![]() |
|
|
08.03.2025 bugünün tarihi dediğiniz zamana kadar benden tohum paylaşım talebinde bulunabilirsiniz bu Çalışıcı 22 acı biberi tohumları. Herkes de olsa talebinde bulunabilir elimde olduğu sürece Yıllar Boyunca doğumda atmayı düşünüyorum bundan daha zevk duyarım
|
sayın dalperen foruma uzun zamandır giriş yapamadım.Tohum gönderebilirseniz çok sevinirim.Hazine değerinde çünkü bu tohumlar.
Enginar,fındık turbu ve dahlialarım çok güzel gelişti. Fakat diğer tohumlarım cılız kaldı.Fakat ben de çok ilgilenemedim.Özelden adres verebilirim. |
Alıntı:
|
Selamlar, bayramınız kutlu olsun, elinde kozmos tohumu olan ya da sardunya çeliği gönderebilecek olan var mı ?
|
Merhaba herkese, tekrar tohum paylaşım etkinliği düzenlenecek mi acaba?
|
Merhaba, bu senenin tohum paylaşımı olacak mı? Önümüzdeki sene yazın dikmek için ata tohumları almak istiyorum.
|
Evet bende istiyorum.
|
Maalesef forum katılımı yeni bir tohum paylaşım etkinliği düzenlemek için yeterli görünmüyor. İlk kez, geleneksel formatıyla 2013 yılında yaptığımız ve pandemi dönemi dahil hiç aksatmadan her yıl tekrarlayarak sonuncusunu geçen yıl yaptığımız etkinliğimizi sonlandırmak düşüncesindeyim.
Etkinliğimiz, bir sistem olarak, gerek her bir tohum için paylaşımcılar ve talep edenler arasında arasında kurulan birebir ilişki, gerek lojistik merkezinde yürütülen çok değerli bir operasyon ile, binlerce kargo gönderisinden tasarruf, gerek paylaşılan tohumlar hakkında içerdiği bilgi ve 12 yıl geriye giden ve hala herkese açık olan kayıtlarıyla eşi benzeri bulunmayan bir formata sahipti. Forum kayıtlarının yanısıra, ayrıca bir ilişkisel veri tabanında 12 yıl önce paylaşılmış bir tohumun, zaman içinde hangi yetiştiricilere gittiğini ve nasıl dolaştığını takip edebilmek dahi mümkün olmuştur. |
Alıntı:
|
Merhabalar. Bende ilk yıl tohum talep eden ve üç yılda elimden geldiğince paylaşan olarak etkinliğe katıldım. Sayenizde birçok tohumu temin edip yetiştirme şansım oldu. Etkinliğin devam etmemesine üzüldüm. Yıllardır büyük emek harcayan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Tekrar yapılması düşünülürse yine katılmak isterim.
|
Aynı şekilde bende forum sayesinde birçok farklı çeşidi edinip yetiştirme şansı elde ettim.Elimden geldiğince de tohumları elde edebilmek ve dağıtabilmek için tadına bile bakmadan paylaştım.Bu sene ki etkinliğe az etkileşim olması beni üzdü.Etkinlik devam ederse tuhum paylaşımıma devam etmek isterim.Emekleriniz ve katkılarınız için forum yöneticilerine yürekten teşekkür ederim.
|
Son 2 yildir tasinma ve yeniden yerlesme nedeniyle katilamadim. Yurtdisindan katilim saglanabiliyor mu bilmiyorum ama mümkünati varsa katilmak isterim. Çok degerli bir organizasyon ve kaybolup gitmesine izin vermeyelim derim. Emegi geçenlere çok teşekkürler...
|
Merhaba tüm dostlara Yıllar önce agaclar.net Giriş Tarihi: 14-09-2006 Bugün 14.09.2025 Rahmetli Kızım SARA nın doğum gününde üye olmuştum. Ne tesadüftür ki yıllar sonra bu gün yine yazmak nasip oldu.
