agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Su kuyusu açtırma biçimleri (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/9838.htm)

aslan_k 25-08-2008 22:14

Todor Haklı bence de burada paylaşısak herkes faydalanabilir özel ile sınırlamayalım.

Sergüzen 25-08-2008 23:17

Gerekli açıklamaları bu sayfada yaparsanız sizin daha az vaktinizi alır. 20 tane özel mesaj geldiğini düşünün, 20 defa ayni şeyleri tekrarlayacaksınız.

amenajman 26-08-2008 00:10

Arkadaşlar ben reklam yapmış olurum die site ismi vermek istememiştim , ama ben veriyim eğer yönetici arkadaşlar sakıncalı bulursa silerler.En kolay anlaşılır şekli görsel olacağından bu yolu seçiyorum.sizler görmeden ben anlatsam hayali olur ama bu şekilde somut olarak görebilirsiniz.
Adres : http://www.eko-su.com/
Bu siteyi arkadaşar inceleyin.gerekli açıklamalar uygulamalar videolar mevcut.
Aklınıza takılanları buraya yazın ben cevaplarım.

Todor 26-08-2008 00:37

Biraz bakabildim. Hemen ilk sorumu sorayım;

Yanlış görmediysem, en büyük tank 13 ton kapasiteli. Buna göre 13 ton su sarfiyatından sonra yağmur yağması lazım ki, su kullanabilelim. Ve yahut da artezyenden dolduracağız ki, ilk başladığımız noktaya geri dönmüş oluyoruz.

Yani bu sistem bizim kuyu suyumuzu hem deplamak hem filtre etmek için güzel bir sistem ama kuyu ihtiyacımızı ortadan kaldırmıyor.

Doğru muyum?

amenajman 26-08-2008 01:17

13 ton ve üzeri mevcuttur.Örnek olarak bazı belediyelere sunulan projelerde 200 tonlara kadar çıkılabilmiştir.Önemli olan tonaj arttıkça maaliyetin artması :)
Bakın Misal olarak bi avantajı.Bahçenizde arabanızı yıkadınız.o yıkadığınız su geri tanka dönüyor.
Mesela 10 tonluk tankınız var diyelim.siz o 10 tonu normal koşullarda daha bitiremeden yağmur veya artezyen ile geri doldurabiliyorsunuz.Örneğin istanbul yağış verilerine bakın ,mevsimsel olarak her mevsim yağmur düşmektedir.

Mecburiyet konusunda da eğer siz çok aşırı su tüketiminde bulunuyorsanız size kuyununda faydası bir yere kadar :) bu tamami ile sizin kullanım miktarınıza bağlıdır.

Todor 26-08-2008 01:27

O zaman yapınca en az 200 tonluk lazım. Yoksa fidanlarımız, ağaçlarımız haziranda susuz kalır. Peki 200 tonluk bir sistem, harfiyatı dahil kaça çıkar?

amenajman 26-08-2008 01:49

200 ton az bi miktar değildir.Özel projeler için kullanılır.Projelerde de topoğrafya , büyüklük , iklim , gibi birçok etmen göz önüne alınarak hesaplamalar yapılır.Gelişi güzel bir fiyat veremem.
Size şunu söyliyebilirimki bu sistemin avantajı bana göre maaliyet açısından 1-10 ton aralığında maksimuma ulaşmaktadır.
Bu sistem yaklaşık 1 dönüme kadar olan bahçeleri barındıran yapılar için dizayn edilmiştir.Fakat özel isteklerden dolayı değişik boyutlarda uygulamalarada olanak sağlamaktadır.
Kısacası bahsettiğim sistem ile 50 dönümlük bahçeyi tarlayı sulamak mantıklı değildir.

amenajman 26-08-2008 02:21

Sayın meyveli tepe
Yukarıda da belirttiğim gibi ; "Size şunu söyliyebilirimki bu sistemin avantajı bana göre maaliyet açısından 1-10 ton aralığında maksimuma ulaşmaktadır.
Bu sistem yaklaşık 1 dönüme kadar olan bahçeleri barındıran yapılar için dizayn edilmiştir.Fakat özel isteklerden dolayı değişik boyutlarda uygulamalarada olanak sağlamaktadır."

burayı okumayı atlamışsınız galiba.

aslan_k 03-09-2008 12:16

Tekrar Merhaba,
Bu sabah itibarıyla "Elle Açılan Keson Kuyusu" arazimde açılmaya başlandı. Mustafa Usta ancak gelebildi, baştaki kararsız davranışım bana yaklaşık 3 haftaya maloldu.

