agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2014-2018
(https)

Beğeni Düzeni1342Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-09-2016, 20:26   #1
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Sizin ANATOHUM Projesi için bu sene ilk kez ektiğiniz kavunların listesi şöyle, değil mi?

Tutma
Şalak
Musakça
On Dilimli Hayrabolu

Tutma'nın olgun meyve resmi var mı?

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2016, 13:00   #2
Ağaç Dostu

Taşlıbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2006
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Sizin ANATOHUM Projesi için bu sene ilk kez ektiğiniz kavunların listesi şöyle, değil mi?

Tutma
Şalak
Musakça
On Dilimli Hayrabolu

Tutma'nın olgun meyve resmi var mı?

Öndeki üç kavun. Hatırlarsanız sert dokusu ve az şeker oranı nedeniyle "şalak" şüphesine düşmüştüm. Şalak olgunlaşınca bunların tutma olduğu kesinleşmişti. Maalesef daha başka fotoğraf yok ve tüm tutmalar hasat edildi. Yine de yeni gelen meyve var mı bir bakarım.

Eklenen Resimler

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2016, 15:37   #3
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Şeker oranı yanıltıcı olabiliyor ama hem Tutma hem Şalak aynı yöreye ait. İkisi de büyük ihtimalle zaten bu özelliğinden dolayı tercih edilen kavunlar (kullanım alanları farklı). Bence sizin yetiştirdiğiniz Tutma'da da Şalak'da da herhangi bir sorun yok. Şalak, yetiştirme şartlarına ve mevsime göre daha büyük olabilir.

On Dilimli Hayrabolu'nun dilimleri doğru ama şekli daha uzun olmalıydı ve benekli olmamalıydı. Bunu ben de şimdi tekrar ekip bir bakayım. Tek kökten tek meyve hasat ettiğiniz için de size gönderdiğim tohum hakkında bir kanıya varmamız zor olacak.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Öndeki üç kavun. Hatırlarsanız sert dokusu ve az şeker oranı nedeniyle "şalak" şüphesine düşmüştüm. Şalak olgunlaşınca bunların tutma olduğu kesinleşmişti. Maalesef daha başka fotoğraf yok ve tüm tutmalar hasat edildi. Yine de yeni gelen meyve var mı bir bakarım.

Eski 08-09-2016, 20:38   #4
Ağaç Dostu

Taşlıbahçe's Avatar

Alıntı:
Şeker oranı yanıltıcı olabiliyor ama hem Tutma hem Şalak aynı yöreye ait. İkisi de büyük ihtimalle zaten bu özelliğinden dolayı tercih edilen kavunlar (kullanım alanları farklı). Bence sizin yetiştirdiğiniz Tutma'da da Şalak'da da herhangi bir sorun yok. Şalak, yetiştirme şartlarına ve mevsime göre daha büyük olabilir.

On Dilimli Hayrabolu'nun dilimleri doğru ama şekli daha uzun olmalıydı ve benekli olmamalıydı. Bunu ben de şimdi tekrar ekip bir bakayım. Tek kökten tek meyve hasat ettiğiniz için de size gönderdiğim tohum hakkında bir kanıya varmamız zor olacak.
Tutma'nın olgun hali taze tüketim için kullanılıyor mu? Bence turşuya çok uygun bir çeşit. Bu kavun, alıştığımız kavunlardan oldukça farklı. Şeker oranını geçelim. Dokusunun kıvamı da, aroması da kendine münhasır bir çeşit.

Eski 08-09-2016, 20:47   #5
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Olabilir, kullanım alanı konusunda bilgim yok. Küçükken toprağa gömüldüğü ve olgunlaşınca çıkarıldığı bilgisi var fakat meyveyi mi gömüyorlar yoksa bitkiyi toprakla mı tepeliyorlar ve nasıl bir teknik kullanıyorlar bilmiyorum. Eğer meyveyi gömüyorlarsa, tahminen iyi drene olan bol kumlu bir malzeme kullanıyorlardır. O kadar emek harcandığına göre de değerli bir çeşit olduğunu düşünüyorlardır.

Belki de Tutma, Anadolu'da benzer şekilde yetiştirme tekniği kullanılan kavunların genel adıdır.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Tutma'nın olgun hali taze tüketim için kullanılıyor mu? Bence turşuya çok uygun bir çeşit.

Eski 08-09-2016, 21:27   #6
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Alıntı:
Olabilir, kullanım alanı konusunda bilgim yok. Küçükken toprağa gömüldüğü ve olgunlaşınca çıkarıldığı bilgisi var fakat meyveyi mi gömüyorlar yoksa bitkiyi toprakla mı tepeliyorlar ve nasıl bir teknik kullanıyorlar bilmiyorum. Eğer meyveyi gömüyorlarsa, tahminen iyi drene olan bol kumlu bir malzeme kullanıyorlardır. O kadar emek harcandığına göre de değerli bir çeşit olduğunu düşünüyorlardır.

Belki de Tutma, Anadolu'da benzer şekilde yetiştirme tekniği kullanılan kavunların genel adıdır.
Sayın birnefestoprak; Burada köylerde karpuz-kavunların meyvesi belirginleşmeye başlayınca toprağa gömüyorlar ama benim gördüğüm kadarıyla toprak çok kumuldu ve drenaj sorunu yoktu... büyüdüğünde çıkartıp kontrol edip alıyorlar... kavunların rengi genelde açık oluyor... Ben tadına bakmıştım ve bana ilginç gelmişti tadı yok gibiydi. aromalı ancak şeker oranı çok azdı.. gömüldüğü için mi yoksa çeşidi öylemi bilmiyorum.

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2016, 20:40   #7
Ağaç Dostu

Taşlıbahçe's Avatar

Alıntı:

Tutma
Şalak
Musakça
On Dilimli Hayrabolu
Evet, bu yılın kavun listesi böyle.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025