![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Balkon istila edilmiş durumda ...
Dün akşam işten döner dönmez bitkileri daha detaylı inceleyebilmek ve calibrocha saksısını tekrar ilaçlamak için balkonda bir inceleme başlattım. Daha önce keşfettiğim bitlere ilaveten 2 adet canan sardunya saksısının beyaz, ince ve insanda kıl kurduna bakıyormuş hissi uyandıran ama hareket ettiklerine şahit olmadığım bir örtü ile komple kaplandığını gördüm. Büyükçe bir atomizerli şişeye yine arap sabunu/zeytinyağı karışımı yapıp tüm bitkileri ve fideleri komple bu karışımla ıslattım. İnşallah kayıplar çoğalmadan önüne geçebilirim. 3 Loganberry fidesi de aynı abuliton fideleri gibi öldü. Bu böcek işi bütün keyfimi kaçırmış vaziyette... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
1 hafta yıllık izne çıkıyorum, balkona ayırdığım birer fide haricinde elimdeki tüm mor katmerli datura ve ağaç hatmi fidelerini de beraberimde götürüyorum, onların artık bahçeye transfer edilme vakti geldi ![]() Son telefon görüşmemizde annem Nisan ayında çiçek tohumu serptiğim alanda hareketlenme olduğunu söyledi, oldukça şaşırdım, bu kadar zaman sonra ilginç bir gelişme çünkü Mayıs ayında çimlenen tek bir tohum bile yoktu, inşallah iyi haberler verebilirim sizlere ![]() Bu arada balkondaki zararlı isitilasının hakkından geldim gibi, tek endişem ben yokken tekrar taarruz olması ve arsız kumruların balkonun içine tamamen yerleşmeleri ![]() Muhtemelen vaktimin büyük çoğunluğunu gazanyaların tohumlarını rüzgar dağıtmadan toplama mücadelesine ayıracağım, eğlence beni bekliyor, hepiniz sağlıkla kalınız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|