![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
Alıntı:
![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-10-2022
|
Alıntı:
Geçen hafta Roka Tere Marul Ispanak Dereotu Havuç Turp gibi kışlık bitkilerin tohumlarını bahçeye ektim. Yanlış mı yaptım acaba viyola mı ekmem gerekiyordu. Çıkmaz mı ekttiğim tohumlar ? |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-01-2020
|
Bildiğim kadarıyla terör roka gibi tohumlar zaten viyola ekmeğinize pek gerek yok maydonoz gibi toplu halde büyüdüğü için sorun olacağını zannetmiyorum fakat marulu biraz biraz daha aralıklı dikmenizde fayda var diye düşünüyorum çünkü büyümesi açısından çok dipdibe olduğunda genişleyemediği için küçük kalabiliyor |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Bütün tohumlar zamanında toprakla buluşturulduğunda çimlenirler uygun koşullarda ama etkinlikte dağıtılan çoğu tohum kaderlerine terk edilemeyecek kadar özel ve az olduğu için yaşama şanslarını arttırmak için tohumları viyolde çimlendirip ve gelişmesini sağladıktan sonra toprakla buluşturmak daha mantıklı olur.Fasülye,mısır,maydonoz,ıspanak vs gibi tohumlar uygun toprak ve hava koşullarında direk toprağa atmak daha iyi sonuç verir.İklimi takip etmek içinde ziraat mühendisi olmaya gerek yok ******. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
insanlarıda yanlış yöne çekip durmayın.İklimi takip etmek zor olmaz zaten ama heryerin farklı zamanda ısındığını göze alırsak yok sen mayısta yere ekebilirsin yok mart'ta ekebilirsin diyemezsin havalar ısınmaya başladığı zaman tohumlar yere ekilir senin kafana göre değil.Siz hasta olduğunuz zaman doktora gitmiyor musunuz ne oldu acaba diye, o zaman dediğinize göre doktora gitmenize gerek yok sonuçta siz bilirsiniz ne hastalığınız olduğunu ![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizden kadife çiçeği aldım ama malesef gönderdiğiniz tohumların büyük bir bölümü boş 3 tane çimlendi çok azda yedek tohum bıraktım sanırım suya koyup ayırmamışsınız boş olan tohumları,arkadaşların umutla bekleyip hayal kırıklığı yaşamaması için bu önemli bir nokta bence. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Tohumları ekmeden önce suya atıp çöküp çökmediğini test edebilirsiniz. Yoksa kurumuş çiçekteki tohumları bu şekilde deneyemezsiniz diye düşünüyorum. Özellikle kadife çabuk çimlendiği için belki çimlenme oranını etkileyebilirsiniz. Ayrıca her yüzen tohum boş çimlenmez anlamına gelmiyor kendi gözlemim ki kadife tohumları çöp gibi zaten hiç suya batmayabilirler de. Sorun, kırağı sebebiyle kuruyan ancak daha tam olgunlaşmamış çiçeklerin toplanması olabilir. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet bu söyledikleriniz doğru olabilir gelen tohumların çiçek parçalarından ayrılmamış olması beni bu şekilde düşündürdü.Aslına bakarsanaız kadifeler için değilde genel bir bilgi mahiyetinde yazdım biraz daha özen gösterilmesi açısından. 3 tane kadifede yeterli benim için.Arkadaşa tohumlarını benimle paylaştığı için teşekkür ederim tekrardan ayrıca ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Ziraat mühendisliği eğitimi verirken dil bilgisi eğitimini eksik bırakıyorlar anlaşılan. Burada birçok meslek dalından insan var ancak bu kadar üslupsuz konuşanına ilk kez denk geldim. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Bundan sonra hiçbir şeye yorumda bulunmayacağım , birşeye yorum yaptığım zaman sanki suç işlemişim gibi bana saldırıyorsunuz. Herşeyi siz biliyorsunuz o yüzden benim gibi bilgisiz ve cahil bir insanın burada hiçbir işi yok !!! ![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2015
|
Alıntı:
![]() üzüldüm şimdi.. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Yorumunuz için teşekkür ederim , foruma kavga etmek için girmiyorum bilmeyenlere yardımcı olmak istiyorum ama söylediklerim farklı yerlere çekiliyor ya da sanırım üslubumda bir problem var bilemiyorum artık ![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende tohumlarımı saksıya ekip üstüne pet şişe kapattım böylelikle soğuktan etkilenmeyip daha erken çimlendiler soğuk bölgelerde yaşayanlar için uygun bir yöntem. ![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
#17 | |||||
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Kim ne dedi karıştırmayalım diye ![]() devrann'ın yazdıklarının neresi "insanları yanlış yöne çekmek" pek anlamadım. Tohum ekmiş ziraat mühendisine rastlamak kolay olmasa da, insanlar binlerce yıldır tohum ekip fide yapıyorlar. |
