![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
Kaknus/Tohum Paylaşım Sonrası (Trabzon) 2018
24 şubat tarihinde Kerkenez'den gelen beyaz göbek lahana, Dongyul'dan gelen beyaz lahana (yemeklik bafra), Musa Gündoğan'dan gelen mor alaca yerli patlıcan ve yeşil dolmalık biber , Heyyamola'dan gelen üzüm eriği ile Yerelbahçem'en gelen ağaç bamyası tohumlarını ektim. Bir hafta sonra lahanalar çimlenmeye başladı. Hayırlısı bakalım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Tohum paylaşım sonrası
lahana fideleri epeyce büyüdü. Bu gün bahçeye aktardım. Ağaç bamyaları ikinci yapraklarını çıkarmaya başladı. Biber ve patlıcanlar yeni çimleniyor. Kabakları mart 9'unda( 22 mart) ektim. Çünkü o gün kabak dikmek bizde gelenek. O gün dikilen kabak çok olurmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Musa GÜNDOĞAN'dan gelen yeşil dolmalık biber dökmeye başladı. Resimdekini tohum olarak bıraktım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
kaknus tohumlukları koparıp tohumunu aldıktan sonra atmayın tadı kırmızıyken de güzel oluyor yemeklerinizde kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sernur'dan gelen Marina Di Chioggia kabak tohumlarından büyüyen fidanlardan sadece bir tanesi hayatta kalmayı başardı. Resimdeki gibi çok azdı ancak daha dişi çiçekler yok. Umutla bekliyorum. ![]() Sayın Yerelbahçem'den gelen ağaç bamyalarının bir kısmını ektim. gayet güzel büyüyorlar. Şu anda bazıları 1,5 m kadar büyüdü. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Musa GÜNDOĞAN'dan gelen mor alaca yerli patlıcan da döktü. ![]() Kerkenez'den gelen boğa kanı kırmızı pancarlar da büyüdü. ancak kökleri küçük. ![]() ![]() Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |