![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Sn nby, bu aylarda lavantalar çelikten tutma şansı varsa alabilirsiniz. Özelinize adres bilgilerimi yazıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2009
|
sn cihan as bu ayda köklü alıp diktiğim çiçekler bile zor tutuyor. eylül -ekim aylarında alıp diksem daha iyi bence de. paylaşımınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-10-2010
|
Lavanta yetistiriciligi yapiyorum. Yaklasik 20 dönüm de 20000 inin üzerinde dikili lavantam var. Tohumdan yetistirme konusunda da deneyim sahibiyim. Her türlü sorunuzu cevaplayabilirim.Ayrica sitemde lavantanin üretilmesi ve yetistirilmesi ile ilgili detaylara da ulasabilirsiniz. www.lavantamerkezi.com Osman Tugrul YILDIRIM |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-06-2010
|
selamlar. bir kaç senedir terasımda lavanta yetiştiriyorum. Ancak Bir türlü tohum alamadım. Buişin sırrı nedir ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
247 mesajda eklediğim lavanta yapraklarının 2 sıradaki(rotondifolia)lavanta türü çit bitkisine uygun olabilir. Osmantyildirim arkadaşımızın çit bitkisi kullanılmaya elverişli hangi tür lavantanın uygun olacağına yorum getirirse isabetli karar vermiş oluruz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sn osmantyildirim, bahçede yetişen lavantalar çiçek açıyor ama içinde tohum oluşmuyor, bunun sebebi nedir. Yetiştirmiş olduğunuz lavantalarınızın birkaç fotoğraflarını ekliyebilirmisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
|
Değerli Arkadaşlar; Lavanta yetiştirmenize rağmen tohum alamadığınızı belirtmişsiniz. Acaba elinizdeki lavantanın cinsini biliyor musunuz? Eğer elinizdeki lavanta intermedia denilen cins ise tohum alamazsınız. Diğerlerinden alabilirsiniz. Ben size L. angustifolia cinsini tavsiye ederim. Tohumdan çimlendirme içinde sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Saygılar http://www.lavantamerkezi.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
Değerli Dostlar; Yetiştirdiğim lavantalarla ilgili şu anda Kars ta bulunduğum için cep telefonumdakiler hariç elimde resim yok. Kasım başında döneceğim. O zaman en iyilerinden resimlerimi sizlerle paylaşmak isterim. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
28 nolu mesajlarda fotoğrafını eklediğim lavanta cinslerini biliyorsanız isimlerini ekliyebilr misiniz. üç ayrı cins lavantalardan tohum alamadım çelikten köklendiriyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemde yetiştirdiğim lavantalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
|
Değerli Arkadaşım; Resimleri inceledim.Bende bu konu üzerinde çalışıyordum. Aslında çiçeklerinide görsek daha iyi bir tespit olabilirdi. Ancak yapraklarına göre bu şekilde de tasnifleyebiliriz.Görebildiğim kadarı ile sana cinsleri söyleyeceğim. 4 lü resmine göre soldan sağa doğru sayacağım. 1 inci sıradaki lavandula latifolia nın bir türevi lavandula intermedia cinsi. 2 nci sıradaki rotondifolia cinsi. 3üncü sıradaki ise lavandula dentata cinsi ve son yani 4 üncü sıradaki lavandula angustufolia cinsidir. Çok yakında sitemde tüm cinsleri hem yaprak hemde çiçek durumuna göre tasnifleyebileceğiniz bir sayfa ekleyeceğim... Görüşmek üzere, saygılar... http://www.lavantamerkezi.com/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2011
|
Merhabalar, Benim de İzmir'de lavanta yetiştirmek için çok uygun, kocaman bi bahçem var. Ancak forumda yazılanlara baktığımda anlayabildiğim; Öncelikle lavanta tohumlarını küçük bi alanda fide haline getirmem ve büyüyen fidelerin dallarını budayıp yeni fideler elde etmem gerekiyor ki buna çelikleme deniliyor sanırım. Doğru anlamış mıyım acaba? Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
|
Ayrıca en uygun lavanta tohumunu nereden tedarik edebilirim? Bu konuda da yönlendirebilirseniz gerçekten çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lavanta çelik köklendirmeyi dene kolayca çok sayıda lavanta elde edebilirsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
|
Sn.Cihan As; Çocuk mezarının yakınında yaşadığınızı söylemiş ve oraya lavanta dikmek istediğinizi söylemişsiniz. Eğer müsadeniz olursa kasım başı için hazırladığım çeliklerden dikmek istediğiniz kadar size gönderebilirim. İlginiz ne kadar güzel, sizi tebrik ederim... Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2007
|
Merhaba arkadaşlar, burada gördüğüm lavanta ile benim lavantalarım hiç benzemiyor.Benimkiler nane yaprağına benziyor çok güzel kokusu var.Benimkiler lavanta değil mi yoksa? Bilgi verirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
|
Değerli Lemman; Senin elindeki lavanta, Lavandula angustifolia yani ingiliz lavantasının bir çeşidi olan, Lavandula atriplicifolia cinsi olabilir. Resim gönderebilirsen daha detaylı karar verebiliriz. Rus lavantası da diyorlar. Ama dediğim gibi resim olursa daha net birşey söyleyebiliriz. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
benim lavantamın yapraklarıda sizinkine benziyor çiçekleride top şeklinde eflatun mu? Ben de türünü bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sn osmantyildirim, sizin verdiğiniz lavanta isimlerini yapraklarının altına ekledim. Yanlış bilgilendirme yaptıysam düzeltiniz. Düzenleyen cihan_as : 25-10-2010 saat 23:13 Neden: harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2016
|
Alıntı:
Benim lavantam 2.sırada olandan hiç çicek açmıyor.Bu çicek açmayan türümü acaba? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Bahçesinde lavantaları olan arkadaşlar, lavanta yapraklarını ve çiçeklerini yakın çekim fotoğraflarını eklerseler, bilgi sahibi arkadaşlar türü ve cinsi hakkında yorum yapabilirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ben geçen yıl sitemizin serasından lavanta aldım, bitkiyi bahçeye geçirmemden kısa süre sonra oldukça iyi gelişme gösterdi. Yetiştiren arkadaşın dediğine göre geçen yaz seradan aldığım bu bitkiyi, 2010 mart ayında çeliklemişler. Yani şu an 1 yaş 3 aylık. ![]() ben rotundifolia ya benzettim,yanılmıyorum değil mi? Merak ettiğim şu: O kadar boylanıp, dallanıp, budaklanıp, her yere dağılmasına rağmen neden hiç çiçek açmıyor? Yoksa ben çiçek görmeyecek miyim? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
|
Değerli Cihan As; Evet bu şekilde bir değerlendirme yapılabilir. Daha önce de dediğim gibi çiçeklerinde resmi olsa daha net bir cevap verilebilir. Saygılar... Düzenleyen osmantyildirim : 26-10-2010 saat 15:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Altınoluk'ta bahçede olduğu için hemen resim gönderemedim. Maalesef çiçeklerini çekemedim annemin bahçesindekiler çiçeklendiler benimkiler çiçek açmadı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Bahcemdeki bir kac lavantayi budamayi unuttum. Burada havalar geceleri 0 bazen -1 bile oluyor. Simdi budasam olur mu? Bahar basinda budarsam ciceklenmesini engellemis olur muyum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Evet görünüş olarak yarpuza benzediğini düşündüm bende ama onun keskin bir nane kokusu olur hiç nane gibi kokmuyor veren kişi lavanta demişti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|