agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni133Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-04-2013, 20:31   #1
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi best86 Mesajı Göster
Sayın Erdoğan,

Biberiye çok yıllık odunsu bir bitki. Ancak elbette onun da çeşitleri var. Hepsinin gövdesi bu şekilde gelişim göstermiyor maalesef Ama fotoğraflardaki çalışmalar gerçekten çok güzel
biberiye hakkında bilgi sahibisiniz sanırım bitki marketlere her gittiğimde ordaki bitkilere özenir beğendiğimi alırdım. eve getirince de hüsran oluyor bir türlü bakamaz oldum. son zamanlar biberiye, kekik, lavanta, nane büyütmeye başladım. kokularıyla görünüşleriyle onlar daha güzeller. bakımları da zahmetli değil.

Erdogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 21:43   #2
Ağaçsever

best86's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2011
Ziraat yüksek mühendisiyim, doktora yapıyorum ancak alanım:"sebze yetiştirme ve ıslahı" Şifalı bitkileri, süs bitkilerini yetiştirmek hobim desek daha doğru olur ben marketlerden alınan çiçekleri pek tavsiye etmiyorum açıkçası. Genellikle ticari boyut düşünülerek çok farklı bölgelerden/ülkelerden bitkiler getiriliyor ve çoğu zaman adaptasyon(uyum) sıkıntısı çekiyorlar. 1-3 hafta içerisinde renk solmaları, yaprak dökülmeleri başlıyor. En güzeli bulunduğunuz şehirde bir serayı ziyaret edip kendi elinizle seçip almanız. Saydığınız bitkiler dağlarda tepelerde bile kendiliğinden yetiştikleri için dediğiniz gibi bakımları oldukça kolay.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdogan Mesajı Göster
biberiye hakkında bilgi sahibisiniz sanırım bitki marketlere her gittiğimde ordaki bitkilere özenir beğendiğimi alırdım. eve getirince de hüsran oluyor bir türlü bakamaz oldum. son zamanlar biberiye, kekik, lavanta, nane büyütmeye başladım. kokularıyla görünüşleriyle onlar daha güzeller. bakımları da zahmetli değil.

best86 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
biberiye, canlanır, çelik, kuru

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025