Sizlere bir tavsiye, geçen hafta usta ile yaptığım görüşmelerde neye ihtiyacı olduğunu sorduğumda kum,çakıl,demir çimento gibi yapı malzemelerini saydı, bunlar köye 2 km mesafede bulunduğundan sorun değildi. Ancak dün işten izin alarak Köye gittiğimde, usta, elektrik ve 3 ton kadar suya ihtiyacı olduğunu söylediğinde şok oldum. Çünki elektrik daha önce yüklediğim fotografta gösterdiğim gibi yaklaşık 110 mt bir uzaklıkta ve kendi kablosunun 50 mt olduğunu belirtti.Allahtan köydekiler çoğunlukla inşaat işleri ile uğraştıklarından sanırım bu problem olmayacak.

Ancak 3 ton suyu bulup getirdiğimizi bile düşünsek boş bir bahçede nerede muhafaza edilecekti. İlk olarak hurdacılarda depo aradım olmadı, köyde varil aradım 15 adet lazımdı olmadı, kepçe ile kazdırıp naylondan depo yapayım dedim ha deyince 1/2 saatlik iş için kepçe bulunamadı.En sonunda yan komşunun boş olan naylonlu çukuru aklımıza geldi ve onun çukurun suyu doldurarak oradan hortumla almaya karar verdik. Bu arada köy sakinleri bahçe sahibine ulaşmamı beklemeden suyu bulup çukuru doldurdukları için komşum bozuk attı(haklı olarak) , siz siz olun ne kadar samimi olursanız olun haber vermeden kimsenin bahçesine girmeyin.

Uzun lafın kısası, kuyu açtıracaksanız, önceden elektrik ve suyu hazır etmeniz gerekiyor(ben bilmiyordum)

Todor 03-09-2008 13:54

21 nolu mesajda keson kuyu açılırken elektrik gerekeceğini belirtmiştim ama gözünüzden kaçmış olsa gerek. Kuyuda suyu bulduğunuz zaman, motor geceleride çalışacak. Eğer kuyuda biriken su tahliye edilmezse, sabah işçiler geldiğinde kuyuda su olacağı için çalışamazlar. Bu durumu baştan, elektrik alacağınız komşulara belirtmenizde fayda olabilir.

Altınova'dan Karamürsel yönünde giderken, K-Plazanın karşısında hurdacı var. Ak-kim fabrikasından çıkma 1 tonluk su depoları satıyor. Fiyatları temizliğine göre 50-80 YTL arası. İçinde tutkal artıkları oluyor. Güzelce yıkarsanız yeni alınmıştan farkı kalmıyor.

Kuyunun hangi aşamasında 3 ton su gerekli bilmiyorum. Ne bende ne başkasında keson kuyu açılırken su gerekmemişti.

Kuyuyu açtırmak için en güzel zaman şu bulunduğumuz günler. Artık Toprak iyice kurudu. Bulacağınız suyun bütün sene kurumayacağı garanti gibi.

Kolay gelsin demekten başka bir şey kalmadı galiba.:)

aslan_k 03-09-2008 15:12

Teşekkürler Todor,

Sanırım mesajınızı okuduktan sonra unutmuşum, okuduğumu gayet net hatırladım şimdi.Komşu ile anlaştık bir problem olmayacak inşallah, bu ayki elektrik faturasını ben öderim diye düşünüyorum, hem de jest olur ;)
3 ton suyu kuyunun çeperleri için harç kararken kullanacakmış, açıkçası bana da fazla geldi ama birşey diyemedim usta olan o.Sonuçları paylaşmaya devam edeceğim.Umarım şansım yaver gider.

denizakvaryumu 03-09-2008 15:26

Konu bir de adam çalıştıranın sorumluluğu açısından da düşünülmeli.

