agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni225Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-09-2012, 08:46   #11
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Yarım bardak su koyuyor. Daha sonra da bir tutam lavanta koyuyor. Koyduğu lavantalar muhtemelen yağ çıkartılacak kadar bile değil.Gördüğüm kadarıyla yemeğe baharat atar gibi bir miktar koydu.Bu durumda çıkan yağdan çok içeride buharlaşan ve lavanta kokan sıvı ortaya çıkar ev kokusu gibi kullanılabilecek..
Eğer amaç saf lavanta yağı çıkartmak olsaydı, tencerenin yanmasını engelleyecek kadar sıvı ki -bence ancak bikaç damla olur- ve olabildiğince çok lavanta koyması ve öyle ısıtıp damıtması gerekirdi. Böylece oluşan sıvı içinde ancak bir iki damla su gerisi de yağ olurdu.
Ama bunlar sadece yorum çünkü kendim böyle birşey denem şansı bulamadım henüz.
Eğer denerseniz paylaşın lütfen.

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025