agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni29Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-03-2008, 21:10   #1
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
Galeri: 14
Sevgili Coyote, oradakilerin tüylerinin sertliğini bilemiyorum ama şöyle kullanmayı bir dene istersen;
Aldığın ısırganların üstten beş altı santimini keserek ılık suda biraz bekletir ve yıkarsan yakıcılığını giderirsin.
Ve sonra,
biraz ince doğra. Domates de doğra. Bolca çökelek te koy.
Biber kurularından iki-üç tanesini ocak üzerinde çok yakmadan gevret ve soğut.
Öncekilerin üzerine ufala biberleri. Zeytin yağını da koy -cimri davranma ama-.
Ama bunu pironla, özür, çatalla yemeğe kalkma. Bütün havasını kaçırırsın. Özellikle taze ekmeğin kabuğuyla ya da yufka, lavaşla kuyumlayarak yemelisin.

Aveki ve mrduran beğendi.
çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2008, 21:15   #2
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Sevgili çekirdek çok teşekkür ederim bu güzel tarif için, ısırganlar pişmiyor değil mi?Epey dikenli buradakiler ama tarifinizi deneyeceğim.

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025