![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Mehmet55, Ben de tohumdan kekik yetiştirmeye çalışıyorum ancak başarılı olduğum söylenemez. Portakal aromalı ve kışa dayanıklı kekik tohumlarını ektim. Nerdeyse 1 ay olacak fideler hala çok cılız. Siz de sanırım tohumdan yetiştirdiniz. 2 sorum olacak, yardımcı olursanız sevinirim. 1- Kekik fidelerine şaşırtma uygulanır mı? 2- Kekiğiniz ne kadar sürede bu hale geldi? Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaçsever
|
sayın maki ben bu kekik tohumlarını 5,ayda ektim çok emek harcadım hazır çiçek toprağı alıp saksılara ektim devamlı su püskürterek nemli tuttum 2-3 cm olunca başka yerlere saksılara şaşırttım bol güneşte devamlı suladım bu hale geldiler umarım anlatabildim başarılar dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
ben de çok uğraştım kesinlikle sularken çok dikkat edin, nemli tutun yeni çimlenen filizler çok dayanıksız fiziksel su gücüne karşı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
evet ben ilkbaharda ektim mart ayında nerdeyse hiç büyümedi 4 yapraktan ibarettiler. ancak şu an inanılmaz fark var o günlere nazaran. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaçsever
|
mercan köşkün durumuda aynı tohumdan üretim yavaş gelişiyor ama kırlardan toplanan köklü fidesinin tutma sı kolay ve aynı yıl köklerden filizlenip çiçek açıyor bahçeye diktiklerim oyle oldu yumuşak toprakta daha hızlı çoğalıyor bir özelliği güneşi çok seviyor gölgede kalanlar uzayıp gidiyor birde çiçekler seyrek oluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2009
|
Arkadaşlar elinde kekik tohumu olan varsa bana da gönderirse sevinirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
İğne yapraklı, bizim buralarda dağ kekiği denilen türde kekiğin bilinen ismi nedir acaba? Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım kekikler iğne yapraklı çıkmadı. Adana'da yaz uzun sürüyor, cinsini öğrenebilirsem tohumunu araştıracağım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler. Z.Burnu Tıbbi Bitkiler Parkı'ndan 5 çeşit kekik çeliği aldım. Şuanda 3 tanesi kesin tuttu. 1 tanesi şüpheli. Biri de tutmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
İki çeşit kekiğim. Cinslerini bilmiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
|
ben kekiğimi doğadan topluyorum.
eşimle bir köye taşındık.civardaki tepelerden kendi kekiğimizi kendimiz topluyoruz.sonrada evde demet yapıp tavana asarak kurutuyoruz.cinsi konusunda bilgim yok ama sanırım bunlardan tohum elde edebilirim.topladığımda kekiklerin çiçekleri açmıştı.kekiklerin yanında asılı kırmızı poşettekilerde bahçemden topladığım bademler.resimdeki ak sakallı da benim.kekikleri toplamaya tepelere giderken çekilmiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
Sn. alideryacengel, doğal kekikler içinde yaşamak çok keyifli olsa gerek ![]() Kismetse sonbaharda yakındakı dağlarda otlayan koyun sürülerin tattığı kekiklerdende bahçemize getirecegiz. Ada çayının onlarca çeşiti var, sarı, yeşil, açık mor yapraklı vs. Bahçemdeki 3 çeşit adaçayından biri; |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Sonunda becerdim ![]() ![]() ![]() ![]() Bu da sizin savory'e benzettiğiniz Gurbik67'den Ferihaya gelen, benim de Feriha'nın saksısından bir dalı daldırma usuluyle yetiştirdiğim cins. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaçsever
|
benim ektiğim cireeping [yayılıcı] kekiklerin farklı yerlerde çiçek renkleri de farklı oldu deniz seviyesi beyazımsı rakım 150 de pembe oldu biraz daha yükseğe çıkınca kırmızıya yaklaşavak herhalde kışa dayanıklı ingiliz kekikleri 20-25 cm oldular henüz çiçek açmadılar portakal kokulu kekikler biraz nazlı büyüyorlar saksılardan bahçeye taşımayı düşünüyorum bahçedekiler daha özgür önümüzdeki bahara başka çeşitler düşünüyorum izmir kekiğini merak ediyorum elinde olupda göndermek isteyen olursa almak istiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Arkadaşlar buda benim balkonda yetiştirdiğim kekiklerim tohum yapıyor burada portakal kokulu kekikten bahsedilmişti tohumunu nereden bulabilirim elinde olan varsa ücretli alabilirim veya bendeki ile takas yapabiliriz hepinize ALLAH'tan bol ürün diliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |