![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Sayın birnefestoprak, tabi eğer yetiştirebilirsem, enginar fidelerini ne zaman bahçeye aktarmam uygun olur? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Ben resimdeki aşamadan hemen sonra şaşırtmak yerine önce her bir fideyi kendi küçük kabına aldıktan sonra köklerinin iyice büyüyüp hacim kazandığından emin oluyorum. Sonrasında yerine alıyorum. Bu süreç tohum ekiminden şaşırtmaya 8-10 hafta kadar sürer. Sizinkiler nerdeyse yolu yarılamış gibi gözüküyor. Şaşırtma aşamasına gelince de kök bölgesinin iyice malçlanması gerekir. Dona dayanır. Kökler korunursa, seneye yeniden filizlenir. Hangi çeşidi yetiştiriyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Enginar
Zengarden'in 'yeşil enginar' olarak sattığı tohumu ektim. Ben şahsen, cemreler düştükten sonra bahçeye dikmeyi düşünüyordum. Fakat hiç bir tecrübem de yok. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Büyük ihtimalle, Green Globe'tur. ABD başkanlarından Thomas Jefferson'ın tohumunu Avrupa'dan getirttiği eski (İtalyan menşeyli diye hatırlıyorum) bir çeşittir. Ben olsam bahar şaşırtması için tohumunu son dondan 10 hafta kadar önce dikerdim. Bizim mevsimlerimiz ve döngülerimiz oldukça farklı olduğu için ben kendi fidelerimi Ekim başı dikeceğim. İlk senesinde meyveye duran çeşitleri baharda da dikebilirim. Enginar, çok yıllıktır ve genelde ikinci seneden sonra verime geçer. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Denemek için ekiyorsanız olur tabii. Fideleriniz zaten büyüyor, bence ekin. Don olana kadar yeteri kadar gelişebilirler mi bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın TCM'ye bir uzmanlık sorum olacak, resimdeki tohumlar kırçıllı taze fasulye midir? ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Yıldız çadırı
Yıldız çadırı çiçeğimiz nihayet açtı. ![]() |