Allah korusun ama olası bir göçük, elektrik çarpması vs. durumunda yani ölümlü-yaralamalı iş kazasında iş sahibi sorumlu olabilir.

aslan_k 03-09-2008 15:46

peki bu konuda ne yapılabilir.

ÇeteÇakal 05-09-2008 23:58

Kuyu yerinin seçimi yüzey suyunun alınabileceği bir nokta değil. Siz taban suyunu almaktan bahsediyorsunuz. Taban suyu kışın yüzeye 10 cm ye yaklaşsa bile yazın bu miktar bölgeye göre inanılmaz boyutlarda düşebilir. Taban suyu sürekli hareketlidir, gösterdiğiniz arazi meyilli bir arazi ve burada su meyil aşağı akacak ve yazın su yüksekliği çok aşağıya inecektir. Aramayı taban ve ya tabana yakın bir yerde yapmanızı tavsiye ederim.
Daha teknik bilgiler yüklemeye çalışacağım.

aslan_k 08-09-2008 22:47

2 Eklenti(ler)
Mustafa usta daha önce gösterdiğim yeri değil arazinin en düşük kotuna yakın bir bölgeyi kazmakta israr etti. Kuyu ustası o olduğundan bana da ona güvenmek kaldı, her ne kadar iki arada bir derede kaldıysam da... bugün telefon ile konuştuğumda 5 mt'de biraz su aldığını ancak az olduğunu söyledi.Benim gittikçe umudum kırılıyor 6mt oldu hala sonuç yok.10 mt de bıraksakmı diye düşünmeye başladım.
Ekte birkaç fotograf var, çalışma sırasında çekilmiş.Gerçekten meşakkatli bir iş.

KUMRU 08-09-2008 23:21

aslan-k, maalesef bu 2 senedir , bu aylarda kuraklıktan ciddi biçimde etkileniyoruz. Bizim kuyu 6-7 metreydi, geçen seneye kadar idare ediyorduk, ama geçen sene kuruyunca 14 metreye inildi, yazın başında gayet güzel su bulundu, ama yaz sonunda kurudu. Bu senede yine aynı şekilde, Ağustos ortalarından itibaren yine hemen hemen kurumuş vaziyetde, ki, kışın kuyu taşmasın diye fazla suyu tahliye etmek zorunda kalıyoruz. Şu anda kuyuya dışardan takviye yapılıyor. Kuyu derin olunca , bir nevi depo görevi görmekte. Su damarları ilk 9-10 metrede zaten, kalan 4-5 metre de depo işlevi görüyor. Bence sizin kuyu da sonbahar yağmurlarıyla su tutar, ama bu birkaç ay böyle işte maalesef

Özcan2007 16-09-2008 18:46

Sayın aslan k Açtırdığınız kuyuda su bulabildinizmi ? son durum nedir.

aslan_k 17-09-2008 11:07

Suyu bulduk

3 Eklenti(ler)
Sonunda Müjdeli Haber, 5-6 mt vivarlarında bulduğumuz su mevsim ve bu senenin kuraklığı gözönüne alınırsa hiç de yabana atılacak kadar değil.

Cumartesi kapak betonu atılan kuyumuzu, Pazar günü görmeye gittim. Cumartesi sabah Mustafa Usta suyun tamamını çekmiş ve kapak betonu için kullanmış.Biz pazar günü öğlen saatlerinde gittiğimizde su seviyesi son beton kuşak seviyesinde yani 1 mt civarlarında idi. Bu sanırım bu mevsim için gayet iyi, sizce de öyle mi?

Kuyunun iç ve dış görüntülerini ekliyorum. bu arada hiç hesaplamadığım bir iş çıktı ortaya, hacim hesaplarını yapar isek yaklaşık 23 metreküp toprak daha doğrusu kil, şu anda arsa yüzeyinde duruyor. Bu toprağı ne yapacağımı bilemiyorum :(

Özcan2007 17-09-2008 14:51

Sayın asla k Killi toprağı bahçenize dağıda bilirsiniz. Traktörlere takılan tesviye aletleri var sizin toprağınızı dağıtmaya yeter.

