![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Kekik üretimi
Mine Hanım 'ın tavsiyesi ile, yeni konu açarak kekiklerimin yaşam evrelerini burada sizlerle paylaşmak istiyorum.. Şu an için tohumları 6 Ekim tarihinde toprağa ektim. Yaklaşık 3 haftalık bir çimlenme süreci olacaktır. Fide kabımda bu nedenle şu an için sadece toprağı görmektesiniz. Bakalım bende ne kadar zamanda çimlenecek. Çimlenme ile birlikte ilk fotoğrafları burada hemen sizlerle paylaşacağım. Bu arada bir süre bu topik sessiz kalabilir... Ben tohumları suda bekletmedim. Doğrudan ektim. Bekletsem daha iyiydi ama açıkçası ektikten sonra aklıma geldi. Ekerken unutmuşum... Toprağım killi toprak ve çok az torf var. Killi toprak suyu iyi tuttuğu ve tohumları tam olarak sardığı için, çimlenme anında çok olumlu sonuçlar alıyorum. Tek sorun sulamada. Toprak asla kırumamalı. Kuruduğu zaman beton gibi oluyor. Çok sularsam tohumlar çüreyecektir. Çok yavaş ve fısfısla sulama yapıyorum. Tohumlar çok minik. Sularken toprağın yüzeyini zedelemek, çimlenmeye olumsuz etki yapacaktır. Bu nedenle elimden geldiğince dikkatli olmaya gayret ediyorum... Bu arada kekik, killi toprakları sevdiği için, bence çimlendirme aşamasında daha olumlu bir sonuç elde edeceğim... ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
6 Ekim tarihinde ektiğim kekik tohumlarım, dün akşam baktığımda filizlenmeye başlamıştı. İlk filizleri sizlerle paylaşmak istedim. Şimdilik 3 tane görünüyor ama 1-2 gün içinde sayının artmasını bekliyorum. 3 Haftalık tahmin ettiğim süre, 1 hafta gibi kısa bir zamanda gerçekleşti. Çimlendirme işinde başarı sağladığım için çok mutluyum... Aşağıda fotoğrafları veriyorum... ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-08-2006
|
kekik tohumu nasıl oluyo acaba ???? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-08-2006
|
Bizzat kekiği mi ekiyoruz? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-12-2006
|
6 adet tohumdan 4 adetini çürüterek 2 adet çimlendirmeyi başardım. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2009
|
Bu bitkiyi tanıyanlar
Kekik çeşidi olduğunu tahmin ettiğim bir bitki. 1050m. de kendiliğinden yetişmiş. Bir kökten onlarca belkide yüzlerce dal çıkıyor ve her dalım ucunda top halinde çiçekler. pembeden lilaya doğru bir renk sanırım. Daha çok çiçek rengi arıotu çiçek rengine benziyormuş. Arıların ilgisi oldukça yoğun ve çiçeklenme süresi oldukça uzun süre devam ediyor (1,5 ay gibi), yalnız nektar ve polen yönünden ne kadar zengin bilmiyoruz ve öğrenmek istiyoruz. Bu bitkiyi tanıyan arkadaşlar varsa ismi, cinsi vb. : ayrıca arıcılıkta ne kadar işe yarayıp yaramadığı merak konusudur. Herkese selam ve sevgiler. Düzenleyen Mustafaduru : 24-08-2009 saat 22:52 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Iki Adet Için Bol şans. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben Koçtaş'tan almıştım. Hemde 3-4 çeşidi vardı. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2006
|
Ben ufak bir gezi esnasında söktüğüm kekikleri bahçeye dikmiştim. Pek üretime girmiyor ama büyütüp çoğaltırsam amacına ulaşır sanırım. Zira söküp bahçeye diktiğim parça hemen tuttu ve büyümeye devam ediyor. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2007
|
