![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Bahçemde yetiştirdiğim lavantalar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-10-2010
|
Değerli Arkadaşım; Resimleri inceledim.Bende bu konu üzerinde çalışıyordum. Aslında çiçeklerinide görsek daha iyi bir tespit olabilirdi. Ancak yapraklarına göre bu şekilde de tasnifleyebiliriz.Görebildiğim kadarı ile sana cinsleri söyleyeceğim. 4 lü resmine göre soldan sağa doğru sayacağım. 1 inci sıradaki lavandula latifolia nın bir türevi lavandula intermedia cinsi. 2 nci sıradaki rotondifolia cinsi. 3üncü sıradaki ise lavandula dentata cinsi ve son yani 4 üncü sıradaki lavandula angustufolia cinsidir. Çok yakında sitemde tüm cinsleri hem yaprak hemde çiçek durumuna göre tasnifleyebileceğiniz bir sayfa ekleyeceğim... Görüşmek üzere, saygılar... http://www.lavantamerkezi.com/ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2011
|
Merhabalar, Benim de İzmir'de lavanta yetiştirmek için çok uygun, kocaman bi bahçem var. Ancak forumda yazılanlara baktığımda anlayabildiğim; Öncelikle lavanta tohumlarını küçük bi alanda fide haline getirmem ve büyüyen fidelerin dallarını budayıp yeni fideler elde etmem gerekiyor ki buna çelikleme deniliyor sanırım. Doğru anlamış mıyım acaba? Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2011
|
Ayrıca en uygun lavanta tohumunu nereden tedarik edebilirim? Bu konuda da yönlendirebilirseniz gerçekten çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Alıntı:
Lavanta çelik köklendirmeyi dene kolayca çok sayıda lavanta elde edebilirsin. |