçuşan kelebekler, işte o paha biçilemez:)) |
Alıntı:
Sormayın gidip gelip bu domateslere bakıyorum:). Kızarmışlar mı diye. Sıralı gibi dizilmeleride ayrı güzel. Birisi çıkıp dese gülerdim, çiçekmiş gibi bir sebzeyi sevesim hiç olmamıştı:). Koparmaya bile kıyamıyorum. İlkini cahilliğime gelmiş, kopardım. Diğerlerinin olgunlaşıp tohum yapmasını bekliyeceğim. Çünkü bütün arkadaşlarımda bu bitkiden olsun istiyorum:). |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025