agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşım Etkinliği 2024-2025
(https)

Beğeni Düzeni82Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-08-2013, 08:21   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-04-2013
Roka'dan tohum alma

Merhaba,
Bu yaz başında roka ekmiştim ve bazıları ile ilgilenemediğim için çiçeklenip küçük fasulyeye benzer tohum yaptılar. İlk defa rokadan tohum alacağım için çok heyecanlı fakat bilgisizim.
Bazı sitelerde tohumları bitki üzerinde kuruduktan sonra alın diyor ama 1 aydır tohumlarda kurumak gibi bir eğilim yok. bazıları iyicene büyüdü ve içinden çıkan tohum roka tohumundan daha büyük ve açık renkli hale geldi. bir kaç tane yaşken toplayıp karanlıkta kuruttum. rengi ve büyüklüğü normaldi ama hepsini toplamaya cesaret edemedim ya tohumlar olgunlaşmamışsa diye.
sizce ne zaman toplayıp nerede kurutayım yardımcı olabilirseniz sevinirim.
teşekkürler

sebruy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2013, 19:47   #2
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Suzanne Ashworth'un klasikler arasindaki yerini almis Seed to Seed isimli kitabindan cevirerek alintiliyorum:

"...[Bitki], tohum olusturabilmek icin iki buyume mevsimine ihtiyac duyar. Eger, ilkbahar erkenden ekilirse tek bir buyume mevsimi icinde de tohum verebilir... Bitkiler, arilarin cok sevdigi sari cicekler olustururlar. Cicekleri dokuldukten sonra, tohum kapsulleri, onceleri yesil olan ve zamanla tohumlar olgunlastikca bronzlasan bir hal alirlar. Bitki kurumaya basladikca, bu kapsuller, topraga yakin olan kapsul en once olmak uzere catlamaya baslarlar. Tek tek elle toplanacak bu catlayan kapsullerden alinan tohumlar en iyi sonucu verirler. Eger, elle toplamak zaman alacaksa, kapsuller kurumusken ama henuz catlamaya baslamamisken yerinden sokulebilir."

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebruy Mesajı Göster
Merhaba,
Bu yaz başında roka ekmiştim ve bazıları ile ilgilenemediğim için çiçeklenip küçük fasulyeye benzer tohum yaptılar. İlk defa rokadan tohum alacağım için çok heyecanlı fakat bilgisizim.
Bazı sitelerde tohumları bitki üzerinde kuruduktan sonra alın diyor ama 1 aydır tohumlarda kurumak gibi bir eğilim yok. bazıları iyicene büyüdü ve içinden çıkan tohum roka tohumundan daha büyük ve açık renkli hale geldi. bir kaç tane yaşken toplayıp karanlıkta kuruttum. rengi ve büyüklüğü normaldi ama hepsini toplamaya cesaret edemedim ya tohumlar olgunlaşmamışsa diye.
sizce ne zaman toplayıp nerede kurutayım yardımcı olabilirseniz sevinirim.
teşekkürler

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2013, 14:06   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-04-2013
çok teşekkür ederim. benim tohumlar sararmiyor, gittikçe de irileşiyor. görsem rokatohumu demem o derece. acaba sulamayı mı kesmeliyim?

sebruy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2020, 22:50   #4
Ağaç Dostu

hulya10's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2008
Galeri: 18
Biraz daha bekleyin. Üzerinde sararsın. Taneler siyah renk olacak.

hulya10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025