Tohum Takas etkinliği geçmiş yıllarda olduğu gibi bende katıldım Tohumlarda paylaştım ve birçok Tohumda edindim. Sosyal medyaada olsun internette olsun birçok Tohum takas etkinlikleri düzenlenmekte yalan yanlış bilgiler verilmekte. Agaclar.net sitesi sayesinde dürüstçe tohum takas etkinlikleri yapıldı, bir çok insan bu etkinlikten yararlandı. Severek geri dönüş paylaşımları oldu. Yıllar geçtikçe bu ilgi alaka azaldı. Hayat şartları insanları başka yönlere sürükledi. Sevgili Meyvelitepe nin dediği gibi eski üyeler gerek telefonla gerek sosyal medyada iletişim kurmaya devam ettiler ki bunlardan biriside benim. Dilerim agaclar.net ailesi etkinliklere katılmaya devam eder. Ben deprem bölgesinde yaşıyorum birçok şey kısıtlı temin edebilmekteyiz. Halen inşaatlar devam etmekte ama buna rağmen bana düşen bu etkinliğe katkıda bulunmak için elimde bulunan deşti ürünlerle katılmak isterim. Tüm agaclar.net ailesine saygılar sevgiler |
Herkese selamlar
Aynısefa çiçeği tohumu nereden temin edebilirim, buradan paylaşılır mı? |
Merhabalar. Çoktandır foruma girmiyordum, paylaşım etkinliği yapılmayacağı haberini şimdi gördüm. Bu habere üzüldüm açıkçası. Olur da yapılması kararı alınırsa lojistik merkez görevini üstlenmeye hazırım;)
|
Tohum paylaşımı yapılmayacağına üzüldüm.
Başta söyleyeyim; paylaşacak çok tohumum yok ama olanlarla katılmak isterim eğer tekrardan niyet edilirse. İlave olarak da şunu söylemek isterim gerçekten de sitenin etkinliği, site içi, üyeler arası etkileşim ve yardımlaşma çok azaldı. Sebebi nedir, bilemiyorum ama bana göre agaclar.net'in iki önemli fonksiyonu var: 1- Tohum paylaşımı, 2- Bilgi paylaşımı İkisini de kaybetme aşamasındayız. Üzüldüm. Herkes kendisinden sorumlu mantığı ile şunu söylemek isterim: 2-3 yıldır hastalık cennetine döndü bahçem. Sezona şevkle başlayıp hezimete uğrayanlardanım. Üretim az, istikrarsız ve güvenli olmayınca paylaşacak bilgi ve tohum da olmuyor.(1-2 çeşit tohum çıkar muhtemelen, dahası yok) Benim sitede aktif olmama sebebim budur. Affola. |
Umarım herkes için bol bereketli bir sezon olur emeği geçenlere teşekkür ederim iyi çalışmalar.
|
Alıntı:
Kızınıza da huzurlu bir ömür dilerim.. |
Tohum paylaşım etkinliğine uzun yıllardır katılıyorum. Bir sürü tohum paylaştım, aynı şekilde tohumlar edindim. Buradan edindiğim bazı tohumları çevremle paylaştım. Her yıl etkinliği heyecanla bekledim. Bir taraftan da vicdan azabı duydum. İnsanlar emek verdi , yüzlerce tohumu gruplandırdı, paketledi, kargoya verdi. Şartlarım gereği bu konularda yardımcı olamadım. Kendimi, hazır yemek yiyor gibi hissettim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Etkinlik devam ederse yine katılırım.
|
Çoğumuzun merakla beklediği bir dönemdir tohum paylaşım etkinliği dönemi. Lütfen devam edebiliyorsak kesinlikle devam edelim. Yalnızca bir paylaşımcı, bir de taleb eden kalsa yine de devam edelim. Biz üyelerin üzerine düşecek bir şey var ise gerekeni yapmaktan geri durmayız.
|
Geçen yıl kaçırdığımı kargo zamanında fark ettim bu yıl mutlaka almam lazım... umarım tekrarlanır İyi çalışmalar teşekkürler
|
katılım planlayanlar buraya yazalım sayımız belli olsun.
Ben eski yıllara ait katalogları inclemeyi bile çok seviyorum. Eğer yeterli katılımcıya ulaşırsak ve tekrar sürdürülürse elimde olanların hepsini paylaşacağım. |
Alıntı:
Alıntı:
Sıkıntı yoksa ilk ben başlıyorum. Tohum dağıtımına katılacak olanlar: -Halcur - |
Geçen yıllarda olduğu gibi devam edebiliriz. Kurallarımız geçerli olur.
