![]() |
|
![]() |
#151 |
neşelihalil
Giriş Tarihi: 19-08-2007
|
Sizin aracılığınızla herkese merhaba demek istiyorum. ben sitenize yeni üye oldum... son iki haftadır kudret narı ile ilgili yazıları okuyorum. Ben bunu Rizede yetiştirip ticaretini yapmak istiyorum. Bu yüzden tohum bulabileceğim yerleri araştırıyorum. Benim adresim mermerdelen mah. liman karşısı yeşil vadi kale apt. kat 11 merkez rize. 5357626516 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
neşelihalil
|
Herkese merhaba... Ben sizlere yeni katıldım. Çok güzel blgi alışverişiniz var. Sizleri açıkçası kıskandım. Ben kudret narını Rizede yetştirmek ve ticaretini yapmak istiyorum. Tohumu aceba nasıl temin edebilirim. Birde fiyatı aceba ne kadardır. Herkese iyi akşamlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Hoş geldiniz...Bu sıralar meyvesi bazı pazzarlarda satılıyor onlardan alabilirsiniz ama büyük boyutlu yani ticari olarak ne yapmanız gerektiği hakkında bilgim yok çünkü hobi olarak bir fide yetiştiriyorum ben belik yardımcı arkadaşlar olur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Doğruel
Giriş Tarihi: 28-03-2006
|
Merhaba, Kudret narı ile ilgili, ne şekilde kullanacağım hakkında bilgi istemiştim, kimseden yanıt gelmedi.. Kudret narlarımda tükenmek üzere patladılar, kullanım olarak ve tohum bırakmam için neler yapmam gerekiyor, bilgi verirseniz, sevinirim.. İyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
rizelihalil hoşgeldin sende. gerçekten agaçlar.net sitesinde hem bilgi paylaşımı hemde tohum fide paylaşımı açıkcası çok fazla. sitede tohum-fide paylaşımı ile ilgili bir baslık var. o bölümede yazarsanız bence aradıklarınıza bir nebze ulaşırsınız. banada seren nickli bir arkadaş yardım etti. physalis tohumu isterken 3 pepino meyvesi fidesi, 2 kudret narı tohumu da gönderdi. açıkcası pepino ve kudret narlarını ilk defa duyuyordum hayatımda. sitedeki paylaşımın doğal bir sonucu. simdi kendimi pepino ve kudret narlarıyla ilgili araştırma yaparken bulddum. Allah cezanızı verecek. ![]() mevsimi geçtiği için ilk iş bende 2008 mayıs ayında dikeceğim. bakalım ne olacak. bu elimdeki 2 tohumu oyuncak yumurta toplarına koydum. ve karanlık odama ( depo odası ) koydum. tohumlar yaklaşık 6 ay boyunca burada kalacaklar. acaba verimliliklerinden birsey kaybederlermi. tohumlar uzun süreli saklanmaya gelebiliyorlarmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
kudret narını ilk defa duyuyorum ve görüyorum.çok ilginç bir bitki.hastalıklara iyi gelmeside çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
neşelihalil
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaçsever
|
Merhabalaaar. Kudret narı yetiştiriciliğini pek beceremedim. Biraz yetişti. 300 kadar tohum elde edebildim. Bir bukadar daha olur sanırım. meyveleri zeytin yağına koydum, bekliyorlar. Kolay gele herse. ismet kenar eskişehir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Burhaniye pazarında bir tek yaşlı bir amcada kudret narı gördüm.Hem meyve olarak hemde kavanoz içinde satışa sunmuş bende bir tanesini elime aldım almaz olaydım bir azar bir azar her gelen eline alıyor bunlar narin meyveler parçalanıyor ben nasıl satacağım parçalanmış meyveyi vs vs derken ben amcaya laf anlatmaya çalışıyorum ya amca bak sana sordum alabilirmiyim diye hatta bak burada parçalanmış olanını özellikle gösterdim içine bakmak için bunu elime alabilirmiyim diye sordum sende al dedin şimdi niye böyle