![]() |
Sayın Cansunarya; Sizin bioteknoloji ile ilgilenmeniz doğal olarak aklınıza bu tür soruları getiriyor ve bunda çok da haklısınız...Ancak takdir edersiniz ki; B5A bir teknoloji olmakla birlikte ticari bir maldır.. Dolayısıyle formül sapmaları olacaktır... Örneğin Coca Cola nında içeriği merak edilip çözülememiştir ve sağlığa zaralı olup olmadığı halen tartışılmakla beraber dünyada çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır... Sorularınıza cevap olmadığını biliyorum ama ÖZÜR DİLEYEREK size böyle bir açıklama yapabiliyorum... Saygılar..
|
Sn. Aktaş, Sn. Ovak teşekkür ederim.
Bahçemde çok sayıda yabani ot var temizlemekten bıktım. kimyasal maddeler kullanmak istemiyorum. Aklıma tüpgaz falan gibi şeyler kullanarak temizlemek geliyor ama nasıl yapacağımı bilemiyorum. bana bu konuda bir tavsiyede bulunan olursa minettar kalırım... :-) |
:(Hüseyin bey size telde de söylediğim gibi üretim tarihinin eski olması biraz kafamı karıştırdı.
|
B 5 A Gübresi Hakkında...
Merhaba Hüseyin Bey, b5a gübresini almak istiyorum sanırım fiatı 55 ytl. idi.
Daha önce birkaç sorum olacak, ben şu anda yaylada bulunduğum için ürünün kargo tesliminden endişeliyim, ayrıca ücretini naıl ödemem gerekiyor, kapıda ödeme benim için kolaylık sağlar bu mümkün mü? sizin özel mesaj bölümünüze yayla adresimi yazıyorum. Umarım herşey yolunda gider. |
Sevgili Emine Aktaş
Alıntı:
Tabi son dece amatörce, kim ne tavsiye ediyorsa onu yapıyorum, yinede bahçem hayallerimdeki gibi değil. Siz bir ziraat mühendisi olarak bu ürünü denediğinizi ve memnun kaldığınızı söylüyorsunuz, inşallah bende aynı sonuca ulaşırım. Birkaç gün önce 6 yaşındaki armut ağacımı içim sızlayarak kesmek zorunda kaldım, hem çok verimsizdi hemde kara lekeden bir türlü kurtramadım. Tecrübe ve bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Birkaç gün önce özelinizede bir mesaj bırakmıştım. Sevgiyle kalın... |
Alıntı:
Bahçeniz için uzmanların harici kişilerin söylediklerini yapmayın. Doğru teşhis, doğru ilaç kullanmak için bitkilerinizdeki sorunları uzmanlarla paylaşın. Her şey gönlünüzce olsun.;) |
Alıntı:
|
Sayın Bahali;
Bahçenizin büyüklüğü ne kadardır bilmiyorum ancak, size şu kadarını söyleyeyim: ot toprağın öz evladıdır; Sebza ve meyveler ise üvey evlat... Yani bahçenizde ot var ise verim de olacaktır... Ben size bahçeniz çok büyük değilse otları çapalamayı öneririm... Benim Bahçem 750 m2 ve ben çapalıyorum...Saygılar.... |
Sayın Adalet Yağcı;
Özelinize mesaj yazdım... İnşaalah biz b5a yı size ulaştırırız.. Öncelikle size faydalı olalım da ödeme kolay iş ....Saygılar... |
Sayın Nuzel;
Etiket üzerindeki tarihte bir yanlişlık var sanırım..Gübre yeni imalat,Ancak yine de içiniz rahat etmez ise biz size yenisini gönderelim... Saygılar... |
Alıntı:
hangi türleri. Hangi sıklıkta nasıl bir dozajlama ile ne şekil tatbik etiğinizi bize de yazarmısınız. Malumunuz Tacca ve Anthuryum ilgi alanımda. Hangi Anthuryumlarınız nasıl gelişme gösterdi. Çok merak ediyorum. Lütfen merakımı gideriniz. Saygılar |
Sevgili Praecox siz o Anthurium'u iyi tanırsınız :)
Yaklaşık ikibuçuk aydır b5a sıvı gübre kullanıyorum, 15 günde bir 5 litrelik pet şişeye 1 kapak b5a ekleyip güneş battıktan bir kaç saat sonra balkon ve salonumda ki tüm bitkilerime uyguluyorum ve gerçekten hepsinde de inanılmaz değişiklikler var yapraklar daha canlı bitkiler ve çiçekleri dim dik duruyorlar. Bakımı zor dediğim Tacca, yoksa zor değil mi? Tacca bana ilk geldiğinde size fotoğrafını yollamıştım hatırlarsanız, geçen akşam büyük 4 yaprağını kestim uçları kötü durumdaydı, ortadan 2 yaprak veriyor ve sürgünler var. No: b5a sıvı gübre ye başladığımdan bu yana hiç bir vitamin vs kullanmadım. |
Yeni olduğundan eminseniz kullanalım.
|
Sayın Hüseyin OVAK,
Çevremde bu gübre adına bana danışanlar olduğu için merak ediyorum. Acaba gübrenin toprağa uygulandıktan sonraki 1-2 sene içerisinde topraktaki bakteri yükü ne kadar oluyor, bununla ilgili bir çalışmanız oldumu, mesela hemen aklıma gelen bir soru daha, kullandığınız pseudomonaslar diğer bakterilerle birlikte polimer oluşturuyorlar, bu polimerlerin üredikleri ortama kuvvetli yapışma özellikleri var, örneğin patates ve havuç gibi yumrular üzerinde polimerleşme ne düzeyde? bu şekilde evlere bu tür bitkilerle bol miktarda patojen olmasalar dahi bakteri sokmuş olmazmıyız, bu tür ortamlarda bakteri yükleri ölçüldü mü? |
Sayın nuzel;
size gönderdiğimiz b5a yeni üretimdir.Söylediğim gibi etikette bir yanlışlık olsa gerek.. Kullanabilirsiniz ancak yine de içiniz rahat etmez ise yenisini gönderebilirim Saygılar... |
Alıntı:
İçiniz rahat olsun, B5a içeriğinde asla insan sağlığına zararlı hiçbir etken bulunmamaktadır... Düzen Norwest'ın Mikrobiyolojik analizini incelerseniz; Toplam Enterobactericeae, Laktoz pozitif bakteriler(total koliform), Escherichia coli, Clostridum perfringens, Salmonella spp.,Mycobacterium spp.,Staphylococcus aureus, Bacillus cereus ve Bacillus Anthrecis negatif değerde bulunmuş olup; Toplam flaman fungus ve mayalar 0(sıfır) değerde çıkmıştır... Ayrıca kendi yaptığımız özel replikasyonlar ve çalışmalarımızda da Lactobacterler nötr (sıfır değerinde) çıkmıştır... Bizim misyonumuz insanların sağlıklı beslenmesi ve sağlıklı yaşamasıdır..Saygılar... |
fillo kargo hakkında
Merhaba Sayın Hüseyin Ovak,
Bugün itibarıyla Fillo kargodan ses çıkmayınca internetten arayıp bularak iletişime geçtim. Bana kargomun geldiğini söylediler, ama zahmet edipte, ben arayıncaya kadar telefon ihbarlı olduğu halde bana bildirmediler. Bu davranış biçiminin görev ciddiyetsizliği olduğunu söyledim, arayacaktık sizi dediler. Bundan sonraki iletişimleriniz için size fikir vermesi açısından size bildirmeyi uygun gördüm. Selamlar... |
Sayın Yağcı hassasiyetiniz için teşekkür ederiz. Gerekli girişimler bizim tarafımızdan da fillo kargo yetkilileri nezdinde yapılacaktır. Saygılar...
|
b5a sıvı organik gübreyi tüm çiçeklerime üçüncü uygulamayı yaptıktan sonra konuşabilirim artık;)
Gelişim gayet belirgin, yeni ve sağlıklı yapraklar, çiçekler. |
Merhabalar
Hüseyin bey bende sevgili iklimsiz gibi 3.kez kullandım tüm salon çiçeklerimde gerçekten gözle görülür derecede hızlı bir gelişim var çiçeklerimde.Yanlız ilgimi çeken birşey oldu sizinle paylaşıp,danışmak istedim.Benim bir Difenbahyam vardı çelimsiz ve gittikçe gövdesi inceliyordu bende bu çiçeği keserek suda köklendirip saksıya almıştım ama ilk halinden daha beter duruma gelmişti ve gövdede yumuşama yani çürümeler oluşmaya başlamıştı bende bu çiçeği gözden çıkarıp balkonun köşesine koyuvermiştim ama yine de b5 sıvı gübreyi diğer çiçeklerime verirken onada şişenin dibinde kalan neredeyse 1 su bardağı kadar olan sıvı gübre karışımından saksıya umutsuzca dökmüştüm.Ama dün balkonumu yıkarken bide baktımki 2 yaprak gövdeden çıkma çabasındalar,fakat gövdede hala bir yumuşaklık mevcut.Acaba sizce neler oluyor bu çiçeğe?