Özcan2007 17-09-2008 22:38

[QUOTE=aslan_k;287238]Sonunda Müjdeli Haber, 5-6 mt vivarlarında bulduğumuz su mevsim ve bu senenin kuraklığı gözönüne alınırsa hiç de yabana atılacak kadar değil.

Cumartesi kapak betonu atılan kuyumuzu, Pazar günü görmeye gittim. Cumartesi sabah Mustafa Usta suyun tamamını çekmiş ve kapak betonu için kullanmış. QUOTE]

Sayın aslank Kuyunuz ne kadar su alıyor ve eski seviyesine kaç saatte geliyor. Bana kuyunuzda su az gibi geldi bir kapak betonu dökmek için su bittiyse size su yetmeye bilir. keşke birkaç metre daha derine inseydin.

aslan_k 18-09-2008 12:16

kuyu şu anda 10 mt ye indi. Suyun hepsini orada kullanmadı usta, ölçmek için çekmiş ve yaklaşık 1 günde 1 mt kadar yükseldi. hacim hesabı yapacak olursak sanırım 2 ton civarı bir su yapıyor bu

Sergüzen 18-09-2008 21:23

Kuyunuzu güle güle kullanın. Kuyudan suyu çekmek için ucuz dalgıç pompalar var. Pompayı da stabil olan bir hortumun ucuna bağlarsanız ve hortumu da biraz uzun bırakırsanız yaz kış suyunuzu rahatça çekersiniz. Santürfüj pompa kullanmamanızı öneririm. O derinlikten suyu çekemezsiniz.

aslan_k 19-09-2008 10:17

1 Eklenti(ler)
Şimdilik sizin dediğiniz gibi basit bir pompa ve hortum yeterli olacaktır, ama ileride arsanın en yüksek kotuna bir depo yapabilrsem suyu arada toplamayı planlıyorum, su çok fazla olmadığından ara ara çekip oraya doldurmak gibi bir fikrim var.

Bu olası deponun yeri kuyudan yaklaşık 75 mt uzaklıkta ve 7-10 mt (emin değilim) bir kot farkı olan bir noktada olacak ve her seferinde öyle çok kısa zamanda çok fazla suyu çekmek gibi bir derdim yok açıkçası.

Bu etkenler gözönünde bulundurulursa bana nasıl bir pompa, depo, hortum, kısacası nasıl bir sulama sistemi tavsiye edersiniz?

Ekte bir fotograf koydum biraz olsun fikir verebilir diye.

Todor 19-09-2008 10:26

10 m kot farkı, 10 m de kuyu derinliği toplam 20 m. Ucuz dalgıç pompalar o mesafeye suyu basamaz sanırım. Size önerebileceğin en ucuz sistem, 1-1.5 Hp santürfüjlü su pompası. Motoru biraz kuyunun içine salmanız gerekecek. Çünkü satrüfüjlü pompalar en fazla 6 mden su çeker. Marka olarakta Alem Bertola öneririm. Fiyatları 250 YTL civarında olaması lazım. Altınova'da Ege Su firması var. Her çeşit malzemenizi uygun fiyatlarla oradan temin edebilirsiniz.

Ayırıca şunuda belirteyim, siz kullandıkça kuyudan gelen su miktarı artacak. sizin çektiğiniz sular, toprağın altında yeni su yolcuklarının oluşmasını sağlayacak. Böylece suyun kuyuya dolması kolaylaşacak.

aslan_k 19-09-2008 12:05

Ben bu tür bir pompa düşünmüştüm,
http://www.sumakpompa.com/urunler.php?ktg=9
orta kuvvette bir dalgıç pompa keson kuyular için.
Değerlerinden anlayabildiğim kadarı ile çok fazla olmayan bir su debisini zaman kısıtlaması olmadan pompalıyabilecek güçte bir alet.

