![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Hasada devam
Sapları kuruyan kabakların ve olgunlaşan karpuzları hasadı devam ediyor. ![]() Domatesler, biberler ve elmalarımız. Elmalarımıza kuşların verdiği zararı nasıl engelleyebiliriz? ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
11 Eylül; Çevremizdeki güzellikler
Fırsat buldukça, bahçemizin yakınındaki çayırlıkta ve dere kenarında yürüyüş yapıyoruz. Bu günkü yürüyüşte gördüğümüz bazı güzellikleri paylaşmak istiyorum. Güz çiğdemleri açmaya başlamış. ![]() Böğürtlenler. ![]() Güvemler. Nedendir bilmiyorum, dere kenarındaki güvemler, olgunlaşmadan erkenden buruşup bozuluyorlar. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
12 Kasım: Bahçeye kış mı geliyor
Bir kaç haftalık aradan sonra dün bahçeye gittiğimizde, gördüğümüz manzara bizi oldukça şaşırttı. İstanbulun içinde biz hissetmesek de, bahçede oldukça soğuk günler yaşanmış galiba. Bir önceki gidişimizde bize gülümseyen domates, biber ve yıldız çiçekleri adeta soğuktan kavrulmuşlar. Domatesler ![]() Biberler ![]() Yıldız çiçeği ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Ayva çiçek açmış yaz mı gelecek
Sebzeler soğuklardan kavrulurken, bodur elmalar ile erik ve ayva ağaçlarının çiçek açması çok şaşırtıcıydı. Ayva ![]() Bodur elma ![]() Erik ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Her son yeni bir başlangıç
Kurumuş biber ve domatesleri söküp temizledikten sonra, biber dikili olan yeri belledim. ![]() Daha sonra bahçede dolaşırken, tohumluk bıraktığım kalıcı ıspanaklara gözüm ilişti. Tohum sapında ve kök çevresindeki aşırı yapraklanma dikkatimi çekti. ![]() Biraz budama yapayım derken, kopardığım parçaları çelik olarak kullanma fikri doğdu. ![]() Az önce bellediğim yere bu çelikleri dikip can suyu verdim. Sonucu merakla bekleyeceğim. Tecrübeli üstadların yorumlarını da merak ediyorum. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Ve kırmızı pancar.
Kalıcı ıspanak için yaptıklarımı, kırmızı pancara da uyguladım. Tohumluk kırmızı pancar. ![]() Hazırladığım çelikler. ![]() Dikim sonrası. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|