04-11-2023, 12:45 | #1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-05-2023
|
Plantago ovata / Karnıyarık otu
Plantago ovata / Karnıyarık otu Sinonim : ispaghula Psyllium suda eriyen diyet lifleri üretimi için kullanılan bir bitkidir. Akdeniz ülkelerinde ve Asyanın bazı bölgelerinde doğal olarak yetişir. Resimlerden bakınca gözümüz bir yerde gördüm bunu dedirtiyor. Kepeği çok fayadalı ve kilo vermek için kullanılıyor. Hepimiz kepekli ekmek kullanmaya gayret ediyoruz. Ama buğday lifi fazla kaba. Yulaf kepeği daha güzel, Psyllium kepeği çok narin. Midede çokça su emdiği için de tokluk hissi veriyor. Biz bunu satın alıyoruz ama bu hep ithal ürünler ve hayli pahalı. Bunu üretelim arkadaşlar, domates üretmekten karlı. 600-700 TL ya satılıyor. Bu adamlara güvenmediğim için tohumunu aldım, kendim öğütürüm. Atla deve değil ya … meralarda var tarla bitkisi olsun. Doğal floramızda var, kolay bitki, zahmetsiz. Çağrımdır. Kolay gelsin. |
15-12-2023, 12:09 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-05-2023
|
500g lık ambalajda. Piyasada bulduğum bu. Ünlü aktarlarda mevcut. Glütensiz ekmeğini kendileri pişiren kişilerin bilgisine. Alıştığınız ekmek tadına en yakın tarifi ararken böyle şeyleri öğreniyoruz. Bambu lifi, sarı keten tohumu v.s. |
19-12-2023, 17:38 | #3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2023
|
Ben de karnıyarık otu tohumu alıp kendim öğütmeyi düşünüyorum. Bu konudaki deneyimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum. |
Etiketler |
ispaghula, karnıyarık otu, psyllium husk |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|