![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
@ YeŞimM e katılıyorum ben de, elinize sağlık pek güzel olmuş... Kendi deneyimlerimle de kıyaslayarak bir kaç önerim olacak; geniş kapları genelde çiçeklerde veya elimde tohum çoksa kullanıyorum. Ancak misal Ödemiş in oturak domatesi gibi elimde tohum az ise tekli plastik bardaklara ekiyorum. Bu şekilde çimlenme oranı artıyor. Diğer şekilde geniş kaplara ektiğinizde topraktan çıkana kadar üstlerini örtüyorsunuz. Topraktan çıkıp 'merhaba' dedikleri anda da üstünü açıp ışık alan yere geçirmeniz gerekiyor ki bu durumda da daha yeryüzü ile tanışmamış tohumları şansı az da olsa düşüyor. İlk ekim yaparken bahçe toprağını kullanmayın bence, sadece torf ve gübre yeterli, aslında gübreye de gerek yok ama fazla koymamanız şartıyla güzel olur. Bahçe toprağı gereksiz ağırlık yapacak, sertleşerek nazik tohumların çıkmalarını zorlaştıracak vs. Benim bu yıl yaptıklarıma göz atmak isterseniz buyrun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2014
|
Merhaba Sayın TCM. Önerileriniz için teşekkürler. Bunları dikkate alacağım. Bu hafta sonu bahçeden getirebilirsem bir miktar gübre getirmeye çalışacağım. Elimde bir miktar da kokopeat var. Oranları 1/5 Toprak, 1/5 torf, 1/5 ince kum, 1/5 gübre, 1/5 kokopeat şeklinde ayarlamaya çalışacağım. Gübre getiremezsem torf oranını 2/5 olarak ayarlarım. Ben bardakları şaşırtma aşaması için kullanmayı düşünüyorum. Kare şekilli su bardaklarını iş yerinde biriktiriyorum. Bunları 2 şerli kullanıyorum iç içe geçme olarak. İçe geçenin tabanına havya ile delikler delinecek drenaj için. Ayrıca dış kısma kağıt sarıyorum ışığın köklere gelmesini engellemek için. Beyaz kağıt sayesinde bardak dışına yazacağım bilgiler rahat okunacak. Bakalım ilk denememde ne kadar başarabileceğim. Bu arada gönderdiğiniz tohumlar için de teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|