![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Turuncu jalepeno biber /heyyamola Bir şey dikkatimi çekti biberler çiçekten sonra ilk haftasında yeşil, sonra siyaha dönüşüyorlar bu normalmidir 5-6 kök 50 lt.lik büyük bir saksıya dikmiştim bu durumu görünce acaba yine tohumlar mı karıştı diye endişelendim şu iki fotoğrafın arasındaki farka bakılırsa anlaşılıyor, aynı fotoğraf ilki 7 Eylülde çekilmiş biberler çiçeği burnundayken yemyeşil ![]() İkinci aynı fotoğraf 16 Eylülde çekilmiş, aynı biberler siyaha dönmüş bunlar normal mi acaba yakınında başka biber de yok tozlaşmadan kaynaklanması için ![]() ![]() üçüncü fotoğrafta ise bir dalda iki biber sağda ki biraz ufak olan yeşil soldaki biraz daha büyük ötekinden siyaha dönümüş ![]() ![]() Bu gün 2 Ekim 2015 Biberlerin son durumu ![]() ![]() Gelişmeler: http://www.agaclar.net/forum/1372168-post48.htm Düzenleyen akçabardak : 02-10-2015 saat 13:33 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Diğer yeşil olan Jalepeno biberde böyle bir durum olmadı, koyu yeşilden kırmızıya döndüler, fakat sarılarda durum değişince şaşırdım. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Turuncu jalapeno biberler konusunda kafamda tam olarak netleştiremediğim için Tohum Takas Etkinliğinde paylaşıma koymada tereddüt ediyorum. Orijinali ile karşılaştırdığımda yeşilden turuncuya dönmüş, bende kiler ise çiçeği burnunda iken yeşil geliştikçe siyaha dönmüş, olgonlaştıklarında ise turuncu-kırmızı ikisi arasında bir renk almışlar. Ayrıca her iki biberin yapısında sanki biraz farklılık görülmektedir. İzolasyonu sağlanmıştır. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim Sn. heyyamola, dediğiniz gibi geri dönüş yapan olursa karşılaştırmakta fayda var. |
|
|
|
|
![]() |
|
|