![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
6 Eylül: Domates tohumu alma denemesi
Avcılarda, Malatyadan getirdiği köy ürünlerini satan bir dükkanda gördüğüm iki domates çeşidi, çok dikkatimi çekti. Tohumlarını alıp, gelecek yıl yetiştirmeyi denemeye karar verdim. Çeşidin biri 300- 400 gr büyüklüğünde, damarsız, ince kabuklu ve lezzetli idi. ![]() ![]() Diğer çeşit ise daha iri ve biraz damarlı fakat lezzetliydi. ![]() Domatesleri önce dikey olarak ikişer parçaya böldüm. Sonra yatay olarak dilimleyerek çekirdeklerini çıkardım. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Domateslerden aldığım tohumları, kurumaları için kağıt havlunun üzerine serdim. Tohumlar kuruyunca fark ettim ki, ayrılamayacak şekilde kağıt havluya yapışmışlar. Çaresiz, ekeceğim zaman ıslatarak kullanmak üzere, tohumları o şekilde kaldırdım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
11 Eylül
Turuncu bal kabaklarımız üç adet mahsül verdi. Birinin şekli tam armut. Yaklaşık 4-5 kg.'lar. Hasat etmek için saplarının tamamen kurumasını beklerken, çalınmamaları için de dua ediyoruz. ![]() ![]() Bahçede 10 yıldır süren ayrık mücadelesinde, fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi, henüz kazanan ve kaybeden yok. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Hasada devam
Sapları kuruyan kabakların ve olgunlaşan karpuzları hasadı devam ediyor. ![]() Domatesler, biberler ve elmalarımız. Elmalarımıza kuşların verdiği zararı nasıl engelleyebiliriz? ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
11 Eylül; Çevremizdeki güzellikler
Fırsat buldukça, bahçemizin yakınındaki çayırlıkta ve dere kenarında yürüyüş yapıyoruz. Bu günkü yürüyüşte gördüğümüz bazı güzellikleri paylaşmak istiyorum. Güz çiğdemleri açmaya başlamış. ![]() Böğürtlenler. ![]() Güvemler. Nedendir bilmiyorum, dere kenarındaki güvemler, olgunlaşmadan erkenden buruşup bozuluyorlar. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
12 Kasım: Bahçeye kış mı geliyor
Bir kaç haftalık aradan sonra dün bahçeye gittiğimizde, gördüğümüz manzara bizi oldukça şaşırttı. İstanbulun içinde biz hissetmesek de, bahçede oldukça soğuk günler yaşanmış galiba. Bir önceki gidişimizde bize gülümseyen domates, biber ve yıldız çiçekleri adeta soğuktan kavrulmuşlar. Domatesler ![]() Biberler ![]() Yıldız çiçeği ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Ayva çiçek açmış yaz mı gelecek
Sebzeler soğuklardan kavrulurken, bodur elmalar ile erik ve ayva ağaçlarının çiçek açması çok şaşırtıcıydı. Ayva ![]() Bodur elma ![]() Erik ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-10-2006
|
Alıntı:
sayın Dutlubahçe birde bunu deneyin http://rasthayat.pbworks.com/w/page/9259172/Kardeş%20Bitkiler 3. Yabani ot engelleme: Çavdar yeşilken biçilirse ve tarlada malç olarak bırakılırsa çözünen artıkları yabancı ot çimlenmesini engelleyen bileşenler salgılarlar. Malçın üstüne dikilecek fidelere kolayca gelişebilecekleri rekabetden uzak bir ortam sağlanır. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Yeşilyurt Domatesi olabilir. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Webde aradım fakat, "Yeşilyurt domatesi"ne ait bir fotoğraf bulamadım maalesef. Sizde varsa paylaşabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-10-2006
|
Alıntı:
http://www.yerlitohum.com/category/tohum-cesitleri-fiyat/domatesler |