agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-02-2011, 19:06   #2
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Bu ağacın asılözelliği, meyveleri. Yaklaşık 1 mt. yakın keçi boynuzu gibi ve tadında meyveleri var. (Tadınaa baktım, biraz daha şekerli).

Name:  Cassia-fistula.jpg
Views: 9099
Size:  36.4 KB

Agacın tüm parçaları kullanılıyor. Kökleri, yaprakları, meyves, tohumları..
Dal kabukları tarçın gibi kullanılıyormş. Gerçek tarçın çok pahalı olduğu için, Asyada yere mutfaklarda bu kullanılırmış. Özellikle et ve pilavlarda...kurutulup, dövülerek kullanılır.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025