agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2014-2018
(https)




Beğeni Düzeni1342Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-08-2016, 20:02   #1
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Sn bahcedenn'in gönderdiği Balık Biberi tohumu, bana başka bir kaynaktan gelen tohuma göre bitki üstündeki meyve şekli daha uzun meyvelerin yoğunlukta olduğu sonuçlar verdiği için kültivar açısından ayırdığım bir çeşit oldu. İkinci resimden de görüldüğü gibi, farklı seleksiyonlar yapmak da mümkün.

Balık Biberi'nin meyveleri 25-30 gr ağırlığa kadar çıkabiliyor. İdeal şartlarda verimi çok yüksek. Hatrı sayılır bir acılığının olması yanında yemeklik kalitesi de çok yüksek. Bana göre, kullanım alanları bakımından benzer özellikler gösterdiği Jalapeno'dan daha kaliteli. Jalapeno'nun taze tüketimde kimi zaman ağızda bıraktığı ve "çimensi" tabir edilen tadı Balık Biberi'nde yok. Sebze verdiğim restorandan da tam not aldığını belirteyim.

Thessaloniki domates ise Yunanistan'da zirai üretim merkezinde yanılmıyorsam 1950'lerde üretilmiş, lezzeti Türk damak tadına da uyan, asiditesi yüksek ve bence de kaliteli bir domates.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025