|
Sevgili arkadaşlar ve Sayın hüseyin bey; Şu hana kadar yazdıklarınızı okudum,filminizide izledim,
Bu yoksa bir nevi bitki düzenleyiçimi, Filminizi izledin anlatımda dölüme 15 ton hayvan gübresi atıldığı söyleniyor, bırakın b5a yı bu gübre bu kadar yararlı ise bu kadar hayvan gübresinin ne işi var orada, dölüme 15 ton hayvan gübresi olan yerde insanı ters diksem düz çıkar, Dölüme 25 ton verimde pek inandırıcı gelmiyor verimin ne olduğuda belli değil şeker pancarımıdır. Size hayırlı satışlar dilerim. |
Sn.Hüseyin Ovak
B5a ürünün ve bu ürünü üreten firmanın adı TÜGEM'in onaylı organik gübreleri listesinde yok. http://www.tugem.gov.tr/tugemweb/org...evi_gubre.html Sebebi nedir? |
Alıntı:
İnsanlar bilinçlendikçe, bilimsel yöntemlerin yaygınlığı da artacaktır. Bizim amacımız, doğal dengenin tahrip edilmeden maksimum verimin elde edilmesidir. Şu bir gerçektir ki; kullandığımız her yöntemin avantaj ve dezavantajları vardır. Bunun için sürekli araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunup, dezavantajları minumuma indirgememiz gerekir. |
Alıntı:
Tügem'in web sayfası yılda birkez yenilenmekte olup, sayfa henüz yenilenmediğinden listelerde b5a görünmüyor.Ancak Tügem'i tlefon ile arayarak bu merakınızı giderebilirsiniz... Saygılar... |
Alıntı:
Siz filmi biraz daha dikkatli izleyebilirseniz, Buyerin Antalya lara'da bir sera olduğunu ve yetişen ürünün Patlıcan olup yılın 11 ayı hasat yapıldığını farkedebilirsiniz...Üstelik dönümünden ne kadar ürün aldığını çiftçinin kendisi ile görüşerek **** Antalya'ya bizzat gidip yerinde görerek öğrenebilirsiniz... Ben size sayın Bilal Durmuş'un (bilal hoca)telefonunu vereyim :05358473537 Amacımız sizleri birşeylere inandırmak ya da birşeylerle kandırmak değil, faydalı olabilmektir.... Saygılar... |
Sayın Burcind;
Difanbahyanız bi badire atlatı; kaloy değil kesiyor yeniden dikiyorsunuz... Siz onu sevgiyle beslemeye devam edin,Şuan nekahat döneminde, iyilestiğini göreceksiniz...(10-15 gün de bir B5a) Saygılar... |
Sayın üyeler;
Aldığınız sonuçlar beni oldukça memnun ediyor...Mahçup olmamak ve faydalı olabilmek ne güzel...İnşaalah daha faydalı ve başarılı işler yaparız hep birlikte...Saygılar... |
Çimlerde de işe yarar mı bu ürün? Kötü durumdaki ağaçlarda bile yeni filiz verdiriyorsa, sararan keyifsiz çimlerde de muhakkak işe yarayacaktır o halde. Ne dersiniz? Hiç çimlerinde deneyen var mı acaba?
Domateslerinde deneyen arkadaşlarımız vardı ürünün kullanıldığı domateslerle kullanılmayanlar arasında gözle görülür bir fark var mıdır? |
Son dönemlerde kullanımı ve ithalati hız kazanan Deniz Yosunu İçeren sıvı organik gübrelerden nerden bulabiliriz?
Ulaştığım bir kaç firma 25 lt lik bidondan aşağıya satmıyor.. 0,5-1-2 lt lik ambalajlarda bulan varsa bana haber verebilir mi? |
Deniz yosunu içeren toz gübreler de mevcut. Sulandırarak kullanıyorsunuz, fiyatı da makul.
Örnek olması açısından inceleyebilirsiniz. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025