![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Sizin ANATOHUM Projesi için bu sene ilk kez ektiğiniz kavunların listesi şöyle, değil mi? Tutma Şalak Musakça On Dilimli Hayrabolu Tutma'nın olgun meyve resmi var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öndeki üç kavun. Hatırlarsanız sert dokusu ve az şeker oranı nedeniyle "şalak" şüphesine düşmüştüm. Şalak olgunlaşınca bunların tutma olduğu kesinleşmişti. Maalesef daha başka fotoğraf yok ve tüm tutmalar hasat edildi. Yine de yeni gelen meyve var mı bir bakarım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Şeker oranı yanıltıcı olabiliyor ama hem Tutma hem Şalak aynı yöreye ait. İkisi de büyük ihtimalle zaten bu özelliğinden dolayı tercih edilen kavunlar (kullanım alanları farklı). Bence sizin yetiştirdiğiniz Tutma'da da Şalak'da da herhangi bir sorun yok. Şalak, yetiştirme şartlarına ve mevsime göre daha büyük olabilir. On Dilimli Hayrabolu'nun dilimleri doğru ama şekli daha uzun olmalıydı ve benekli olmamalıydı. Bunu ben de şimdi tekrar ekip bir bakayım. Tek kökten tek meyve hasat ettiğiniz için de size gönderdiğim tohum hakkında bir kanıya varmamız zor olacak. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Olabilir, kullanım alanı konusunda bilgim yok. Küçükken toprağa gömüldüğü ve olgunlaşınca çıkarıldığı bilgisi var fakat meyveyi mi gömüyorlar yoksa bitkiyi toprakla mı tepeliyorlar ve nasıl bir teknik kullanıyorlar bilmiyorum. Eğer meyveyi gömüyorlarsa, tahminen iyi drene olan bol kumlu bir malzeme kullanıyorlardır. O kadar emek harcandığına göre de değerli bir çeşit olduğunu düşünüyorlardır. Belki de Tutma, Anadolu'da benzer şekilde yetiştirme tekniği kullanılan kavunların genel adıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |