agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-07-2009, 14:11   #1
Ağaç Dostu
 
inci gül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-02-2006
Şehir: Kastamonu
Mesajlar: 160
Galeri: 63
Buğday Ruşeymi

Arkadaşlarımızın mutfak bölümünde açmış oldukları çok önemli bir bitkisel ürünü, tıbbi bitkiler başlığı altında da incelememizinde faydalı olacağı düşüncesi ile tıba bitkilerinden olan ruşeymi tanıtmak istedim.

Ruşeym hakkında mutfak sohbetlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...light=ru%FEeym

Ru-Sheim nedir?

"Buğdayın ruşeymi" dünyada "wheat germ" denilen, ülkemizde ise buğday taneciğinin en tepesindeki "cücük" olarak bilinen doğal E vitaminidir. Buğdayın kalbi ve hayat kaynağıdır. Vitamin E,folik asit, fosfor, thiamin, çinko, demir ve magnezyum gibi birçok besin kaynağı içerir. 1000 kg buğdaydan ancak 1 kg RU-SHEIM elde edilebiliyor.

Ru-Sheim'in içerdiği doğal vitamin ve minerallerin yararları :
  1. Vücudun bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynar.
  2. Aterosklorozun oluşumunu engelleyici etki gösterir ve koroner kalp hastalığı riskini azaltır. Pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olur.
  3. Sinir sistemi hastalıklarında olumlu etkiler gösterir. Gözde katarakt oluşumunu geciktirir.
  4. Cildi güzelleştirir, kırışıklıkları önler.
  5. Üreme sisteminde etkilidir. Kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanılır.
  6. Kansızlığı önler, halsizliği giderir

Bunların yanında, yaşlılığı geciktirici, "E vitamini" olarak kullanılabilir ve böylece vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlar.

Ru-Sheim'in Tüketicinin beğenisine sunduğu bazı sağlıklı beslenme ürünleri :
  1. Ru-Sheim sofranıza leziz bir tat ve ekstra besin katar.
  2. Soğuk süt veya yoğurt ile karıştırabilir, sevdiğiniz taze ya da kuru meyve, yemiş ilavesiyle zenginleştirebilirsiniz.
  3. Çorba, salata gibi yiyeceklerin üzerine serperek onların lif değerini arttırabilirsiniz.
  4. Yemek pişirirken baharat yerine vitamin olarak kullanabilirsiniz.
  5. Ayrıca dünya mutfağındaki çeşitli yemek tarifleri için kullanılabilir.

DOĞANIN ALTIN SIRRI

BUĞDAYIN KALBİ

DOĞAL E VİTAMİNİ

RUŞEYM

www.kuf.net

Eklenen Resimler
   
inci gül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025