![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Hakiki keten tohumu ile neyi kastediyorsunuz? 'Kuş yemi' diye tabir edilen kahverengi tohum esas-hakiki keten tohumudur. Yüzyıllarca da o tohumlar kullanılmıştır. Bildiğim kadarıyla sarı renkli tohumlar Amerika kaynaklı ve günümüzde üretilmiştir. Üretim nedenlerinden birisi de yemeklerde, ekmekte kahverengi yerine sarının göze daha hoş görünmesidir. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Piyasada ve aktarlarda süpürge tohumu keten tohumu olarak satılabilmektedir..Bu yüzden ''hakiki'' diye yazdım..Okuyun isterseniz sayın Üzüm: Keten Tohumu Hakkında Önemli Gerçekler / Beslenme / Diyet / Milliyet Blog Arifoğlu'nun süpürge otu tohumu da var mesela..Hem keten tohumundan daha pahalı..onunda şifalı bir tohum olduğu yazılıyor..Allerji, kurdeşen ve ürtiker sorunlarında faydalı imiş.. SPRGE TOHUMU 200 GR ibrahim saraçoğlu-Kurdeşen - ürtiker için süpürge tohumu kürü-mucize iksirler Eğer süpürge tohumu ile keten tohumunu ayıredemem diyorsanız, bu tür tohumları, bilinen, tanınan ve güvenilir markalardan almak daha doğru bence.. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bağlantısını verdiğiniz yazıda süpürge tohumu lafı geçmiyor. Yine Tüm Aktarlar Baharatçılar ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Derneği Başkanı'nin sözleri var; yani 'kuş yemi' tabirinin olduğu cümleler. Süpürge tohumundan dolayı 'hakiki' kelimesini kullandıysanız sorun yok; sarı keten tohumu için kullandıysanız sorun olabilirdi. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
Bu süpürge tohumu nereden aklıma, klavyeme takıldı ben de şaşırdım.. Keten tohumunun süpürge tohumuyla hiçbir ilgisi yok.. Dedikleriniz doğru.. ''Hakiki'' terimini kullanmam yanlış oldu..Keten tohumunun çeşitleri var sadece..sarımsı ve esmer.. Ama..sanki, kahverengi olanı genelde kuşyemi olarak kullanılmakta, sarımsı olanı ise tedavi amaçlı olarak tavsiye edilmekte.. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|