![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Biberlerde ilk Hasat yapılmıştır. ![]() Sapları kesilip temizlendikten sonra yıkandılar, hangi biber kime ait gruplara ayrılarak turşu yapılmak üzere suların süzülmeye bırakıldılar. İlk sırada 6 çeşit görünen Sn. İsmail Kuzucu'ya ait olanlar ![]() Bu iki türü karıştırdım Tombul süs biberi Sn. heyyamola'ya ait ama ufaklar mı, iriler mi kafam karıştı, Sn. heyyamola'nın paylaşım kataloğuna bakıyorum fotoğrafta iri görünüyorlar ama 2,3 cm. boyunda demişler kafam iyice karıştı. Sevgili Sevoş'un tuşuluk süs biberleriyle yan yana dikmişim, Sevoşun Payşaım Kataloğuna bakıyorum onun kileri sarısından... Biraz bilmece gibi olacak ama 3 çeşitten hangisi kime ait olduğunu ben bir türlü çözemedim, sanırım Sn. heyyamola ve Sevoş çözerler.![]() Turşuluk süs biberi: Sevoş ![]() Kandil dolmalık biber: Muda Dolmalıkların arasında bir kök Çarliston, bir kök te sarı sivri biber çıktı ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İriler ufaklarla birlikte aynı sıraya dikilmişler ama sadece 3 kök iri, daha fazla sizin ufak olanlar yer almakta, bir sonraki sıra ise Sevgili Sevoş'a ait sarıları dikmişim, o yüzden karıştırdım. Tombul Süs Biberi - Heyyamola ![]() Gelişmeler: http://www.agaclar.net/forum/1372166-post46.htmmeler: Düzenleyen akçabardak : 22-08-2015 saat 22:42 |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sebzelerde bu sene oldukça başarılı olabildim, bunların yanında bir iki tür biberi ben de yetiştirmede güçlük çektim, hala büyümeye, geriden geriden gelmeye çalışan bir iki türüm biberim var, bahçede yer kısıtlı olunca bazılarını saksılarda yetiştirmeye çalışıyorum, yeteri kadar büyümüyorlar ama tohumluk olsa ona da razıyım. Dolmalıkların tozlaşma olayına gelince ben de anlayamadım, hemen yanlarında tatlı sivri biberlerim var tozlaşmadan kaynaklı da olabilir, ya da dediğiniz gibi başka tohum da karımış olabilir. Yapacak bir şey yok, ''geline oynasana demişler yerim dar demiş'' misali benim de yerim dar ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|