![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben Koçtaş'tan almıştım. Hemde 3-4 çeşidi vardı. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2006
|
Ben ufak bir gezi esnasında söktüğüm kekikleri bahçeye dikmiştim. Pek üretime girmiyor ama büyütüp çoğaltırsam amacına ulaşır sanırım. Zira söküp bahçeye diktiğim parça hemen tuttu ve büyümeye devam ediyor. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2007
|
Ulus'ta Yimpaş'ın girişindeki dükkanda var (Anadolu tohum markalı) 2-3 YTL fiyatı vardı galiba. Ben oradan aldığım maydanoz, dereotu, tereotu, roka tohumlarını filizlendirmiştim. Şimdi salatalarda kullanıyoruz. Hem tohum sayısı fazla, hem verimli, hem de ucuz. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Kekik tohumu satan yerler konusunda bilgilendiren herkese teşekkür ederim. Bugün nihayet kekik tohumlarımı aldım. Aldığım yerde zamanı mı diye sorduğumda her zaman ekebileceğim söylendi. Biraz sonra tohumlarımı ekeceğim. Yalnız killi toprak yerine kum, bahçe toprağı ve az da torf kullanacağım. Bakalım neler olacak? Tohumlar yeşerir yeşermez size yazacağım. Sevgili deryaözen, umarım günün birinde sizin köy gibi bir yerde az biraz toprakla uğraşabileceğim bir evim olur. Artık balkon kesmez oldu. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım siz kışın ekmiştiniz. Mutlu olduklarına göre çimlenmişler demekki (onlar mutlu olunca siz de olmuşsunuzdur). Ne kadar bekliyoruz çimlenmesi için? Ben de mutlu olmak istiyorum. Tohumlar minicik bu yüzden çok dikkatli ektim ve üzerlerine biraz toprak koyup hafif elimle bastırdım. Çürütmemek için fısfısla su püskürttüm sonra da bol güneş alan bir pencerenin önüne koydum. Şimdi işin en zor kısmı başlıyor: beklemek. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Halen ekmeye devam ediyor musunuz bilmem. saksıyı hazırladıktan sonra tohumları ekip üzerini çok ince bir toprak tabakası ile kaplamanızı, korkmadan saksıdaki tüm toprağı ıslatmanızı, mutlaka ve çimleninceye kadar gölge bir yerde tutmanızı öneririm. Hatta kuruma tehlikesini bertaraf etmek için saksının üzerini mutfakta kullandığınız film tabakası, kesilmiş pet şişe vb. şeylerle kapatmayı bile düşünebilirsiniz. İsterseniz önce iki üç tane tohumu bir test edin. Kağıt mendil veya pamuk içinde (Bunları sürekli ıslak tutmak daha kolaydır.) çimlendirmeye çalışın. Hani çocukluğumuzda fasulye mercimek çimlendirdiğimiz gibi. Bakalım tohumlar sağlam mı? Düzenleyen Yücel Özlem : 30-08-2007 saat 08:19 |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=yücel özlem;130780] Halen ekmeye devam ediyor musunuz bilmem. saksıyı hazırladıktan sonra tohumları ekip üzerini çok ince bir toprak tabakası ile kaplamanızı, korkmadan saksıdaki tüm toprağı ıslatmanızı, mutlaka ve çimleninceye kadar gölge bir yerde tutmanızı öneririm. Hatta kuruma tehlikesini bertaraf etmek için saksının üzerini mutfakta kullandığınız fim tabakası, kesilmiş pet şişe vb. şeylerle kapatmayı bile düşünebilirsiniz. Tutturana kadar pes etmemeye niyetliyim. Bu artık kekikle benim aramda bir yarışa dönüştü, bakalım kim kazanacak Dediklerinizi aynen yapıyorum. Sadece sabahları çok az olmak üzere erken saatte güneş gösteriyorum. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Yok kışın ekmedim. Çok nazlı değil. Sadece tohumları serpiştirip, suladım onun dışında pek birşey yapmadım 2 cm kadar boy yaptılar bile. Asıl beklemek güzelleştiriyor bu işi. Beklerken nasıl heyecanlı oluyorum inanamazsınız. Balkona çıktığımda bitkilerimden birisi mutlaka süpriz yapıp beni mutlu ediyor. Umarım en kısa zamanda sizinkiler de süpriz yaparlar. Saygılar |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Kekiği hep ege ve akdeniz bölgesinin bitkisi diye bilirdim...çok şaşırdım...kekik ılıman iklimlerin bitkisi değil mi? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Derya hanım ! Şimdi farkettim buram buram tabiyat ve Sarıkoz kokuyorlar. Ben bir demet isterim haberiniz ola. Doğal antibiyotik olduğunu duymuştum biliyormusunuz. Yani tabiyattan insan oğluna yaralarını sarması için bir hediye. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar, üzerinde çiçeklerinin olması toplanmasına mani değil. Fakat genelde insanlar çiçeklenme zamanından sonra toplayıp kurutuyorlar. Ayrıca her yıl dikilmiyor, kışın yaprakları tamammen ölüyor odunsu dokusu kalıyor, ama ilk baharla birlikte hemen taze yapraklar çıkarıyor. Eğer bu yıl toplama gibi bir şansım olursa, ****** sizin gibi dostlarımla da paylaşmak beni mutlu eder. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Denizakvaryumu: Kekeğin, hangi bölgenin bitkisi olduğu konusunda çok bilgili değilim. Ama bizim buralarda, yani Ankara ve ilçelerinde, inanılmaz derecede çok kekik var. Bizim köyümüzde hemen hemen her yerde yetişiyor! O resmi çektiğim dağ, bizim köye 5 km kadar uzaklıkta ve dağın tamamı kekik ile kaplı. Sadece orası değil köyün etrafında pek çok yer öyle. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Bir ara bizim köye yakın bir köyde meraklı bir arkadaş madımak tarlası oluşturmuş diye duymuştum. Bu işten para kazandımı bilmiyorum doğrusu. Bu sene gidince bir görüşeyim bakalım dönünce burdan yazarım. Saygıyla. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2007
|
Erzincan da madımak her yerde var. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
kekik her mevsimde uygun sartlarda yetisebilecek bir bitki. ben direk topraga ekim yapiyorum . soğuga dayanıklı... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Sevgili Mine Pakkaner. Ben İsparta Sütçülerliyim. Sütçüler kekiği uluslararası literatüre geçti fakat ne yazıkki Sütçülerde ki hiçbir yönetici bu konuya ilgi göstermiyor.Bir ara kekik yetiştiriciliği yapılmaya başlandı fakat ne olduysa bir anda durduruldu. Bu konuda Sütçüler deki insanlara faydalı olmak istiyorum. Çünkü dağ köylerimizde inanılmaz bir işsizlik var. Onlara ekonomik katkı sağlayabilmeliyim. Bilirmisiniz Dünyada KEKİK REÇELİ Sütçülerin bir dağ köyü Çobanisa da üretilmektedir. Ne olur bu konuda yardım ederseniz yöredeki bütün köylülerim size minnettar kalır. Bizler sert ve yürekli insanlarızdır. Bakarsınız Sütçülere emeklerinizden dolayı heykelinizi bile dikeriz )))Sütçüler Fauna ve flora bakımından çok zengin.Soğanlı bitkiler konusunda (Sahlep ve Coum syklamen ) çok zengin. Sığla Ormanı Tabiatı koruma alanı mız var.Ayrıca bölgede Tota Dağı Orman içi dinlenme yeri,Yazılı Kanyon Tabiatı Koruma alanı,Yeşildere Orman içi dinlenme yeri mevcut. Parnassius Apollo Toros ve Kaplan Kelebeği ile ,Kızıl Akbabalar (Az bilinen türler) mevcut. Yazılı Kanyon ve Köprülü Kanyon un bir bölümü ilçemiz sınırları içinde. Selamlar |
|
|
|
![]() |
|
|