davranıyorsun diyorum ama amca sanırım bana izin verdiğin unuttu veya benden sonra gelen müşteri içinmi böyle davrandı bilmiyorum bende kudret narını bıraktım ayrıldım aslında tezgahın üzerine bir kaç adet pembe çekirdek düşmüştü ama almak ne mümkün gelen müşteriye azar üzerine azar bende sadece bana yapıyor sandım ![]() Velhasıl mallesef bu senede kudret narı alamadık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Ben daha yeni ektim.Bakalım çimlenecek mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Ben de iki hafta önce ektim çok çabuk çimlendi ( cuma ektim pazartesi çimlenmişti) iş yerimde pencere kenarında duruyor dün işe geldiğimde yapraklarının yandığını gördüm, ilk yapraklar yanık diğerleri şimdilik sağlam boyu da 18 cm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah meyveleride görürüz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Doğal yaşam tutkunu
Giriş Tarihi: 25-08-2007
|
Uzmanına bir soru yöneltmek istiyorum. Doğada yetişen ve birtakım özellikleri olan bitkileri, bahçede veya evde yetiştirmek mümkün mü, nasıl? Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Doğal yaşam tutkunu
Giriş Tarihi: 25-08-2007
|
İsimlerini pek bilmiyorum. Öğrenebilirim ama yöresel isimler. Dağlarda, ovalarda ve tepelerde kendiliğinden yetişen bitkiler. Yağmurla besleniyorlar sadece. Elazığ'ı bilirsiniz Bol yağış almaz ama yine de gür ve canlılar. Yöresel isimlerden tanıyabilirseniz öğrenirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Benim kudret narı çimlendi.Bakalım büyütebilecem mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
stabilitör
Giriş Tarihi: 17-09-2007
|
herkese merhaba ben bu siteye bugün katıldım ismim Bora. Benim de bahçem de kudret narı var. Bir ara yeşlil bir meyve verdi sonra iki gün içersinde, turunculaşarak alttan patlamış ve içerisin den nar gibi meyveler dökülmüş. benim kudret narı ile ilgili çokfazla bilgim yok. Şimdi ben bu kudret narını nasıl hazırlamam gerekiyor, onu öğrenmek istiyorum. Bana yardımcı olursanız, çok sevinirim. Benim anladığım kadarıyla, nar olgunlaşınca yani hafif turunculaşınca tolanıyor. Daha sonrasında kavanoza koyulup acı suyu alınıyor daha sora zeytin yağında bekletiliyor bu bekleme işleminde meyveye herhangi bir şey yapılıyormu? çekirdeğini çıkartma veya doğrama gibi ben anlamadım... şimdiden teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
stabilitör
|
herkeze merhaba ben bu siteye bugün katıldım ismim Bora. Benim de bahçem de kudret narı var. Bir ara yeşlil bir meyve verdi sonra iki gün içersinde, turunculaşarak alttan patlamış ve içerisin den nar gibi meyveler dökülmüş. benim kudret narı ile ilgili çokfazla bilgim yok. Şimdi ben bu kudret narını nasıl hazırlamam gerekiyor, onu öğrenmek istiyorum. Bana yardımcı olursanız, çok sevinirim. Benim anladığım kadarıyla, nar olgunlaşınca yani hafif turunculaşınca tolanıyor. Daha sonrasında kavanoza koyulup acı suyu alınıyor daha sora zeytin yağında bekletiliyor bu bekleme işleminde meyveye herhangi bir şey yapılıyormu? çekirdeğini çıkartma veya doğrama gibi ben anlamadım... şimdiden teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
stabilitör
|
kudret narım çıkmış. Rengi biraz solgun geldi gözüme, canlı değil. İnşallah canlanır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Sizce bunda meyve alma şansım var mı?Yseni saksıya geçireyim mi?Yoksa biraz büyüsün mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|