agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-01-2007, 23:38   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-09-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 407
Meyan kökü Çukurova'da bilinen ve sevilen bir içecektir "aşlama" adını taşır. Bozacıların sırtlarında taşıdıkları güğüm içinde "aşlamacılar" sokak sokak gezerek satışını yaparlar. Yaz içeceğidir. Serinletir, ferahlık verir.

Verdiğiniz bilgilere teşekkür etmek istiyorum. KOAH hastasıyım, ilacım elli yıldır bildiğim aşlama imiş :=)). Sayenizde öğrenmiş oldum. Yarın gidip bir kilo alcak ve deneyeceğim.

Evlerimizde de yaparız aşlamayı ama kaynatarak değil. Bir miktar meyan kökü göz kararı, bir sürahi dolusu olabilir, suda yarım saat bekletilir, sonra süzülür, içime hazırdır.

Kullanma tarifiniz biraz aklımı karıştırdı: Acaba kaynatılırsa mı dediğiniz yararlar ortaya çıkıyor? Bilgi verebilirseniz sevinirim.

tiya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025