View Single Post
Eski 06-04-2018, 07:56   #19
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aziztoprak Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar fidelerimde gelişme çok zayıf. Aşırı su vermiyorum. Üst kısım kurudukça suluyorum. Öğleye kadar cam iç kısmında kenarda duruyorlar. Güneş gelince alta gölgeye alıyorum. Ama yine ince uzun şekilde yaprakları da 3-4 gündür hiç gelişmiyorlar. Toprağı çatlak şekil alıyor resimdeki gibi ve çok gevşek. Karışım torf, elenmiş toprak şeklinde ama çok gevşek oldu zannediyorum. Herhalde hazırlarken iyi sıkıştırmadım, ışık zayıf bunları bu halde şaşırtsam tek tek bardaklara acaba iyileşirler mi?
aziztoprak aydınlıkta dursun çünkü bir aydınlık bir gölge bu sefer bitkiler strese girebiliyor. ayrıca fideler en azından ilk gerçek yaprakları çıkarıncaya kadar toprağın kurumaması nemli kalması önemlidir. gerçek yaprakjlardan sonra bitkileriniz güneşi daha çok sevmeye başlar o zaman korkmanıza da gerek kalmaz.

daha önce de söylediğim gibi bitkileriniz çok güneş aldığında bir tül ile önünü kapatın ancak ışık almaya devam etsin ya da güneşin yakıcı olmadığını düşündüğünüzde de doğrudan güneşte tutabilirsiniz.

kolaylıklar dilerim

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön