![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2010
|
Kekik (2012 tohum takastan)
Benim kekiğim şu an balkondaki minik saksısında. Tohum takas etkinliğinden edinmiştim ve iyiki de edinmişim mis gibi kokuyorlar. Hatta yaklaşık 1 aydır yoğun bir çiçeklenme ve tohum verme eğilimindeler. Silkeledikçe tohum döküyorlar. bende biraz evvel üçüncü tohum hasadını yaptım ve hazır yapmışken zat-ı şahanelerini de buradan paylaşayım istedim. paylaşanın da vesile olanında ellerine sağlık. ben de paylaşıma açacağım inşallah. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün fidancıdan armut fidanı alırken bu kekikler gözüme çarptı. Çok yıllık olduğunu söyledi. Ama emin olamadığım için 2 saksı aldım. Çok yıllık ve soğuklardan etkilenmiyorsa 2-3 saksı daha almayı düşünüyorum. Bu çeşit kekiği bilen var mı? ![]() ![]() ![]() ![]() Kedilerden korumak için etrafına önlem olsun diye kuru dalları siper ettim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2012
|
Merhabalar.gecen hafta orman gezintisi esnasinda zahterlerle karsilastim.diplerinde kucuk kucuk yeni yavrular vardi.koparip evde saksiya diktimm.3 gun oldu solmadi hala canli. Insallah buyurlerse Hatay a gitmeden de zahter yiyebilecegim ) |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Alıntı:
Merhaba, kışa dayanıklı dik kekik. Dona ve kara dayanıklı, kuraklığıa dayanıklı, fazla beklentisi olmayan bir tür. Kocaman top gibi olur, afro saç gibi. Sevmesi çok hoş olur, çocuk sever gibi. Ama kurutma sonrası yaprakları diğer kekik türlerine göre biraz daha sert kalır ve lezzeti daha azdır. Taze olarak et soslamada daha mantıklı. Tüketim amaçlı olarak gümüş kekiğini tavsiye ederim. Limon kekik ise görsel olması dışında bence sofra tüketimine pek gitmiyor. |
|
|
|
|
![]() |
|
|