agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni54Beğeniler
  • 2 Gönderen bahtiyar02
  • 3 Gönderen denizakvaryumu
  • 3 Gönderen berduray
  • 3 Gönderen oppss!
  • 2 Gönderen bahtiyar02
  • 4 Gönderen bahtiyar02
  • 2 Gönderen aygün
  • 1 Gönderen bahtiyar02
  • 2 Gönderen bahtiyar02
  • 1 Gönderen üzüm
  • 1 Gönderen bahtiyar02
  • 2 Gönderen aygün
  • 1 Gönderen üzüm
  • 2 Gönderen the_mc
  • 1 Gönderen bahtiyar02
  • 1 Gönderen Rahat
  • 4 Gönderen üzüm
  • 5 Gönderen mrduran
  • 4 Gönderen denizakvaryumu
  • 4 Gönderen denizakvaryumu
  • 3 Gönderen ...nokta
  • 1 Gönderen pria
  • 2 Gönderen birgaripyolcu

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-12-2009, 14:33   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Sumak denilince aklıma sumak ekşisi gelir.

Sumak ekşisinin yerini ne limon ne de nar ekşisi tutar

----------------------------------------------

"Zengin Kahraman Maraş mutfağında özel bir kullanım yerine sahip sumak ekşisi yöresel yemekler ve salatalara özel bir tat vermesi yanında, gıda kaynaklı patojen mikroorganizmalar üzerine antimikrobiyel etkiden dolayı kullanıldığı gıdaların bozulmadan daha uzun süre dayanmasını ve tazeliklerini korumasını sağlayacaktır.

Sumak ekşisi aynı zamanda doğal antioksidandır ve doğal ilaç olarak sağlığımıza çok olumlu faydaları söz konusudur.

Yakın gelecekte, geleneksel gıdalarla ilgili olarak ulusal ve uluslararası haksız rekabetin önlenmesinde, bu gıdaların fiziko-kimyasal özelliklerinin biran önce belirlenmesi ve geleneksel gıdaların üretiminde coğrafi işaretlemeye öncelik verilmesi gerekmektedir.

Çalışmamızın, bu doğrultuda atılacak ilk adımları hızlandıracağı inancındayız (Kahraman Maraş sumak ekşisinin fiziko-kimyasal özelliklerini tanımlamak gerekli olup ayrı bir çalışma konusudur).

Kahraman Maraş mutfak zenginliklerinin tanıtım ve eğitim çalışmaları geleneksel yönü ile olduğu kadar sağlıklı beslenme yönünden de yapılabilir. Genel olarak, geleneksel gıdaların karakteristik özelliklerinin ve beslenme-sağlık açısından önemlerinin ortaya konması, toplumumuzun sağlıklı beslenmesinde fayda sağlayıp kullanımını il sınırları dışına taşıyacaktır,

Bu da, geleneksel gıdaların evsel kullanımdan öte ticari amaçla üretimini sağlayarak yöre ticaretini ve kültür turizmini canlandırarak, turizmin il ve geniş çapta ülke girdisine katkı payını artıracaktır.

Kahraman Maraş’ın sadece dondurmasıyla değil sumak ekşisiyle de ulusal ve uluslararası alanda ününe ün katmaması için hiçbir neden yoktur"
-----------------------------------------------

deniyor bir çalışmada ama malesef bu sumağın adı Dünyada Sicilya sumağı olarak biliniyor.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025