agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşım Etkinliği 2024-2025
(https)

Beğeni Düzeni72Beğeniler
  • 20 Gönderen
  • 7 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 22 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 1 Gönderen Şeftali çiçeği
  • 4 Gönderen devrann
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 5 Gönderen
  • 5 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-07-2019, 15:28   #1
Ağaç Dostu

Şeftali çiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Bu konudaki tablodan izolasyon mesafelerine dikkat etmeniz gerekiyor.Veya tohumluk bırakacağımız mesela domates için salkımı bir keseyle kapatabilirsiniz böylede diğer çeşitin polonleri istediğimiz çeşitte çaprazlanmaya neden olmaz,tozlaşma bittikten sonrada keseyi çıkarabilirsiniz.
Ben bu konuda oldukça yeniyim de o yüzden soruyorum, tozlaşmanın ne zaman başlayıp ne zaman bittiğini nasıl anlayabiliriz? Bir de, salkımın veya domatesin (çiçeğinin herhalde) üzerine kese kapatınca gelişmesi, güneş alması vs. olumsuz etkilenmiyor mu?

cetine beğendi.
Şeftali çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2019, 16:20   #2
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Şeftali çiçeği Mesajı Göster
Ben bu konuda oldukça yeniyim de o yüzden soruyorum, tozlaşmanın ne zaman başlayıp ne zaman bittiğini nasıl anlayabiliriz? Bir de, salkımın veya domatesin (çiçeğinin herhalde) üzerine kese kapatınca gelişmesi, güneş alması vs. olumsuz etkilenmiyor mu?
Tozlaşmanın ne zaman başladığını bilmek zor ancak tozlaşma bitince eğer döllenme gerçekleşmişse meyve kısa sürede görünmeye başlıyor elinizle kontrol edince çiçeğin tutmuş olduğunu anlıyorsunuz.Üzerine kese kapatınca diğer meyve tozlarından korunması sağlanıyor bu sayede tohum saflığı korunuyor bu süre çok fazla değil en fazla bir iki gün bu yüzden meyve tutunca keseyi çıkarıyorsunuz ve gelişme yönünden bir problem olmuyor.

TCM, azorka, g.c. ve 1 kişi beğendi.
devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2019, 22:03   #3
Ağaç Dostu

Şeftali çiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2019
Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Tozlaşmanın ne zaman başladığını bilmek zor ancak tozlaşma bitince eğer döllenme gerçekleşmişse meyve kısa sürede görünmeye başlıyor elinizle kontrol edince çiçeğin tutmuş olduğunu anlıyorsunuz.Üzerine kese kapatınca diğer meyve tozlarından korunması sağlanıyor bu sayede tohum saflığı korunuyor bu süre çok fazla değil en fazla bir iki gün bu yüzden meyve tutunca keseyi çıkarıyorsunuz ve gelişme yönünden bir problem olmuyor.
Şu halde tohumluk bırakmaya karar verdiğimiz bir fidandaki gözümüze kestirdiğimiz, henüz açmamış bir çiçeğe (yani açmak üzere olan bir çiçeğe) bu uygulmayı yapmalıyız. Daha açmamış olmalı ki istenmeyen bir tozlaşmadan korunmuş olsun. Ben şimdiye kadar bu kriteri hiç gözetmeden, tohumluklarımı çoktan olgunlaşıp kocaman olmuş domateslerden seçiyordum.

Düzenleyen Şeftali çiçeği : 15-07-2019 saat 22:05 Neden: Yazım yanlışı
Şeftali çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025