Ulus'ta Yimpaş'ın girişindeki dükkanda var (Anadolu tohum markalı) 2-3 YTL fiyatı vardı galiba. Ben oradan aldığım maydanoz, dereotu, tereotu, roka tohumlarını filizlendirmiştim. Şimdi salatalarda kullanıyoruz. Hem tohum sayısı fazla, hem verimli, hem de ucuz. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Kekik tohumu satan yerler konusunda bilgilendiren herkese teşekkür ederim. Bugün nihayet kekik tohumlarımı aldım. Aldığım yerde zamanı mı diye sorduğumda her zaman ekebileceğim söylendi. Biraz sonra tohumlarımı ekeceğim. Yalnız killi toprak yerine kum, bahçe toprağı ve az da torf kullanacağım. Bakalım neler olacak? Tohumlar yeşerir yeşermez size yazacağım. Sevgili deryaözen, umarım günün birinde sizin köy gibi bir yerde az biraz toprakla uğraşabileceğim bir evim olur. Artık balkon kesmez oldu. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım siz kışın ekmiştiniz. Mutlu olduklarına göre çimlenmişler demekki (onlar mutlu olunca siz de olmuşsunuzdur). Ne kadar bekliyoruz çimlenmesi için? Ben de mutlu olmak istiyorum. Tohumlar minicik bu yüzden çok dikkatli ektim ve üzerlerine biraz toprak koyup hafif elimle bastırdım. Çürütmemek için fısfısla su püskürttüm sonra da bol güneş alan bir pencerenin önüne koydum. Şimdi işin en zor kısmı başlıyor: beklemek. |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Halen ekmeye devam ediyor musunuz bilmem. saksıyı hazırladıktan sonra tohumları ekip üzerini çok ince bir toprak tabakası ile kaplamanızı, korkmadan saksıdaki tüm toprağı ıslatmanızı, mutlaka ve çimleninceye kadar gölge bir yerde tutmanızı öneririm. Hatta kuruma tehlikesini bertaraf etmek için saksının üzerini mutfakta kullandığınız film tabakası, kesilmiş pet şişe vb. şeylerle kapatmayı bile düşünebilirsiniz. İsterseniz önce iki üç tane tohumu bir test edin. Kağıt mendil veya pamuk içinde (Bunları sürekli ıslak tutmak daha kolaydır.) çimlendirmeye çalışın. Hani çocukluğumuzda fasulye mercimek çimlendirdiğimiz gibi. Bakalım tohumlar sağlam mı? Düzenleyen Yücel Özlem : 30-08-2007 saat 08:19 |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=yücel özlem;130780] Halen ekmeye devam ediyor musunuz bilmem. saksıyı hazırladıktan sonra tohumları ekip üzerini çok ince bir toprak tabakası ile kaplamanızı, korkmadan saksıdaki tüm toprağı ıslatmanızı, mutlaka ve çimleninceye kadar gölge bir yerde tutmanızı öneririm. Hatta kuruma tehlikesini bertaraf etmek için saksının üzerini mutfakta kullandığınız fim tabakası, kesilmiş pet şişe vb. şeylerle kapatmayı bile düşünebilirsiniz. Tutturana kadar pes etmemeye niyetliyim. Bu artık kekikle benim aramda bir yarışa dönüştü, bakalım kim kazanacak Dediklerinizi aynen yapıyorum. Sadece sabahları çok az olmak üzere erken saatte güneş gösteriyorum. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Yok kışın ekmedim. Çok nazlı değil. Sadece tohumları serpiştirip, suladım onun dışında pek birşey yapmadım 2 cm kadar boy yaptılar bile. Asıl beklemek güzelleştiriyor bu işi. Beklerken nasıl heyecanlı oluyorum inanamazsınız. Balkona çıktığımda bitkilerimden birisi mutlaka süpriz yapıp beni mutlu ediyor. Umarım en kısa zamanda sizinkiler de süpriz yaparlar. Saygılar |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Kekiği hep ege ve akdeniz bölgesinin bitkisi diye bilirdim...çok şaşırdım...kekik ılıman iklimlerin bitkisi değil mi? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Derya hanım ! Şimdi farkettim buram buram tabiyat ve Sarıkoz kokuyorlar. Ben bir demet isterim haberiniz ola. Doğal antibiyotik olduğunu duymuştum biliyormusunuz. Yani tabiyattan insan oğluna yaralarını sarması için bir hediye. |
|
|
|
![]() |
|
|