Yataydaki mesafe pompalama gücünde ne kadar bir etken olabilir? Bir esnaf bana yataydaki her 10 mt için pompanın basma yüksekliğinden 1 metre düşmek lazım demişti.Bu hesap doğrumudur? Eğer öyle ise benim pompanın basma yüksekliği değerinden 7-8 metre yatay uzaklık için düşmem gerekiyor sanırım.

Sevgili Todor,
Sizin kuyunun fotograflarını görmüştüm bir forum konusunda, eğer satrafüjlü bir pompa alıp kuyu içine yerleştirirsem, pompayı oraya bir şekilde sabitlemek durumunda kalacağım( galvanizli boru, askı vb.).Bu durumda sürekli orada olamayacağım için kışın ve baharda yükselecek olan su seviyesi motoru riske sokmazmı?
Başka bir sorum da
http://www.sahibinden.com/index.php?...&category_id=3
böyle bir alet ile veya daha değişik önceden programlanabilen bir zamanlayıcı ile kurulacak bir düzenek aracılığı ile motoru/pompayı çalıştırabilmem mümkünmüdür? Böyle bir sistem kullanan arkadaşlar varmıdır?

Todor 19-09-2008 12:51

sahibinden.com linki üyelik istiyor. Dolayısı ile bahsettiğiniz zamanlayıcıyı göremiyorum.

Sumak pompaların yanında çıkan kırmızı cisim bir şamandıra. Kuyunun seviyesi düşünce şamandra düşer ve motora giden elektiriği keser. O şamandralar nalburlarda tek olarakta satılır. İstediğiniz yükseklik için ayarlayabilirsiniz. Ve çift konumludur. Dilerseniz su deposuna boşalınca motoru çalıştıracak şekilde de bağlayablirsiniz. Yani dilerseniz şamandıra düşünce elektirik verir, dilerseniz düştüğünde elektiriği keser.

Dalgıç pompanın en büyük avantajı hava yapmamasıdır. Santürfjlü pompalarda uzun süre kullanmazsanız ilk çalıştırırken santürfüjü suyla doldurmanız gerekir. Yoksa motor suyu çekmez. Benim bu güne kadar kullandığım tüm dalgıç pompalar bir sezonda bozuldu ve tamiri mümkün olmadı. Hepside sumak markaydı.

Kuyuya motoru salmak konusunda;
Demirciye 25 YTL bedelle çok basit bir çıktık yaptırdım. Çelik halat ile motoru o çıkrığa bağladım. . Suyun yükseleceği zaman motoru çekiyorum. Temmuz ortasında suyun yükselmesini bekleyemezsiniz. Su bu aralar yükselecek. Yani yağmurlar başlayınca. Ben dün çektim motoru mesela. Ama dediğiniz doğru, motor suyun içinde kalınca bozulur. Önümüzdeki sezon bir şamrel üstüne motoru sabitlemeyi düşünüyorum. Böylece hiç uğraşmayacağım. Su ile beraber motorda aşağıya inecek.

aslan_k 19-09-2008 16:21

Sahibinden.com'a girdiğinizde arama kısmına "10304687" bu numarayı yazarsanız ilan gelecektir.İlginnç bir alet.

Dalgıç pompaların bu kadar dayanıksız olduklarını bilmiyordum açıkçası.

aslan_k 19-09-2008 16:24

Ürünün kendi sitesini buldum
http://www.ekont.com/index.php?id=84

sukranayalp 24-09-2008 12:07

Sn Aslan k, Yeterli basınç ve debiyi karşılayamayacağınız için dalgıç pompa kullanmayın.

Bir harita mühendisi getirin ve arazinizin kesin olarak kotları, seviye farkları ortaya çıksın.

Evinizin ve deponuzun yerini buna göre planlayın.

Bu planlamadan sonra ortaya çıkan kot farkına göre pompa seçiminizi yapın.

