agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2014-2018
(https)




Beğeni Düzeni664Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-07-2018, 10:56   #1
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan
“Painted Mountain” adlı mısırın tadına baktık bugün. Bana kalsa hepsini tohumluk bırakacağım ama evdekiler aynı fikirde değil. Bu mısırda ana amaç un için kullanım ama süt mısırlar oldukça tatlı ve lezzetli. Mısırlar haşlandığında mor olan açık mor bir renk aldı. Ne kadar kalıcı olur bilmiyorum ama haşlama suyuyla küçük bir halı boyanabilirdi.
Közlemeyi denediniz mi? Şöyle ki; haşlamalık mısırlar közlenince tatlı oluyor ancak dişlere yapışıyor. Deneyip, önerebileceğiniz cins var mı közlemek için.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2018, 12:15   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 539
Közlemedim henüz ama deneyince yazarım. Közlemeye çok uygun olur diye düşünüyorum çünkü haşlanınca tane tane ayrıldı.



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Közlemeyi denediniz mi? Şöyle ki; haşlamalık mısırlar közlenince tatlı oluyor ancak dişlere yapışıyor. Deneyip, önerebileceğiniz cins var mı közlemek için.

TCM ve g.c. beğendi.
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2018, 12:19   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 539
Buda Sletzs domatesi. Soğuk havalara ve mantari hastalıklara dirençli. Oregon Üniversitesi tarafından geliştirilmiş az çekirdekli erkenci ve oturak bir tür.

Eklenen Resimler
 
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2018, 09:11   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 539
Aşırı yagmurlardan çatlayınca ilk “true black brandywine” ı kopardım. Lezzet mükemmel ötesi. Siyah dometes lezzetini özlemişim. Siyah domateslerin Ankarada çok başarılı olduğunu farkettim.

Eklenen Resimler
 
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2018, 14:06   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 539
Siyah sivri biberlerler için teşekkürler sayın Musa Gündogan

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen Atilgan : 30-09-2018 saat 19:04
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2018, 14:17   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 539
Gift of sun-Güneşin hediyesi adlı rusya orijinli karpuzu bugün kestik. Biraz daha beklesek içi geçecekmiş. Karpuzları sorunsuz büyütüyordum ama tadları yavan oluyordu. Artık karpuz dikmeyeyim derken fikrimi bu karpuz deyiştirdi. Sulu ve çok tatlıydı.

Eklenen Resimler
   
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2018, 20:39   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 539
Sizin için denemeye çalıştım. Çok sıcak olduğu için közde pişirmeye cesaret edemedim onun yerine elektirikli ızgarada pişirdim. Severek yedik. Dişe yapışmada yoktu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Közlemeyi denediniz mi? Şöyle ki; haşlamalık mısırlar közlenince tatlı oluyor ancak dişlere yapışıyor. Deneyip, önerebileceğiniz cins var mı közlemek için.

TCM beğendi.
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2018, 20:48   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 539
İsmimi çokça duyduğum ama ilk kez bu yıl deneyebildiğim “pruden’s purple” domatesi. Belki yerini sevmedi. Fazlaca gövdesel gelişim gösterdi. Belki toprak çok gübreliydi. Çok verimli olmadı ama meyveleri gösterişli.

Eklenen Resimler
 
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2018, 20:55   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 539
Bu günkü karpuz hasadı.

Eklenen Resimler
 
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2018, 20:59   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 539
Geçen yıl bir düzine karpuzdan bir tanesi bile tatlı çıkmamıştı ama bu yıl şansım yerinde. Bu karpuz (holodok) bir kaç gün daha bekleyebilirmiş ama tadı oldukça iyiydi.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen Atilgan : 13-08-2018 saat 22:29
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2018, 21:03   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 539
Bu karpuzun (ogenek—küçük parıltı) ipi yeşildi ama ben yine de kopardım. Geç bile kalmışım. Tadı yinede mükemmeldi. Çekirdeklerinin rengi karamel şekerininki gibi.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen Atilgan : 13-08-2018 saat 22:13
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2018, 22:52   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 539
Sayın Oruçoğlu nun paylaştığı bana sayın Telato dan gelen dilimli olmayışını beğendiğim Dilimli Domates. Teşekkürler.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Atilgan : 30-09-2018 saat 19:13
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025