agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni133Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-06-2013, 21:57   #1
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Bende hem normal, her sarkan türevi var. Sarkan türevi kadar arsız bir bitkü görmedim. İlk aldığımda sarkan ütü olduğunu bilmediğimden normal toprağa ektim, ahtapot gibi sürekli dal vererek saçılıyorlar. Koku ve aktiflik olarak düz biberiyeden çok daha kanlı canlılar. Çok güzel ve bol çiçek veriyorlar, bal arıları yanına yaklaştırmıyor o dönemlerde. Düz biberiye daha ağaçsı pasif bir bitki, yavaş gelişiyor. Her iki ürü de budamaya iyi cevap veriyor, sıcağa, soğuğa, kara, susuzluğa herşeye dayanıklı.

Makarnaya domates sosuna eklenebileceği gibi, benim favorim küçük taze patetesleri hafif haşlayıp, zeytinyağı, tuz, sarımsak, karabiber, kırmızıbiber ve bol biberiye yaprağıyla harmanlayarak fırına vermek. Biberiye fırın patatese çok güzel bir rayiha ve lezzet katıyor deneyin derim.

sedail, YeniBON, Muda ve 1 kişi beğendi.
capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
biberiye, canlanır, çelik, kuru


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025