Anladığım kadarı ile depo ile kuyu tabanı arasında 20 m. kot farkı var diyorsunuz. Yatayda da 75 m. var diyorsunuz. Bu durumda 10 mSS + 2.5 m. (yataydaki toplam basınç kaybı) + 7.5 m. (deponun tabanı) = 20 mSS etmektedir. 20 m. su sütununa göre tablodan baktığımızda, 2 ila 6 m3 suyu basacak pompa gücü 3 hp olarak ortaya çıkmaktadır.
Eğer verdiğiniz kot farkları doğru ise 1-1.5 hp pompa size yeterli gelmeyecektir. Santrifüjlü pompa olması gerekiyor. Ve bu pompayı kuyu yanında küçük bir mekanda muhafaza etmeniz gerekmekte. Hatta kuyu içinde 1 m. derinlikte ve askıda yaılacak beton taşıyıcı üzerine koyup, en üstüne kapak da yaptırarak kış boyu burada da muhafaza edebilirsiniz.

Depoyu arazinin yüksek kısmına yaptırmanız bahçe sulamasında size büyük kolaylık sağlayacak. Sanıyorum meyve ağaçları dikmek istiyorsunuz ve damlama sistemi kuracaksınız.

aslan_k 25-09-2008 14:59

Şükran Hanım,

Hesabınızın detaylarını tam anlayamadım ama sonucunda yapmam gerekeni anladım.Ancak bir sorum olacak bildiğim kadarı ile santrafüjlü motorlar en fazla 6mt veya 8 mt den çekiş gücüne sahipler benim kuyum 10mt böyle bir durumda Sn Todor'un verdiği fikir mantıklı gibi geldi.

Depoyu yaptırırken nelerre dikkat edeceğimi henüz bilmiyorum yaklaşık 50 tonluk bir depo düşünüyorum. Bunu her tarafı betomu olmalı yokssa kenarları tuğladan örebilirmiyiz?Araya destek kirişleri(ortadan + şeklinde) yaptırmalımıyım bilmiyorum.

Evet şu anda arsada yaklaşık 120 adet 2 yaşında Trabzon Hurması fidanı var bunların sulanmasında kullanacağım.

sukranayalp 25-09-2008 15:39

Sn Aslan k, pompa seçimlerinde dikkat ettiğimiz önemli hususlardan biri , suyun kaç metre su sütununa çıkması gerektiğidir. Birimi mSS olarak geçer. Pompanın emmesi ve basması arasındaki kot farkı ve yatayda ilerleyen boruda meydana gelecek su kaybının toplanması ile bulunur. Sizin verilerinize göre yaklaşık 20 mSS etmekte. Diğer husus ise suyun gittiği son noktaya gitmesi gereken debi miktarıdır.
Siz bir günde 2 m3 su biriktiğini yazmıştınız. 20 mSS'nunda 2 m3 suyu basacak pompa 3 beygir gücü (3 hp) olmalıdır. 1 veya 1.5 beygir gücü yetersiz gelir.

Örneğin suyu basmanız gereken yükseklik 10 mSS'nunda, saatte 16 m3 su basmanız gerekseydi 1 hp pompa yeterli gelecekti, ya da 8 mSS'nunda saatte 8 m3 suyu basmanız gerekseydi 1/3 hp pompa size yeterli gelecekti.

Dalgıç pompaların basma yükseklikleri düşüktür. Çok derin olmadıkça santrifüj pompaları kullanabilirsiniz. Çok derin kuyularda, örneğin 100 m. gibi, derin kuyu pompası kullanmak gerekir.

aslan_k 26-09-2008 16:03

2 Eklenti(ler)
Açıklamalarınız için çok teşekkürler Şükran Hn. İnternette bulduğum 2 tabloyu sizinle paylaşmak istedim bu tablolara göre uygun olablecek motor hangisi olmalıdır?

sukranayalp 26-09-2008 16:18

Sn Aslan k, sizin göndediğiniz tabloda 20 mSS için saatte 2 m3 suyu basacak olan pompa 8MPS 20 kodlu pompadır. Bu da 1.10 beygir gücünde çıkmaktadır.

Benim size önerdiğim ithal pompalar.Astral marka.

