agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Organik Gübre (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/8206.htm)

HakanG 20-04-2013 00:03

Merhaba arkadaşlar, bugün organik sertifika için bir şirket ile görüşme yaptım ve bana merak ettiğim bir çok şeyi açıkladılar...
Size bu forumda bilgilerimi sunacağım, şimdilik söylemek isterim ki 'organik gübre' adı altında satılan ürünler, gerçekten organik olmayabilir. Bunun ile ilgili bir makale/dergicik yayınlanmış. Bu elime geçtiğinde hepimiz faydalanalım diye burada da paylaşmaya çalışacağım...
İyi çalışmalar herkese...

aziztoprak 04-02-2018 12:26

Çiftlik gübresi

Merhaba yeni bahçem için 1 traktör yanmış çiftlik gübresini bahçeme getirttim. Ama şimdi yazın aşırı sinek yapmasından korkuyorum. Bahara doğru bir kısmını bahçeye ve yapacağım sebze yataklarına karıştıracağım ama yarısı yüklü bir yığın olarak bahçenin ortasında kalacak. Sinek yapmaması için nasıl önlem alabilirim. Şu anda üzeri naylonla örtülü. Üzerini toprakla örtsem sonra da naylonla örtsem faydası olur mu. Yoksa sinek larvaları içerde üremeye devam eder mi? Tavsiyelerinizi bekliyorum.:confused:

Bişi Sorcaktım 05-07-2021 00:56

Bu ve yahut benzer yöntemler bitkilerde işe yararmı?

Fermente olmuş kompost yahut çiftlik hayvanlarının dışkıları gübre olarak kullanılıyor; peki probiyotikler ile bunların benzerliği var mı? Mesela kefir bir ağaca topraktan verilebilir mi? Yahut, şu eczanelerde satılan probiyotikler bitkilerde kullanılabilirmi? Örnekler çoğaltılabilir, misal kuru hamur işi mayası falan vb?

Yanlış hatırlamıyorsam, bir vidyoda, 10 litrelik damacanaya 1 adet probiyotik kapsulü açıp içersindeki tozu boşaltıp, iki kaşık da bal ekleyip üzerine su tamamladıkdan sonra homojen karıştırıp, bir kaç gün bekletip bunu bitkilere veriyorlardı...

Probiyotik demişken aklıma geldi, probiyotik haplar mesela çok pahalı, bunları ev şartlarında çoğaltmak mayalamak artırmak mümkün mü?

Tesbih Ağacı 17-07-2021 00:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bişi Sorcaktım (Mesaj 1608876)
Bu ve yahut benzer yöntemler bitkilerde işe yararmı?

Fermente olmuş kompost yahut çiftlik hayvanlarının dışkıları gübre olarak kullanılıyor; peki probiyotikler ile bunların benzerliği var mı? Mesela kefir bir ağaca topraktan verilebilir mi? Yahut, şu eczanelerde satılan probiyotikler bitkilerde kullanılabilirmi? Örnekler çoğaltılabilir, misal kuru hamur işi mayası falan vb?

Yanlış hatırlamıyorsam, bir vidyoda, 10 litrelik damacanaya 1 adet probiyotik kapsulü açıp içersindeki tozu boşaltıp, iki kaşık da bal ekleyip üzerine su tamamladıkdan sonra homojen karıştırıp, bir kaç gün bekletip bunu bitkilere veriyorlardı...

Probiyotik demişken aklıma geldi, probiyotik haplar mesela çok pahalı, bunları ev şartlarında çoğaltmak mayalamak artırmak mümkün mü?

Hayvan gübresi bir süre bekleyip (yanınca kuruyunca) tam fermente olursa, zaten probiyotik görevi yapar. Probiyotik demek hangi hayvanın ne yaygın bitki örtüsü besini aldığı ile alakalı bir durumdur. Mesela, Manda, timsah, hatta insan dışkısından bile probiyotik hap yapıldığını çoğu insan bilmez, son yıllarda tehlikeli hastalıklara sebep olduğu tespit edildiği için insan dışkısından üretilen probiyotiklerin üretimi artık tercih edilmiyor.

Faydalı bakteriler, mantarlar, kök gelişimine yardımcı olur, daha bir çok katkıları mevcut. Keçilerin özellikle bağırsak floraları daha zengindir, ancak ağırdır, özellikle tarım harici park ve bahçelerde kullanılırsa dışkısı ağır olur keskin koku yayar.

Probiyotik nedir henüz kavrayamadık, gines rekorlar kitabına girmiş ustasından dinleyiniz:

Kimse yok mu? 17-07-2021 16:44

Toprak iyi değilse, verdiğin her şey boşa, toz leonardit ile toprak tamir edilmeli, sonra fermente destekler yahut besinler minareller verilmeli, zor iş.

Subayevleri 19-07-2021 18:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kimse yok mu? (Mesaj 1609173)
Toprak iyi değilse, verdiğin her şey boşa, toz leonardit ile toprak tamir edilmeli, sonra fermente destekler yahut besinler minareller verilmeli, zor iş.

...Leonardit tozu, sıvı hümik asit, solucan gübresi, toz bazalt, işte bu 4 karışım toprağı onarır, hatta 150 milyon yıl önceki haline getirir, bitkilerin DNA larını da böylece orijinaline döndürür.

Yeter ki hilesiz ürün temin edin :(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025