agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2014-2018
(https)

Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 6 Gönderen
  • 1 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-05-2017, 14:57   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-05-2010
gelişmeler-1

11.Nisan.2017 tarihi itibariyle son etkinlikten gelen Alis Pembe Kiraz, Blue Beauty, Heybetli ve Barbunya tohumları ile önceki etkinlikten gelen Limon salatalık, Çengelköy salatalık, Limon kokulu fesleğen, beyaz patlıcan tohumlarını toprakla buluşturdum.

Her ne kadar konu başlığında İstanbul-Kocaeli yazsa da artık Dalaman'da yaşıyorum ve bundan sonraki gelişmeler Muğla/Dalaman iklimindeki gelişmeler olacaktır.

Tohumları torf-bahçe toprağı-hayvan gübresi karışımına ektim. Patlıcan ve Limon salatalık tohumları çimlenmedi. Sanırım benim hatam. Diğerleri çimlendi ve ilk gerçek yaprakları çıktı. Bulundukları kapta gelişimleri yavaş olduğu için bugün ya da yarın başka bir kaba şaşırtmayı düşünüyorum.

02.Mayıs.2017 itibariyle de bir kısım tohumları sayın Saleri'nin yöntemi ile ıslak peçeteye yatırdım. Bu tohumların envanterini eve gidince yüklerim.Onlardan da ilk kökleri bugün yarın bekliyorum. Bu yöntem daha başarılı olur mu bakalım göreceğiz.

aysozbek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2017, 22:28   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-05-2010
gelişmeler-2

02.Mayıs.2017 tarihinde ıslak peçeteye yatırdığım tohumlar dolmalık biber, limon salatalık, kalıcı ıspanak, kudret narı, lif kabağı, Ürgüp Sivrisi kabak, Keşken kabağı, kara kabak, Ali Baba karpuz ve karışım kavun.

Ayrıca bugün ilk parti ektiğim domatesleri de tek olarak viyollere şaşırttım. Umarım artık daha hızlı büyürler.

aysozbek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025