![]() |
|
|
![]() |
#2 |
/
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: Usa
Mesajlar: 622
|
Hayır tam tersine fotoğraftaki yerin toprağı çok yumuşak. Parmağınızı bastırsanız dağılıveriyor. Hayalbağ'ın toprağı her 10-15 metrede bir karakter değiştiriyor. Bu gün hayıflana hayıflana bamya ektiğim yer fotoğraftaki yere 20 m.. Fakat taş gibi kesekleri var ve kuruduğunda -ki su tutmadığından hemen kuruyor- parçalanmıyor. Yumuşağı, serti, killisi, kumlusu heryeri hemen çatlıyor ve kaymak tutuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
/
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: Usa
Mesajlar: 622
|
Sayın Sûz-i Dilârâ böyle bir fikir beyan etmişti. Alıntı:
Eskilerin tabiriyle ben âna bakarken, Sayın Sûz-i Dilârâ istikbâli görmüş. Bizim toprak nemini yüzeyde ince bir tabaka olarak kaybedince yumuşak gibi olsa da, kuru tabaka kalınlaştıkça sertleşiyor. Şimdi oldukça sert. ![]() Komşunun bahçesinde, ormanda ve benim arazimin bazı yerlerinde bitki çürüntüsüyle oluşmuş, organik maddece zengin topraklar var. Bunları Sebze ektiğim yerlere taşıyarak bu sertlikle mücadele etmeyi düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|