agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni175Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-04-2007, 10:16   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,239
Sn Merdiye,
Fesleğeni iki ayrı bitki için kullanıyoruz.
1- Yemeklerde tad veren fesleğen (Ocimum basilicum. bunun kırmızı yapraklısı da var : Ocimum basilicum ''Purple Ruffless''
Yemeklerde tad veren fesleğene reyhan da diyoruz.
Bir de yine reyhan olarak adlandırdığımız diğer bir baharat otumuz (herb) var ki onun latince adı da Perilla frutescens. Eskiden Perilla için synonim isim olarak Ocimum frutescens kullanılmış. Zamanla bunların aynı cins olmadığı kesinleşince isimler ayrılmış.
2- Yazın saksıda yetiştirdiğimiz , özellikle balkonlarda sinek kovar olarak kullandığımız fesleğen(bunun latince adını bilmiyorum)

Eklenen Resimler
  
canannuman ve Sevalem beğendi.
sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025