Firma katalogları birbirlerinden çok farklı üretimler yapıyorlar.

suarar 12-10-2008 17:20

Selam. Ben http://www.suarar.com un yazarı Faruk ÜNVER Arkadaşlar forma yeni üye oldum. Yeni kuyu açacak arkadaşlara tek önerim. Keson kuyu dediğimiz kuyular veya kepçe ile açılan kuyular yüzeysel suları toplayarak kullanılan sulardır. Benim sizlere tavsiyem Küresel ısınma ile yüzeysel suların bir kaç yıl sonra tamamen kuruyacağı eğerki imkanlar var ise en az 50 metre derinlikte bir sondaj yaptırmanızdır. Maddi olarakta bir keson kuyudan daha pahalı olacağını tahmin etmiyorum. Artı Kuyularda çökme ile çok insanları kaybediyoruz bence bu yöntemlerden kaçınılması gerekmektedir. Çünkü insan hayatı bizler için çok önemledir. Bakır tel ağaç dalı veya bilimsel yöntemler ile mi suyu bulmanız gerektiğine gelince bu gün bilimsel yöntemler Jeofizik Mühendisi arkadaşların söylediğine göre yaptığı çalışmaların başarı oranı % 80 geçmemekte. Çubuklar ile de deneyimli çubuk ile su bulan bir arkadaşımızın başarı oranı % 85-%90 ları bulmaktadır.

grandrose 25-10-2008 17:15

sevgili dostlar merhaba.konuyu inşallah bölmüyorumdur.60 tonlukve 2,5 m yükseklikteki sulama havuzunu damla sulamada kullanabilirmiyim.evet derseniz enfazla kaç metre uzaklığa damlama yapabilirim. kaç metre yükseklik kaç atü yapıyor. buarada arazim tesviyeli düz arazi.emeğiniz yaşanılır bir dünya ile ödüllendirilsin.

aslan_k 11-11-2008 22:41

Kuyudan çıkan kil

1 Eklenti(ler)
Konuyu başka bir yöne kaydıracağım ama, kuyudan çıkan yakalaşık 23 metreküp kil toprağı ne yapacağımı bilemiyorum. Köylüler kil olarak çok fazla miktardaki bu toprağı bahçeye yaymamamı tavsiye ettiler. Ben de önümüzdeki sene açtıracağım bahçenin gerçek resmi yoluna dolgu malzemesi olarak kullanırım diye düşündüm. Fikirlerinizi bekliyorum. Aşağıda fotografını koydum

abrahamoz 04-02-2009 15:47

kuyudan çıkan kili ev yapımı planlıyorsan saman ile karıştırıp cimento yerine kullanabilirsin

ben de kuyudan çıkan siyah toprağı saman ile karıştırıp bims biriketlerin arasına harç olarak kullandım .

50-60 torba çimento almaktan kurtuldum

aslan_k 04-02-2009 17:33

Çimento kadar etkili oluyor mu, yani ev yapımında güvenilebilir mi? Bunu hiç düşünmemiştim açıkçası çok ilginç.

kuyucubey 25-02-2009 20:35

selam ben 20 yıllık keson kuyucuyum. kuyularda su kuruması diye bir olay olmaz. su alta kaçar. yani bir kuraklık olduğunda su 1 ila 5 mt arasında daha derine kaçar. bu kaybolan suyu tekrar alabilmek için mevcut kuyunun kazılarak derinleştirilmesi gerekir. mevcut kuyunun derinleştirilebilmesi için ise kuyunun el ile kazılarak keson kalıplarla beton atılarak yapılmış olması şarttır. kepçe ile yapılan kuyularda kuyu etrafı dolgu olduğu için mevcut kuyunun derinleştirme şansı 0 dır. oysa elle yapılan bir keson kuyu suyu azalması **** tamamen kuruması durumunda çağırırsınız işinin ehli bir kuyucu 60 metreye kadar derinleştirme şansı vardır.

:cool:

k0900 03-03-2009 22:24

Sn.kuyucubey keson kuyu (yumuşak toprak-Ankara) 1 metre fiyatı nekadardır?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025