Sayın halcur ne dersiniz |
Alıntı:
|
Selamlar. Sitenize yeni üye oldum. Ben de tohumlarımı paylaşmak ve yeni tohumlar edinmek istiyorum.
|
Geçen yıl çeşitli sebeplerle foruma girememiştim. Ama ben de canı gönülden bu etkinliğin devam etmesini isterim elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım.
Benim için ağaçlar.net sadece bir tohum paylaşımı değil devasa bir bilgi paylaşımı platformudur. Tohum etkinliğini de ilk kıvılcımdan itibaren takibederek elimde olan tohumları paylaşıp devam etmesine destek olmaya çalıştım ve çalışırım da çünkü bu sadece bir tohum paylaşımı değil her bir tanenin içindeki dünyaları birbirimize aktararak üretimi yaygınlaştırmak, türleri korumak, yeni türleri üretebilmektir. Pek çoğumuzun karşılaştığı gibi benim bahçemde de iki yıldır üretim çok kötü ama yetiştirebildiğim türlerle ben de katılırım. |
[QUOTE=halcur;1628780]Az kişi olsak da devam etmemiz gerektiğine inananlardanım.
O zaman şöyle yapalım mı? Listede kendimizden önce olanları kendi ismimizle beraber yazarak liste oluşturalım. Sıkıntı yoksa ilk ben başlıyorum. Tohum dağıtımına katılacak olanlar: -Halcur -AlimHakan |
Yıllardır agaclar.net üyesiyim. Çok yoğun kullanmasam da başım her derde düştüğünde ya meyvelitepe'nin sitesine ya da buraya başvuruyorum.
İklim sorunu nedeni ile çoğu zaman hüsrana uğruyorum. Bu yıl da çok fazla ürün alamadım. Tohum paylaşım etkinliğinin sonlanması kararına çok üzüldüm. Kısıtlı tohumlarımla bile olsa katılmak isterdim. Dilerim bu karar değişir ve sayıca az da olsak yine de paylaşımlarımıza devam edebiliriz. |
Alıntı:
|
Ben de devam etmesi taraftarıyım:)
Tohum dağıtımına katılacak olanlar: -Halcur -AlimHakan -yavuz10 |
Alıntı:
|
baktım ki benden sonra başka yazan da olmamış.
|
5 Eklenti(ler)
Vay canına, zaman nasıl da geçmiş!
Bana bitki ve çiçek merakı kazandırmış bu harika forumu; saksı, balkon, bahçe fotoğraflarına hayranlıkla baktığım, bilgi ve tecrübelerinden çok şeyler öğrendiğim nazik ve yardımsever forum üyelerini hiç unutmadım desem yeridir. Gönderici isimlerinin de yazdığı plastik poşetler şimdi nerededir bilemiyorum ama o minik poşetlerden çıkan tohumlar sayesinde çok güzel aynısefa, vapur dumanı, kozmos, gündüz sefası çiçeklerim oldu. Pandemi döneminde (gönderi tarihi üzerinden yıllar geçtikten sonra) balkonumda 'tiny tim' domates denemelerine başladım ve yaklaşık 3-4 yaz mevsimi boyunca şimdiye dek yediğim en lezzetli, en hos kokulu domatesleri topladım— Sevgili akcabardak'ın tohumları sayesinde :p Bir başkasına bir heves, bir beceri kazandırmak kanımca çok değerli. 1-2 sukkulent haricinde paylaşabileceğim tohum, fide ya da bitki maalesef yok ancak etkinliğin devamı için katkıda bulunmaya hazırım. Eminim benim gibi düşünen başka pek çok kisi vardır. Bu güzel forum ve tohum takas etkinliği daim olsun! |
[QUOTE=yavuz10;1628822]Ben de devam etmesi taraftarıyım:)
Tohum dağıtımına katılacak olanlar: -Halcur -AlimHakan -yavuz10 -Arz |
Herkese merhaba ben de bu formdan tohum edinmiş biri olarak bu yıl paylaşım yapmka istiyorum. Etkinlik tekrar edilirse çok sevinirim
|
[quote=Arz;1628848]
Alıntı:
|
Merhabalar,benide eklerseniz katılmak isterim
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025