|||||
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
devrann'ın mesajını alıntılayarak söylediğinize göre direk ona söylemişsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-02-2018
|
Bu forumda ilk defa böyle bir tartışmaya rastlıyorum (forumun tüm yazışmalarını okumadım elbet) ve doğrusu yadırgadım. Hatta, içimden bu tip mesajlar moderasyona uğrasa daha mı iyi olurdu acaba diye geçirdim. Ama bir yandan, herkesin görüşünü özgürce dile getirebilmesi de önemli. Üslubun uygun olmadığı zamanlarda sağlıklı iletişim mümkün olmadığı gibi insan haklıyken haksız duruma da düşebiliyor. Saygılarımla. Not: Maksat tartışmayı uzatmak değil, sadece içimden geçenleri paylaşmak... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2018
|
Bu aralar havalarda birşeyler var, birgün başka birgün başka, bu yüzden bizimde nevrimiz şaşıyor. Hiç olmadık anda bir bakmışsın ortam gerilmiş, ipi gerdirenlerden biride sen.. Veya izlediğimiz şeylerde bizi bi şekilde etkiliyor. Bu aralar zorvivor kitlesi bizim takım yenildikçe hep asabi asabi dolaşıyor belki bundan hep gerginiz ![]() Diyeceğim o ki, sayın tcm, siflera12, devran hepinizi severek takip ediyoruz. Sıkıntı yok birbirimizi germeyelim. Daha kötü dertleri olanları düşünün, bak mesela bizim televizyon kutudan kırık çıktı nabıcaz biz şimdi işin yoksa yenisini bekle servisten Ayrıca arkadaşın sorusu çok zor değil bence. https://www.mgm.gov.tr/tarim/zirai-d....aspx?s=takvim adresine girsin. Türkiye don takvimi bölümüne geçsin ve alt kısımdan kendi şehrini seçsin tamamdır. Genelde "bizim 3'ncü bölge için" hıdrellez (5-6 Mayıs) ekim için bence iyidir. Salatalar için = Hıdrellez - 1 ay Domatesler için = Hıdrellez - 1 ay 1 hafta Biberler için = Hıdrellez - 1 ay 2 hafta Patlıcanlar için = Hıdrellez - 1 ay 3 hafta Öncesinde viyollere veya bardaklara çimlemeye başlayabilir. Doğrudan tohumu ekilen sebzeler içinde Hıdrellez den hemen sonra toprağa ekim yapabilir. Bu arada büyüyen fidelerde yine aynı günlerde toprakla buluşturulabilir. Not: Bu arada bu kadar mühendisin içinde yine bilmiş bilmiş konuştum, inşallah sallamamışımdır ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Düzenleyen siflera12 : 01-03-2019 saat 19:47 |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
agaclar.net
|
![]() Bunlar da benim sera için erken ektiğim kaliforniya biberleri. Resmin çekildiği günde tohumdan itibaren 28 günlüktüler. ![]() Bu da basit bir ışıklandırma düzeneği. Herhangi bir ziraat mühendisine danışmışlığım filan yok. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-03-2017
|
Çok başarılılar bende kaç zamandır yapayım diyordum led işini bu resimler beni kamçıladı ![]() |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
Torf için de, toprak-kum-gübre karışımı için de gözlediğim : Bir hafta içinde toprak kaptan ayrılmaya başlıyor. Nem kaybından büzüşüyor yani. Başlangıç nem seviyesini 10 ölçekli nemölçerde 8 olarak ölçüyorum. (Sıkınca damlamayacak kadar nemlendir koşulunu deneyerek buldum bu değeri.) Acemi olunca her şeyi ölçerek yapmaya çalışıyorum. Kabın üzerini yapraklar çıkıncaya kadar streç ile kapatıyorum ama büzüşüyor. (Kap dışı ortamın ortalama nemi % 40 ve sıcaklık 20-22 C oluyor.) 6x10 cm kapaklı kap ile denedim. Yine büzüştü. Sizin her göz dolu. Çimlendirme oranınız da yüksek. Bir kaba 3 tohum ekersem birini çimlendirebiliyorum. (Nem kaybından olduğunu düşünüyorum.) Fidelerinizin boyu da kısacık. Kullandığım yöntemleri de forumdan öğrendim. Birşeyleri kaçırmışım. |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Çok basit, toprağı hep hafif nemli tutacak şekilde sulayacaksınız, mümkün mertebe yaprakları ıslatmadan. Sulamadan fide yetiştirmenin bir yolu varsa da ben bilmiyorum (fidelere sonraki yaşamlarında susuzluk direnci öğretmenin bir yolu var ama konu bu değil). Streç veya naylon kaplamak benim hiç yapmadığım bir şey. Hem hava temasını keser hem de fungusları besleyip çürümeye, küflenmeye yol açma riski vardır. |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
Nem kaybını karşılayacak kadar su püskürtmek yapılmalı. Doğru anladıysam sorun yok. Fidan boylu fidelerle tekrar uğraşmak istemiyorum da ![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Alıntı: